جمهوری چک با تصویب لایحه ای نظام حاکم بر روسیه را «تروریستی» اعلام کرد.

به گزارش جماران به نقل از وبسایت پارلمان جمهوری چک، جمهوری چک  با تصویب لایحه ای نظام حاکم بر روسیه را «تروریستی» اعلام کرد.

از مجموع 156 نماینده پارلمان چک 129 نماینده به این لایحه رای موافق دادند.

14 نماینده از جنبش مخالف«آزادی و دموکراسی مستقیم» علیه این لایجه که حمله نظامی روسیه به  اوکراین را نیز محکوم می کند رای  مخالف دادند.

بر اساس این لایحه، همه پرسی الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه (دونستک، لوهانسک، خرسون و ژاپروجیا) را نیز به رسمیت شناخته نمی شود.

 

بیانیه پایانی گروه ۲۰؛ «بیشتر اعضا جنگ در اوکراین را به شدت محکوم می‌کنند» 

بر اساس آنچه در بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی آمده به نظر می‌رسد که رهبران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در خصوص تهاجم نظامی روسیه به اوکراین اتفاق نظر جمعی ندارند.

با این حال در این بیانیه که روز چهارشنبه در پایان نشست «جی‌۲۰» منتشر شد، تاکید شده است که «بیشتر اعضا جنگ در اوکراین را به شدت محکوم می‌کنند.»

در مقابل، این بیانیه تاکید دارد که همگی اعضا به اتفاق بر سر نقش مخرب جنگ در اوکراین بر اقتصاد جهانی و تضعیف آن توافق دارند.

بیست اقتصاد بزرگ جهان از جمله روسیه همچنین در این بیانیه بر غیرقابل قبول بودن «استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای» تاکید کرده‌اند.

اندونزی، میزبان اجلاس سران گروه ۲۰ اوایل سال جاری میلادی امیدوار بود که بتواند ریاست خود را در این نشست بر تلاش های مشترک جهت بازیابی و احیای اقتصاد جهانی پس از دوره دشوار همه گیری بیماری کووید۱۹ متمرکز کند.

اما جنگی که در ۲۴ فوریه توسط روسیه در اوکراین آغاز شد و به بحران‌هایی متعدد به ویژه در زمینه مواد غذایی، انرژی و تشدید اختلاف‌ها میان کشورها دامن زد، این برنامه‌ریزی را به کلی دگرگون کرد.

اندونزی، میزبان اجلاس سران «جی۲۰» پس از برپایی رایزنی‌های مقدماتی در سطح وزیران کشورهای شرکت کننده که به دلیل اختلافات عمیق و نبود مواضع مشترک میان غربی‌ها، روسیه و کشورهای جنوب بر سر جنگ اوکراین در نهایت به نتیجه نرسید، تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای تضمین حصول توافق میان سران افزایش داد.

جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی با تاکید بر اینکه این اولین توافق بر سر یک متن مشترک از فوریه گذشته تاکنون در میان اعضای گروه است از توافق به دست آمده میان رهبران گروه ۲۰ استقبال کرد.

د رهمین حال، آنتون سیلوانوف وزیر دارایی روسیه اعلام کرد در نشست گروه 20 خواستار ادامه توافق غلات شد اما با شرط کنترل صادرات به کشورهای نیازمند.

به گزارش اسپوتنیک، وی خاطرنشان کرد: توزیع غلات و جریان مواد غذایی به کشورهای نیازمند یکی از موضوعات مورد بحث در این اجلاس بود.

سیلوانوف گفت: "بسیاری از کشورهای گروه 20 ادامه توافق غلات را پیشنهاد کرده اند، زیرا ما واقعاً شاهد وضعیت گرسنگی در تعدادی از کشورها، کشورهای آفریقایی هستیم. 

سرگئی ویکتورویچ لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی در اجلاس سران گروه 20 اظهار داشت ما طرفدار تداوم توافق غلات هستیم، اما ما طرفدار آن هستیم که غله ای که بر اساس توافقات دریای سیاه عرضه می شود دقیقاً به کشورهایی برسد که به ذخایر غلات نیاز دارند و نه به کشورهای غرب و کشورهای دارای اقتصاد اروپایی که اکنون در حال وقوع است. ما از ادامه این معامله با کنترل نقاط صادرات غلات طرفداری کردیم تا این غله به کشورهایی برود که واقعاً به آن نیاز دارند".

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.