به گفته سخنگوی وزارت بهداشت از 31 استان کشور هیچکدام در وضعیت سفید نیستند و وضعیت قرمز، نارنجی یا زرد به سر می برند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۶۵۴ هزار و ۹۳۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۶ هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۵ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۷۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۷۸۹ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۵۴ هزار و ۹۳۶ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۶ هزار و ۹۸۵ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۵۰۵ هزار و ۲۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۴۷۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری بیان کرد: تا کنون پنج میلیون و ۱۱۰ هزار و ۷۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی ادامه داد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

 

رعایت توصیه‌های بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: با توجه به این‌که یکی از راه‌های گسترش زنجیره انتقال ویروس کرونا، ازدحام افراد در مکان‌های سرپوشیده  است، رعایت توصیه‌های بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس بسیار مهم است.

وی ادامه داد: بنابراین درخواست ما از هموطنان عزیز کشورمان این است که در حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند، از سوار شدن به اتوبوس‌ها یا واگن‌های مترو با جمعیت زیاد و با سیستم تهویه نامناسب خودداری کنند. در صورت استفاده از مترو یا اتوبوس حتماً از ماسک استفاده کرده و نسبت به رعایت اصول فاصله گذاری 1.5 تا 2 متر اقدام کنند.

لاری گفت: همچنین از صحبت کردن در طول مسیر پرهیز کنند، هزینه  سفر را به‌صورت غیر نقدی پرداخت کنند، تا حد امکان سعی کنند که دستگیره، صندلی و سایر بخش‌های مترو یا اتوبوس لمس نشود و از هرگونه تماس دست با صورت، دهان، بینی و چشم در طول مسیر خودداری کرده و پس از استفاده از مترو یا اتوبوس دست‌های خود را به خوبی ضد عفونی کنند.


روند ابتلا به کووید ۱۹ در مشهد صعودی است

 مسوول کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  روند ابتلا به این بیماری در مشهد صعودی است و اگر مردم محدودیت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، در روزهای آینده شرایط سختی را تجربه خواهیم کرد.

به گفته دکتر حمیدرضا رحیمی  با توجه به وضعیت و روند صعودی ابتلا به ویروس کرونا در شهر مشهد همه  بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی این شهر در شرایط آماده‌باش هستند. 

 

روند صعودی شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه دارد

بنا بر اعلام دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، روند رو به صعود شیوع کرونا در استان هر روز ادامه دارد و با اوج‌گیری دوباره، آمار بستری مبتلایان به کووید.۱۹ در این استان به ۴۱۲ نفر رسید.

استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد به طوری که در شبانه روز گذشته ۷۹ نفر بیمار جدید به علت ابتلا به این بیماری در مراکز درمانی استان بستری شده و پنج نفر نیز جان خود را از دست دادند.

هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل و مشکین‌شهر در وضعیت سیاه ، خلخال و پارس‌آباد در وضعیت قرمز، بیله‌سوار، سرعین و نیر در وضعیت نارنجی و اصلاندوز، گرمی، نمین و کوثر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

وضعیت سیاه  کرونا که اخیرا در ارزیابی شیوع کووید.۱۹ گنجانده شده، آخرین درجه خطر شیوع این بیماری محسوب شده و به معنای بحرانی و حاد بودن شیوع کرونا است.

 

افزایش امار بستری شدگان در کرمانشاه 

ییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سقف بی‌سابقه بستری‌شدگان مبتلا به کرونا در استان خبر داد و گفت: اکنون هزار و ۱۷۴ بیمار در بیمارستان‌ها بستری هستند و در شبانه‌روز گذشته نیز ۳۰۸ نفر جدید بستری شدند.

«مهدی محمدی»  با بیان اینکه ۳۲۷ بیمار در مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) و ۱۹۱ بیمار در بیمارستان فارابی و مابقی در سایر بیمارستان‌های استان بستری هستند، افزود: ۵۵ بیمار با حال وخیم تحت مراقبت قرار دارند.

 

زنگ خطر در نیشابور 

ییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: شهرستان‌های زیرپوشش این دانشکده که جزو شهرهای بحرانی هستند طی چند روز آینده در وضعیت سیاه از نظر شیوع کرونا قرار می‌گیرند.

دکتر محسن عظیمی نژاد افزود: در حال حاضر ۲۳۹ بیمار کرونایی در بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور بستری هستند و تعداد بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری می‌باشند به ۶۰ نفر رسیده است که این تعداد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیشترین رکورد را به خود اختصاص داده و هریک از این ۶۰ تخت بیش از یک و نیم میلیارد تومان هزینه برای دولت در بر داشته است.

