طبق توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت تمام استان های کشور بجز سیستان و بلوچستان، در وضعیت قرمز و هشدار قرار گرفته اند و 215 شهر نیز در وضعیت قرمز هستند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۲۵۲ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر رسید و ۳۰ استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.

سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۷ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۸۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۶۶۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۲۷ هزار و ۴۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۷۴۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۵۱۱ هزار و ۱۵۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

۲۱۵ شهرستان در وضعیت قرمز

وی گفت: وضعیت شیوع بیماری کووید۱۹ در کشور همچنان روند صعودی دارد، تنها استان کشور که در وضعیت زرد قرار دارد استان سیستان و بلوچستان است و بقیه استانها در وضعیت هشدار یا قرمز قرار دارند، تعداد شهرستانهای با وضعیت قرمز نیز در هفته چهارم مهر ماه از ۱۸۷ شهرستان به ۲۱۵ شهرستان افزایش یافته است.

لاری افزود: در هفته چهارم مهر همچنین میزان موارد مبتلای سرپایی، بستری و مرگ و میر بیماری کووید۱۹ در کشور نسبت به هفته قبل از آن روند صعودی داشته است، به طوری که میانگین موارد بستری در بیمارستانها به رقم ۱۵.۸ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و همچنان شاهد روند افزایشی بستری هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بیشترین میزان بستری کووید۱۹ در استانهای قم، لرستان، ایلام، کردستان، یزد، سمنان و خراسان جنوبی بوده و به خصوص وضعیت دو استان قم و لرستان با اختلاف بسیار نسبت به بقیه بیشتر است و وضعیت نگران کننده ای دارند. کمترین میزان بستری کرونا نیز در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و گلستان گزارش شده است.

لاری گفت: میانگین موارد مرگ و میر کرونا نیز در هفته چهارم مهر ۲۳.۵ در یک میلیون نفر در کشور گزارش شده است که حدود سه نفر در هر میلیون نفر نسبت به هفته قبل بیشتر است. بیشترین میزان مرگ و میر کرونا نیز در استانهای قم، مرکزی، ایلام، آذربایجان غربی، البرز و آذربایجان شرقی گزارش شده که استانهای قم، مرکزی و ایلام با بیشترین میزان و با اختلاف زیاد وضعیت نگران کننده ای دارند. کمترین میزان مرگ و میر کرونا نیز در استانهای گلستان، گیلان و مازندران گزارش شده است.

وی افزود: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی نیز به طور میانگین در کشور حدود ۵۴ درصد است و کمترین میزان رعایت پروتکلها و بیشترین میزان اخطار و سهل انگاری در رعایت پروتکل ها در نانوایی ها گزارش شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بیشترین میزان استفاده از ماسک نیز در مدارس و فروشگاههای زنجیره ای گزارش شده و کمترین میزان استفاده از ماسک در پاساژها بوده است.

وی گفت: همکاری و همراهی مردم با کارکنان نظام سلامت و رعایت اصول بهداشتی پیشگیری از کرونا شرط اساسی موفقیت یا شکست در برابر این همه گیری است. امیدواریم با افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی واستفاده همگانی از ماسک شاهد توقف روند صعودی شیوع بیماری کووید۱۹ و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کشور باشیم.

 

شیوع مرگبار کرونا با ۳۰ فوتی در استان مرکزی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی اراک گفت: ویروس کرونا در ۴۸ ساعت گذشته، ۳۰ نفر از شهروندان این استان را به کام مرگ کشاند.

دکتر« محمد جمالیان» روز یکشنبه افزود: بر این اساس، تعداد فوتی‌های استان مرکزی از زمان شیوع ویروس تاکنون به ۶۹۴ نفر رسید.

وی اظهار داشت: ۶۷۰ مورد مبتلا به ویروس کرونا در ۴۸ ساعت گذشته نیز شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ۶۷۰ مورد جدید ابتلا در ۴۸ ساعت گذشته در استان شناسایی شده است که بدین ترتیب تعداد موارد مبتلا به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۱۹ هزار و ۶۶۹ نفر رسیده است.

دکتر جمالیان افزود: از تعداد ۶۷۰ مورد جدید در استان ۸۴ نفر از بیماران در بیمارستان‌های معین بستری شدند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: ۵۸۶ مورد از بیماران جدید که شناسایی شدند نیز به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه هستند.

