«سال آینده، با سیاستهایی که در بودجه مطرح شده و با توجه به اینکه در سال انتهایی دولت موجود خواهیم بود، همین سیاستهای انقباضی را خواهیم داشت. بنابراین قطعا توصیه من این است که هر کسی می خواهد سبد دارایی داشته باشد، سبد دارایی اش را متنوع نگه دارد. اگر می خواهد دلار بگیرد، به جای اینکه به سمت طلا برود، صندوق طلا را بگیرد. تا قانون مالیات بر عایدی هم او را اذیت نکند. به دلار و سکه کف بازار روی نیاورید، صندوقها هستند. 1403، فشار ارزی زیاد است، اما دلار غیرعادی حرکت نخواهد کرد؛ چرا که نقدینگی نداریم. نقدینگی موجود هم توان حرکت دادن به بخش های بزرگ، خصوصا مسکن را ندارد. سال آینده بازارهای دیگر، از جمله بازار طلا و سپرده ها تنه خواهند زد، اما کسی خوشحال خواهد بود که بتواند در بازار درآمد ثابت ها باشد؛ چون خود را درگیر مسائل مالیاتی نخواهد کرد»

گروه اقتصاد و درآمد: علیرضا عسکری مارانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه دولت به دنبال مدیریت سود بازارها است و یکی از سیاستهای دولت این است که سود در یک بازاری آنچنان زیاد نباشد که مازاد آن بتواند در بازار دیگری تاثیرگذار شود، ابراز عقیده کرد: دولت همچنان با این سیاست راه خواهد رفت. دولت نمی خواهد اتفاقی که سال 99 در بازار ثانویه و یا سال 97 در بازار ارز انجام شد، مجددا در هیچ بازاری رخ دهد و چنین رشدهایی انجام شود. در واقع درباره ابزارهای ترمز و کنترل بازار، فکرهایی کرده است، اما درباره ابزارهای رشد بازار با تاخیر فکر می کند.

به گزارش جماران، علیرضا عسکری مارانی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران و کارشناس ارشد بازار سرمایه که در همایش «آینده بازارها در 1403؛ بررسی بازارهای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران» سخن می گفت، درخصوص وضعیت بازار سرمایه در سال آینده، تصریح کرد: بازار سرمایه ریسکهایی دارد، اینکه آیا دولت ارز نیمایی را حل می کند، آیا بدهی هایش را به بنگاه ها می دهد و آیا می خواهد سیاست قیمت گذاری غیرمنصفانه را ادامه دهد. دولت باید متوجه پیامدهای این سه سیاست باشد و ناترازی را برای خود بیشتر نکند.

در هر بازاری اگر 10 سال بمانید برنده هستید

وی همچنین درباره بهترین شیوه سرمایه گذاری، گفت: اگر نگاهتان بلندمدت است، در هر بازاری می خواهید بمانید، اگر 10سال در آن بمانید حتما برنده هستید. اما اگر به هر دلیلی قبل از 10 سال از آن خارج شوید، خواهید باخت.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه سبد دارایی هار خود را همیشه آرایش کنید و تنوع بخشی داشته باشید، افزود: با توجه به بازدهی هایی که بازارها داشته اند، من شخصا ترجیح می دهم در بازار پول بمانم.

برای سال آینده، درآمدهای نفتی از 90درصد به 25درصد رسیده است

عسکری مارانی درباره چشم انداز قیمت دلار برای سال 1403 نیز توضیح داد: مدتها است که دلار، نرخ بهره و دیگر مسائل در اقتصاد ما تحت عناوین مختلف قیمت گذاری می شوند و این قیمت گذاری واقعی نبوده و این مساله قبل از انقلاب هم انجام می شده است. دولت در ارتباط با این مساله دخیل است. اما برای سال آینده باید در نظر داشت، زمانی 90درصد درآمدهای صادراتی ما نفت بوده و بانک مرکزی، حاکم مطلق در تعیین قیمت ارز بود؛ اکنون براساس بودجه ای که برای سال آینده متصور هستیم، 25درصد درآمدها نفت است. یعنی 90 تبدیل به 25 شده است. اما بانک مرکزی همچنان می خواهد قدرت تعیین قیمت ارز را داشته باشد. در این شرایط، باید پرسید آیا همچنان می تواند مانند گذشته این اقدام را انجام دهد!

1403، فشار ارزی زیاد است

دلار غیرعادی حرکت نخواهد کرد؛ نقدینگی نداریم

نقدینگی توان حرکت دادن به بخش های بزرگ، خصوصا مسکن را ندارد

وی اظهارداشت: بنابراین بانک مرکزی ناچار است از طریق بنگاه های بزرگ و ابربنگاه ها که عمدتا صادرات محور هستند، نرخ ارز را به گونه ای تعریف کند. این نرخ با توجه به سایر شرایط، از جمله خروج سرمایه، فرسوده بودن ماشین آلات و توسعه های لازم و تامین مواد اولیه و غیره، اگر هیچ دغدغه سیاسی جدید و عجیبی ایجاد نشود، فشار ارزی ما زیاد خواهد بود. اما این چرخ دنده نقدینگی توان حرکت دادن هیچ کدام از بخش های بزرگ، به خصوص مسکن را ندارد و در عین حال، این چرخدنده آنچنان هم نمی تواند دلار را به صورت غیرعادی حرکت دهد، چون نقدینگی نیست.

