محمود عارفی قوچانی
مقالات
-
یادداشت/
رابطه دوسویه عدالت و وفاق
وقتی عدالت در جامعه برقرار باشد، افراد احساس امنیت و رضایت میکنند و این موضوع به تقویت وفاق کمک میکند. در حقیقت، عدالت پیششرط ایجاد وفاق اجتماعی است، زیرا بدون آن، نابرابریها و تبعیضها باعث ایجاد شکافهای اجتماعی میشوند. از طرفی، وجود وفاق نیز به اجرای عدالت کمک میکند؛ زیرا با همدلی و مشارکت عمومی، زمینه برای تصمیمگیریهای عادلانه فراهم میشود.
-
یادداشت/
از تحقیر زلنسکی تا لزوم بالا بردن توان بازدارندگی بومی
اعتماد بیش از حد به اتحادیه اروپا و آمریکا همچنین باعث شده تا زلنسکی در مواجهه با فشارهای داخلی و خارجی، نتواند تصمیمات مستقل و مؤثری اتخاذ کند. این وابستگی به حمایتهای خارجی، اوکراین را در موقعیت ضعیفتری قرار داده و توانایی زلنسکی برای مدیریت بحرانها و تهدیدات را کاهش داده است.
-
یادداشت/
جامعه چندصدایی پیش نیاز وفاق ملی
ذکر این نکته ضروری است که وفاق ملی تنها از طریق پذیرش تنوع و چندصدایی امکانپذیر است. اختلافات و تضادها نه تنها میتوانند به غنای فرهنگی و اجتماعی جامعه کمک کنند، بلکه میتوانند باعث ایجاد فضای گفتوگو و تفاهم میان اقشار مختلف جامعه شوند. به عبارت دیگر، جامعهای که در آن تمامی صداها به رسمیت شناخته شوند و امکان بیان نظرات مختلف فراهم گردد، جامعهای پویاتر و مقاومتر در برابر چالشهای مختلف خواهد بود.
-
افشین؛ چشمانی که درد میبیند و زیبایی را فریاد میزند
والینژاد با آثار ماندگار و زندگی خود، به ما یادآوری میکند که حتی در سختترین شرایط نیز باید به انسانیت امیدوار باشیم.
-
-
به مناسبت هفتمین سالگرد ارتحال:
شیخ مصطفی رهنما؛ روزنامه نگار، حامی مردم فلسطین و تنها عضو معمم «کانون نویسندگان ایران»
به مناسبت هفتمین سالگرد ارتحال حجت الاسلام و المسلمین شیخ مصطفی رهنما، پایگاه خبری جماران اقدام به بازنشر این خبر که در 10/7/94 منتشر شده بود، می کند.
-
کمک فنری که شکست، انصافی که تَرک نخورد
در همین هنگام، مرد میانسال دیگری با قد و قواره نسبتا بلند که سبیل کم پشتی پشت لب داشت و چشمان ریزش به سختی دیده می شد و از ظاهرش بر می آمد صاحب تعمیرگاه باشد، به من نزدیک شد و همانطور که دو دستش درون جیب کاپشن کرم رنگش بود با آرنج به من زد و سلامی کرد و به آرامی گفت: ...
-
دبه روغنی که انگشت انگشت جمع شد
در دکه کوچکش همواره کاسه ای است پر از آب نبات که به مشتری ها تعارف می کند و کنار دستش تصویری زیبا از شوقعلی شاه. عبدالله حکاک همانطور که مشغول حکاکی اسم مولای متقیای حضرت علی(ع) بر روی نگین انگشتری است، حکایت مرد روغن فروشی را تعریف می کند که از مال مردم صاحب ثروتی شده بود.
-
جامعه چند صدایی و مبارزه با افراطی گری
قبل از هر سخنی ذکر این نکته ضروری است که وقتی میگوییم چندصدایی در سیاست، به این معنا نیست که هیچ چارچوبی وجود نداشته باشد که بدون چارچوبها جامعه به سمت هرج و مرج و بی قانونی خواهد رفت. ولی گاهی این چارچوبها خیلی تنگ می شوند. برای اینکه جامعه ای شکوفا شود باید امکان بروز چندصدایی در لوای گفت و گو را فراهم کرد؛ اینطور جامعه ای پویا میشود و راه را از بی راه و سره را از ناسره تشخیص می دهد.
-
فاضل گیلانی؛ شیخ العارفین
... و روز 27 اردیبهشت ۱۳۸۸، روزهای پایانی انتظار برای رسیدن به دیدار معبود بود. در تمام سالهای زندگی پر خیر و برکتش با همه وجود و با جسم تکیده و روح تشنه و رنجدیدهاش، آرزوی وصال سرمدی داشت. برای او که عبد صالح خداوند بود و در تمام دوران زندگی خویش جز به بندگی نمیاندیشید، لحظۀ دیدار معبود، آغاز لذت محض روحانی بود.
-
اینجا «زمستان» است...
تصور کار در عمق دوهزار متری زمین، مکانی که تنها کمتر از 60 سانت برای نشستن داری و مخلوطی از گازهای کشنده و گَرد زغال و خاک معلق در فضا راه نفس کشیدن را سخت می کند، برای اکثر ما غیر قابل باور است آن هم با حقوقی اندک !!
-
سودای رئیس جمهور شدن
اما شاید تنها نقطه مشترک تمامی این نام نویسی ها شاخص ایرانی الاصل و تابع ایران بودن باشد که اکثر نامزدهای احتمالی این شاخصه را در خود می بینند. گرچه در انتخابات اولین دوره ریاست جمهوری یکی از کاندیداهای مشهور به دلیل همین موضوع از دور رقابت ها خارج شد.
-
میدان انقلابی که دیگر انقلابی نیست
میدان «انقلاب» جدید، با این گنبد سبز فیروزه ای حداقل در نگاه اول تصویر زیبا و مستقلی را به وجود آورده است اما محیط بصری مطلوبی نیست و نشانی از میدانی با نام و هویت «انقلاب» ندارد.
-
چهره های سالی که هرگز فراموش نخواهند شد
شاید حادثه ساختمان پلاسکو و شهادت جمعی از آتش نشانان فداکار ایرانی تنها تلنگری بود برای ما که فراموش کرده بودیم این قهرمانان کم ادعا و برادران و خواهران همیشه در صحنه و سنگر نشینمان را که برای آرامش هموطنان خود شجاعانه دل به آتش و خطر می زنند.
-
حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است ...
غلو نیست که اگر بگوییم در این سال و بعد از سال 68 و رحلت جانگداز حضرت امام و سال 73 فوت ناگهانی حاج احمد آقا، خبر درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی یار صدیق امام و رهبری، روز 19 دی ماه را به یکی از تلخ ترین ایام 38 سال اخیر تبدیل کرد.
-
-
-
-