 

قزوین از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت قرمز پرخطر است

جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در قزوین گفت: با توجه به روند صعودی شیوع ویروس کرونا در استان ، هیچ منطقه سفیدی در استان وجود ندارد و در حال حاضر قزوین در وضعیت قرمز پرخطر قرار گرفته است.

منوچهر حبیبی روز یکشنبه در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین افزود: میزان بستری بیماران کرونایی در استان قزوین از ۴۰۰ نفر هم پیشی گرفته است تا جایی که دیگر تخت بیمارستان ها ظرفیت پذیرش بیماران جدید را ندارند.

وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به روند افزایشی شیوع کرونا در استان قزوین برنامه ریزی هایی به منظور افزایش ۲۰۰ تخت بیمارستانی صورت گرفته است در همین راستا نیز مقرر شده بیمارستان ارتش و بیمارستان رحیمیان در اختیار علوم پزشکی قرار می گیرد.

حبیبی با تاکید به این نکته که تمام امکانات پزشکی و درمانی استان در اختیاز بیماران کرونایی قرار گرفته است، افزود: با توجه به فراگیر بودن ویروس کرونا در حال حاضر مجبوریم که تمام امکانات و ظرفیت های درمانی استان را در اختیار مبتلایان به کرونا قرار دهیم در حالی که علاوه بر بیماران کرونایی نیز بیمارانی هستند که به خدمات پزشکی و درمانی نیاز دارند و نگرانی هایی نیز در خصوص مدیریت آنها وجود دارد.

این مسوول در ادامه گفت: در شرایط کنونی جامعه اتحادیه ها و واحدصنفی باید به کمک مردم و مسئولان بیایند و در ارائه خدمات پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند به همین منظور نیز محدودیت هایی در استان اعمال شده که از جمله آنها می توان به محدودیت در استفاده از تالارها، سالن ها و آرایشگاه های زیبایی و سالن های ورزشی اشاره کرد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین تصریح کرد: پیشگیری، مقابله و پیگیری ویروس کویید۱۹ تنها محدود به دانشگاه علوم پزشکی و کادر درمانی نیست و تمام دستگاه ها اجرایی و خدماتی باید برای مقابله با این بیماری ورود همه جانبه داشته باشند.

حبیبی با بیان این نکته که اولویت همه دستگاه های اجرایی و مسئولان استان قزوین مهار کرونا باشد، مطرح کرد: در حال حاضر بیماری کویید۱۹ شرایطی را در جامعه به وجود آورده که می طلبد تمام مسئولان استانی و شهرستانی با تمام قوا و امکانات خود در میدان حضور داشته باشند.

 

کرونا ۱۲ تَن دیگر را در قم قربانی کرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز گذشته ۱۲ بیمار که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود جان خود را در قم از دست دادند.

به گزارش عصر یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمد رضا قدیر اظهار داشت: در ۲۴ ساعت  منتهی به بیست و هفتم مهرماه، ۹۳ بیمار کرونایی با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی ۷۲ بستری جدید در بخش ها و تحت نظر اورژانس بیمارستان را مورد توجه قرار داد و افزود: ۸۲ تَن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند نیز ترخیص شدند.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۷۱۹ تَن مشکوک به کرونا در بیمارستان های قم بستری می باشند که وضعیت ۱۵۵ تَن از آنها وخیم است.

۵۳ واحد صنفی در راستای اعمال محدودیت ها در قم پلمب شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: با محدودیت های اعلام شده از سوی ستاد استانی پیشگیری از کرونا و همزمان با تعطیلات اخیر ۵۳ مکان شامل گیم‌نت، آشپزخانه، کبابی، آموزشگاه‌، قهوه خانه، قلیان سرا، لبنیاتی و نانوایی پلمب و یا غیرفعال شد.

 سیامک محبی افزود: در طول هفته گذشته هزار و ۵۵۰ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی، ورزشی، مساجد و هیات های عزاداری انجام و تذکرهای لازم به متصدیان متخلف ارائه و در صورت توجه نکردن به محدودیت ها و  انجام ندادن شیوه نامه های بهداشتی مربوطه واحدهای مذکور پلمب و یا غیرفعال شدند.