1403سال آخر دولت است و تغییرات جدی در اقتصاد نداریم

هر کسی می خواهد سبد دارایی داشته باشد، سبد دارایی اش را متنوع نگه دارد

صندوق طلا بگیرد

عسکری مارانی گفت: به نظر می رسد سال آینده، با سیاستهایی که در بودجه مطرح شده و با توجه به اینکه در سال انتهایی دولت موجود خواهیم بود، آنچنان تغییرات جدی در بخش اقتصاد اتفاق نمی افتد و همین سیاستهای انقباضی را خواهیم داشت. بنابراین قطعا توصیه من این است که هر کسی می خواهد سبد دارایی داشته باشد، سبد دارایی اش را متنوع نگه دارد. اگر می خواهد دلار بگیرد، به جای اینکه به سمت طلا برود، صندوق طلا را بگیرد. تا قانون مالیات بر عایدی هم او را اذیت نکند. به دلار و سکه کف بازار روی نیاورید، صندوقها هستند.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه تاکید کرد: به شدت معتقدم بانک مرکزی در مدیریت بازار طلا بهتر می توانست عمل کند. اگر فلزات آهنی را در بورس کالا وارد می کرد و می فروخت، نتیجه بهتری می گرفت. به جای اینکه کشور را طلا محور کنیم، مس محور می کردیم، آلومینیوم و سرب محور می کردیم و یا حتی به فلزات آهنی روی می آوردیم. تا مردم که تمایل دارند از ریال دور باشند، بتوانند برای دارایی های خود پوشش ایجاد کنند.

کسی خوشحال خواهد بود که بتواند در بازار درآمد ثابت ها باشد

وی ادامه داد: سال آینده بازارهای دیگر، از جمله بازار طلا و سپرده ها تنه خواهند زد، اما کسی خوشحال خواهد بود که بتواند در بازار درآمد ثابت ها باشد؛ چون خود را درگیر مسائل مالیاتی نخواهد کرد.

دولت به دنبال مدیریت سود و رشد در بازارها است

به گفته عسکری مارانی؛ دولت به دنبال مدیریت سود بازارها است و یکی از سیاستهای دولت این است که سود در یک بازاری آنچنان زیاد نباشد که مازاد آن بتواند در بازار دیگری تاثیرگذار شود. دولت همچنان با این سیاست راه خواهد رفت. دولت نمی خواهد اتفاقی که سال 99 در بازار ثانویه و یا سال 97 در بازار ارز انجام شد، مجددا در هیچ بازاری رخ دهد و چنین رشدهایی انجام شود. در واقع درباره ابزارهای ترمز و کنترل بازار، فکرهایی کرده است، اما درباره ابزارهای رشد بازار با تاخیر فکر می کند.

یک سیاست کاملا آزاد در اقتصاد کشور اجرا نخواهد شد

این پیشکسوت بازار سرمایه با بیان اینکه با توجه به بودجه ای که تدوین شده، نمی توان پیش بینی کرد که یک سیاست کاملا آزاد در اقتصاد کشور اجرا خواهد شد، اظهارداشت: هنوز هم اعتقاد ندارم سال 99 شاخص بازار بالا بود. 90درصد قیمت سهام سال 99 درست بود. شاخص را نمی توان متهم کرد و به روشهای مختلف به آن حمله کرد. معتقد نیستم که شاخص سازی انجام می شود بلکه معتقدم سازمان بورس می تواند اقداماتی انجام دهد که اعداد و ارقام واقعی شوند.

سیاستی که توسط دولتمردان پیش می رود، بنگاه ها را اذیت می کند

اگر این اذیتها کم شود ، قطع به یقین پتانسیل رشد وجود دارد

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به رشد بازار سرمایه در روزهای گذشته، گفت: یادمان باشد شاخص 2میلیون و 200 به 2 میلیون و 50 رسیده بود. چندین بار تا شاخص 2 میلیون و 200 رفتیم و باز عقبگرد کردیم. نکشیده است؛ چرا که هر بار سیاستی توسط دولتمردان انجام می شود که بنگاه هایی را اذیت می کند. اگر این اذیتها کم شود ، قطع به یقین پتانسیل رشد وجود دارد. مثلا دولت بدهی شرکتها را پس دهد. بازار پتانسیل دارد، خصوصا اینکه در خیلی از شرکتها، ارزش جایگزینی سه یا چهار برابر بالاتر از ارزش کف است. این یک فرصت است، اما آیا اجازه می دهند که مدیر از دارایی هایش بهینه استفاده کند و در چارچوب قانون تجارت کار کند.

دارایی را که نمی شناسید، نخرید

موافق خرید ارز دیجیتال نیستم

وی درباره سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال گفت: خیر، من آدمی با تحلیل بنیادی هستم و برای چیزی که نتوانم درک کنم، هیچ گاه پول نمی دهم. دارایی را که نمی شناسید، نخرید. تا یک سهم و صورت های مالی را ندیدید و صنعتش را ندیدید و نخواندید، واردش نشوید. مثلا اگر بخواهید بروید سکه ای که خریده اید، بفروشید، تازه می فهمید سکه چیست. بنابراین هر چیزی را که می خواهید بخرید و در درونش باشید، ته حوضش را ببینید.

 
 
 
 
 
 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.