 

برخورد قضایی با متخلفان در کاشمر 

 با صنوفی که ممنوعیت‎ها و مصوبات ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان کاشمر را رعایت نکنند برخورد قضایی می‌شود.

مسلم ساقی فرماندار کاشمر با اعلام این خبر و با بیان اینکه با افزایش تعداد بیماران بستری شده، آسیب‌پذیری بخش‌های مختلف نیز بیشتر خواهد شد افزود: در حوزه پیشگیری باید بیشتر تلاش کنیم.

وی با اشاره به اجرای محدودیت و ممنوعیت فعالیت گروه‌های شغلی اعلام شده ادامه داد: با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی توسط صنوف تخلف بوده و با آن برخورد می‌شود.

فرماندار کاشمر گفت: با توجه به بستری بودن ۱۳۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های کاشمر تمامی شهروندان باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

 

نظارت دقیق بر اجرای محدودیت ها در سر پل ذهاب 

فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: اعمال محدودیت‌های سختگیرانه با توجه به شیوع بیماری کرونا و شمار بالای مبتلایان در این شهرستان ادامه دارد و تیم های نظارتی نیز با شدت تمام بر روند اجرای این محدودیت‌ها نظارت دارند.

محبت جمالی نیا  افزود: مشارکت و همکاری مردم  با ستاد کرونا برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی و استفاده از ماسک و همچنین تعطیلی بازار و مشاغل مختلف قابل قدردانی است.

وی اظهارداشت: از مردم درخواست می کنیم با توجه به وضعیت قرمز شهرستان و پرخطر بودن آن از لحاظ ابتلا به کرونا، همچنان موازین بهداشتی و دستورالعمل ها را رعایت و از ترددهای غیرضروری خودداری کنند چون بهترین و امن ترین مکان برای پیشگیری از این بیماری ویروسی منازل است.

به گفته جمالی نیا، روزانه با استفاده از سیستم سیار صوتی و همچنین با به صدا درآمدن آژیر خطر هشدارهای لازم در سطح شهرستان و خیابان ها و محله های مختلف به مردم ارایه می شود.

 

ابتلای ۳۰ درصد کادر درمان کشور به کرونا 

دکتر سیدمحمد پاکمه نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بجنورد گفت: از مجموع ۱۱۰ هزار پرستاری که در مراکز درمانی کشور فعالیت می‌کنند، تاکنون ۳۲ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که نشان‌دهنده ابتلای بیش از ۳۰ درصدی این قشر است.

 

۲۰۰ میلیون ریال هزینه بستری هر بیمار کرونایی 

 محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی گفت: بستری شدن هر بیمار کرونایی به طور متوسط ۲۰۰ میلیون ریال هزینه به بخش درمان تحمیل می کند، که با توجه به اینکه تا کنون ۴ هزار نفر در مراکز درمانی استان بستری شده اند، رقمی در حدود ۸۶۰ میلیارد ریال برای بیماران هزینه شده است که باید با قطع زنجیره بیماری، این هزینه ها را کم کنیم.

خراسان شمالی از ابتدای مردادماه وارد وضعیت قرمز کرونایی شده است.   


۶ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت بحرانی کرونا هستند

براساس آخرین وضعیت مخاطره شیوع ویروس کرونا در خراسان جنوبی، ۶ شهرستان این استان در شرایط بحرانی قرار دارند و در حال حاضر ۴۸۵ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌ها بستری هستند.

براساس آخرین وضعیت مخاطره استان خراسان جنوبی و رنگ‌بندی جدید شهرستان‌های استان که امروز - پنجشنبه ۱۵ آبان ماه - منتشر شد، شهرستان‌های بیرجند، سرایان، طبس، فردوس، قاینات و نهبندان در وضعیت مشکی (بحرانی) هستند.

شهرستان‌های بشرویه، درمیان، سـربیشه و زیرکوه در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و شهرستان خوسف هم در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند و هیچ یک از ۱۱ شهرستان این استان در وضعیت زرد (متوسط خطر) و سفید (کم خطر) نیست.

 پیش از این سه شهرستان خراسان جنوبی شامل بیرجند، طبس و قاینات بحرانی بودند که در وضعیت جدید سه شهرستان دیگر اضافه شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۷۵ آزمایش جدید کرونا در استان انجام شده که از این تعداد نمونه ۲۸۲ بیمار مثبت جدید شناسایی شده و شامل ۵۴ بیمار بستری در بیمارستان‌ها و ۲۲۸ مورد نمونه‌گیری سرپایی بوده است.