معاون علوم پزشکی قم تصریح کرد: نظارت بر دفن اجساد کرونایی در شهر و روستا و نیز نظارت بر رعایت پروتکل ها در حرم حضرت معصومه(س) و کلرسنجی آب آشامیدنی از دیگر فعالیت های بازرسان مرکز بهداشت در هفته گذشته بود.

وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.

 

فارس بیشترین شمار فوتی های کرونا در یک روز را ثبت کرد

۲۷ مهرماه روزی بی سابقه در شمار بالای درگذشتگان کرونا در استان فارس رقم خورد ، کارشناسان و کارگزاران بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز این آمار نگران کننده را یک هشدار جدی و آن را نشان دهنده کاهش توجه عمومی نسبت به ضرورت رعایت اصول بهداشتی در جامعه می‌دانند.

استفاده نکردن افراد از وسایل حفاظت شخصی به ویژه ماسک، رعایت نکردن فاصله فیزیکی و حضور در تجمعات عمومی   مهم ترین علت های مواجهه با این حجم از ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان فارس شمرده شده است .

برخی گزارش ها بیانگر آن است که در بیمارستان های مرجع کرونا در شیراز بیماران برای آنکه تخت بساری خالی شود ساعت ها روی زمین نگهداری می شوند و هیچ تخت خالی برای پذیرش های جدید وجود ندارد .

مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از همه افراد جامعه خواسته اند برای رفع این بحران بسیج شوند و ضمن استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات، شستشو و ضدعفونی کردن مرتب دست ها و رعایت فاصله فیزیکی را جدی بگیرند.

تدبیر ویژه  برای حل مشکل کمبود تخت های بیمارستانی کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز روز یکشنبه در یکصد و هشتاد و ششمین نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا ،  ضمن پیگیری روند نمونه گیری کرونا طی روز گذشته تاکنون در آزمایشگاه های تشخیصی؛ به بررسی آمار مبتلایان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک و دارای علامت در مراکز درمانی و عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس پرداخت.

مهرزاد لطفی از افزایش موارد مثبت، ابتلا و فوت بیماران کرونا  در سطح استان خبر داد و از مردم خواست تا با رعایت توصیه های بهداشتی، از افزایش این روند خطرناک در فارس جلوگیری کنند.

وی  در این نشست با بررسی نیازهای مراکز درمانی و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه، تامین منابع، تجهیزات، نیروی انسانی و تغییر کاربری و بازسازی بخش های مختلف بیمارستان برای خدمت رسانی به بیماران کووید۱۹ را در اولویت دستور کار خود قرار داد.

بررسی پیش بینی و انجام تدابیر لازم برای تامین تجهیزات موردنیاز در آزمایشگاه های تشخیص مولکولی، راه اندازی بیمارستان صحرایی، نقاهتگاه و بیمارستان های پشتیبان از دیگر محورهای این نشست بود که با حضور رییس دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفت.

 علی اکبری معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست با اعلام آمار مبتلایان و افراد بستری در مراکز درمانی و بیمارستان های فارس، درباره شیوه خدمت رسانی به مبتلایان و مراجعان در بیمارستان های شیراز و شهرستان های استان توضیحاتی ارایه داد.

وی اضافه کرد: آخرین آمار مربوط به کروناویروس در استان فارس نشان می دهد که طی روز گذشته تاکنون، بی سابقه ترین و بیشترین آمار مربوط به کروناویروس در استان با مرگ ۲۱ هم استانی رقم خورده است.

به گفته این مقام مسوول بیشترین آمار ابتلا در استان بر اساس بررسی های انجام شده، در دورهمی های خانوادگی و حضور افراد در تجمعات بدون رعایت توصیه های بهداشتی بوده است.

از دیروز تا امروز ۲۷ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدندو مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسید  متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است.

 

بروز موارد جدید کرونا در خراسان جنوبی ۲ برابر شاخص کشوری است

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: بروز موارد جدید ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی ۲ برابر شاخص کشوری است و شهرستان بیرجند در این استان همچنان رتبه اول را دارد.

