در ادامه این مطلب به قلم داود پاک طینت مدیر مسئول نشریه آمده است: از دغدغه های مردم در این روزها، تلاش برای کم شدن قطعی های برق است و هر کسی سعی دارد تا سهمی در کاهش مصرف برق داشته باشد.
در این میان باورهای مذهبی نیز به کمک این موضوع آمده اند تا جایی که اسراف کاران را برادران شیطان می دانند و از این منظر نیز به اسراف و ضرورت صرفه جویی و مدیریت مصرف نگاه می کنند.
از طرفی بقاع متبرکه و مقبره های امامزادگان همواره مورد اقبال و احترام مردم و به ویژه افراد با ایمان بوده و هست و در ایام هفته به خصوص پایان هفته ها مورد توجه و رجوع مردم قرار دارند.
نورافشانی گنبدها و گلدسته ها از وجوه مشترک تقریبا تمام-البته نه همه- این اماکن است.
شدت نورافشانی در بیشتر این اماکن به حدی است که زائران در کمتر نقطه ای از این اماکن -به ویژه نقاط مسقف- می توانند سایه ای از خود را مشاهده نمایند. همین شدتِ روشنایی موجب می شود مردم مذهبی که به اماکن و بقاع متبرکه ورود می کنند نتوانند نورافشانی های غیر ضروری گنبد ها و گلدسته ها و چراغ های پر نور در راهروهای بی تردد را کنار بنرهای سفارش کننده به صرفه جویی، هضم کنند و البته به تضاد بزرگی می رسند!
از طرفی پیش می آید که افراد به علت قطعی برق از گرمای زیاد، خانه را ترک می کنند و به اماکن عمومی و مساجد یا تکایا ورود می کنند و در آنجا نیز با نورافشانی های غیر ضروری روبرو می شوند و برایشان سئوال مهمی ایجاد می کند که آیا واقعا با کمبود برق مواجه هستیم!؟
نویسنده این سطور بر اهمیت بقاع متبرکه و احترامی که در بین مردم و به خصوص مومنان دارند و لزوم حفظِ احترام و ارتقا جایگاه آن ها واقف است اما این پرسش مهم مطرح است که آیا اماکن مذهبی و متولیان آن که داعیۀ تبدیل کردن این بقاع به «قطب فرهنگی» را دارند نباید در مواقع بحرانی و مشکلاتی که برای جامعه ایجاد می شود، الگو و پیشتاز در ارائه راهکار و همکاری با جامعه باشند؟
آیا انتظار جامعه از متولیان این اماکن برای پیشتازی در مدیریت مصرف و صرفه جویی، انتظار دور از عرفی است؟
بهرحال اماکن مذهبی و بقاع متبرکه اعم از امامزادگان و مساجد و تکایا همواره مورد توجه مردم الگویی برای بخش عظیمی از مردم بوده اند و امروز که شهرهای مختلف، قطعی های برنامه ریزی شده و منظم برق را تجربه می کنند و صنایع نیز از این وضعیت رنج می برند انتظار منطقی عموم مردم، به خصوص مذهبیون این است که سایر بخش ها به ویژه نمایندگانِ حوزۀ مذهب، نیز پیشتاز در اصلاح الگوی مصرف و ترویج صرفه جویی باشند.
هفته نامه ساباط یزد به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی داود پاک طینت در گستره استان یزد منتشر و توزیع می شود.
160 رسانه در استان یزد مجوز دارند که از این تعداد ١١٦ مجوز متعلق به نشریات چاپی، ٢٨ مورد متعلق به رسانه های برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری) و ١٦ مجوز هم مربوط به رسانه های الکترونیک غیر برخط است.
7532/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.