مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه صحیح بعد از ماه رمضان گفت: با توجه به این که در طول ماه رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشته بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد، چرا که خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن می‌شود.

به گزارش ایلنا، زهرا عبدالهی  با تاکید بر اجتناب از ریزه‌خواری، تنقلات و دم به دم خوردن، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بوده، بنابر این باید حداقل تا یک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذا‌های حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذا‌های کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز می‌کند، اتفاق نیفتد.

عبداللهی همچنین بر لزوم استفاده از میان وعده‌های سالم تاکید کرد و تصریح کرد: توصیه ما این است که در میان وعده‌ها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.

وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، افزود: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیه‌ای نشوند.
 
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: همچنین، مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان از غذا‌های فست فود و نوشابه‌های گازدار کمتر مصرف می‌شد، این روند همچنان ادامه یابد، چراکه کاهش یا عدم مصرف فست فود‌ها در ماه رمضان نشان می‌دهد که می‌توان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فود‌ها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.

وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد بوده است، افزود: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد شده و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی می‌شود، بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.

 عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند، بیان کرد: در ماه مبارک رمضان به طور معمول، باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربی‌های متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماری‌های غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.

وی در پایان، تاکید کرد: باید بعد از ماه مبارک رمضان، با متعادل سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات، به کاهش وزن کمک کرد، چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماری‌های غیر واگیر می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.