غلامرضا شریف‌زاده روز یکشنبه درباره آخرین تحلیل آماری بیماری کرونا در استان خراسان جنوبی بیان کرد: تا پایان شهریور ماه به طور متوسط روزانه ۱۸ مورد جدید کووید ۱۹، اول مهر تا ۱۵ مهر ماه به طور متوسط روزانه ۴۰ مورد و از ۱۶ مهر تا ۲۶ مهر ۸۸ مورد کووید ۱۹ در استان داشتیم.

وی افزود: نیمه اول مهر ماه نسبت به شهریور ماه افزایش ۲،۲ برابری و نیمه اول مهر ماه نسبت به نیمه دوم تا این لحظه افزایش ۲،۲ برابری را داریم همچنین میزان بروز موارد جدید در کل کشور ۵،۲ و میزان بروز موارد جدید در استان خراسان جنوبی ۱۱،۷ در صد هزار نفر جمعیت است یعنی بروز موارد جدید در استان ۲ برابر شاخص کشوری است.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا گفت: میزان بروز تجمعی در سطح استان ۵۵۰ در صد هزار نفر جمعیت و شاخص کشوری ۶۱۹ در صد هزار نفر جمعیت است.

وی اظهار داشت: نسبت مرگ و میر در استان ۴،۵ درصد و در کشور ۵،۷ درصد که نسبت به شاخص کشوری ۱،۲ درصد وضعیت استان بهتر است، میزان مرگ و میر اختصاصی علیتی در استان نیز ۲۴،۹ در صد هزار نفر جمعیت و شاخص کشوری ۳۵،۴ در صد هزار نفر جمعیت است.

شریف‌زاده گفت: شاخص نمونه‌گیری به ازای هر هزار نفر جمعیت در استان ۲۱،۳ و در کشور ۵۲،۷ در هزار نفر جمعیت است همچنین درصد نمونه‌های مثبت در استان از کل نمونه‌های اخد شده تاکنون ۲۵،۹ درصد و شاخص کشوری ۱۱،۷ درصد است.

وی درخصوص رتبه‌بندی شهرستان‌های استان از لحاظ میزان بروز تجمعی گفت: به لحاظ میزان بروز تجمعی از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا تا امروز همچنان شهرستان بیرجند با میزان بروز تجمعی ۷۲۲ در صد هزار نفر جمعیت در رتبه اول که نسبت به شاخص کشوری ۱۰۳ شاخص بالاتر است و وضعیت بدتری دارد.

وی افزود: بشرویه با میزان بروز تجمعی ۶۱۶ رتبه دوم، قاینات با میزان بروز تجمعی ۵۴۷ رتبه سوم، درمیان با میزان بروز تجمعی ۵۴۴ رتبه چهارم، سربیشه با میزان بروز تجمعی ۵۲۰ رتبه پنجم، طبس با میزان بروز تجمعی ۵۱۷ و شهرستان سرایان با میزان بروز تجمعی ۵۱۷ در رتبه ششم و هفتم، شهرستان زیرکوه با میزان بروز تجمعی ۳۶۳ رتبه هشتم، فردوس با میزان بروز تجمعی ۲۶۴ رتبه نهم، نهبندان با میزان بروز تجمعی ۲۴۷ رتبه دهم و شهرستان خوسف با میزان بروز تجمعی ۲۰۵ در رتبه یازدهم قرار دارد.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۱ آزمایش جدید کرونا انجام شده که از این تعداد نمونه ۸۲ مورد مثبت جدید شناسایی شده و شامل ۴۶ بیمار بستری در بیمارستان‌ها و ۳۶ مورد نمونه‌گیری سرپایی بوده است.

وی تصریح کرد: از موارد جدید کرونا در استان طی شبانه‌روز گذشته بیشترین تعداد با ۲۴ نفر مبتلا مربوط به شهرستان بیرجند است.

شریف‌زاده افزود: در حال حاضر ۲۵۴ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری و از این تعداد ۱۳۹ نفر مبتلای قطعی به کرونا هستند.

وی گفت: از میان بیماران کرونایی ۳۶ بیـمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال هشت نفر از آنان مناسب نیست.

وی بیان کرد: متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته با سه مورد فوتی جدید، آمار کلی فوتی کرونا در استان به ۲۰۹ مورد رسید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.