کامبیز مهدی زاده امروز (پنجشنبه) اظهار داشت: شهرستان طبس با ۷۹ بیمار، شهرستان بیرجند ۶۹ بیمار، شهرستان فردوس ۳۵ بیمار، شهرستان زیرکوه با ۳۴ بیمار و شهرستان قاینات با ۲۴ بیمار، بیشترین تعداد مبتلایان شناسایی شده در شبانه‌روز گذشته را به خود اختصاص دادند. 

وی افزود: در حال حاضر ۴۸۵ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان خراسان جنوبی بستری و از این تعداد ۳۰۸ نفر مبتلای قطعی به کرونا هستند.

مهدی زاده گفت: ۴۹ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و شرایط ۱۶ بیمار بستری، مناسب نیست.

وی بیان کرد: متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ مورد فوت جدید بر اثر کرونا داشتیم و مجموع آمار فوتی استان خراسان جنوبی به ۳۳۹ نفر رسید.

بیماران تنفسی و کرونایی بستری در بیمارستان‌های خراسان جنوبی و فوتی‌های بر اثر کرونا طی هفته‌های اخیر در خراسان جنوبی افزایش چشمگیری داشته است و کماکان روند صعودی دارد.

خراسان جنوبی که اوایل شهریور امسال با افزایش بیماران تنفسی در این استان به وضعیت هشدار بازگشته بود، نزدیک ۲ ماه است که جزو استان‌های در وضعیت قرمز قرار دارد.

پس از گذر خیز بیماری در تیر ماه امسال، از ابتدای مهر ماه نمودار موارد ابتلا و بستری به کرونا در این استان روند صعودی گرفته و این روند افزایشی در حال امتداد است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوازدهم آبان ماه درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان خراسان جنوبی گفت: اکنون شهرستان‌های بیرجند، درمیان، سرایان، طبس، فردوس، قاینات و نهبندان در این استان در وضعیت قرمز و بقیه شهرستان‌های استان در وضعیت هشدار با خطر بالا قرار دارند.

«سیما سادات لاری» افزود: شهرستان‌های بیرجند، طبس و قاینات در فهرست ۴۶ شهرستان جدید هستند که از روز چهارشنبه هفته جاری به مدت ۱۰ روز مشمول ممنوعیت فعالیت‌های گروه‌های شغلی دو و سه و چهار خواهند بود بنابراین لزوم نظارت دقیق بر اجرای صحیح محدودیت‌های مصوب در این شهرستان‌ها توسط مسئولان استانی لازم و ضروری است.

وی گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان خراسان جنوبی ۴۸ درصد گزارش شده است.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: هفته گذشته بروز هفتگی موارد مثبت بستری در استان خراسان جنوبی حدود ۳۸ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است همچنین بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در هفته گذشته در این استان، حدود ۵۲ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است که میزان بروز هر دو شاخص با اختلاف بالاتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و ترددهای فراوان بین مناطق شهری و روستایی در استان خراسان جنوبی از مشکلات جدی مدیریت اپیدمی در این استان گزارش شده است.

بیرجند جزو ۲۵ مرکز استان است که محدودیت تردد در مسیرهای ورودی و خروجی این شهر از ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۱۲ آبان برقرار شد و تا ساعت ۲۴ فردا ادامه دارد.

محدودیت فعالیت گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ نیز از روز چهارشنبه ۱۴ آبان‌ ماه به مدت ۱۰ روز در سه شهرستان بیرجند، قاینات و طبس اعمال شد.

 

۳۶۱ بیمار کرونایی جدید در استان مرکزی شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بر اساس نتایج آزمایشگاهی در شبانه روز اخیر،۳۶۱ مورد ابتلای جدید به کرونا در این استان شناسایی شد.

دکتر سید «محمد جمالیان» روز پنجشنبه افزود: شمار مبتلایان به ویروس کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان مرکزی به ۲۵ هزار و ۳۹۲ نفر رسیده است.

وی بیان کرد: از مجموع موارد جدید شناسایی شده کرونا استان در ۲۴ ساعت اخیر، ۶۴ نفر به دلیل وخامت حال و شرایط بالینی دشوار در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و مراحل مراقبت و  خدمات تخصصی درمانی دریافت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: ۲۹۷ بیماران جدیدکرونایی استان نیز به صورت سرپایی خدمات دریافت کرده‌اند و تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی باید در منزل قرنطینه باشند.

دکتر جمالیان عنوان کرد: در شبانه روز اخیر ۱۵ نفر در این استان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اندو شمار فوت شده‌های کرونایی استان به ۹۴۷ نفر رسیده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.