راه هایی ساده برای پیشگیری از یبوست

یک فوق تخصص گوارش، مصرف آب، مایعات، سبزیجات و میوه‌های دارای فیبر و ورزش را مهم‌ترین عامل پیشگیری از یبوست و درمان آن خواند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، حافظ فاخری در رابطه با عوامل ابتلا به یبوست، گفت: یبوست یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که با مراقبت های ابتدایی می‌توان از آن پیشگیری کرد.

فاخری عدم مصرف کافی مایعات را مهم ترین دلیل بروز یبوست خواند و بیان کرد: مصرف آب و مایعات اصلی ترین نقش در یبوست را دارند، به همین دلیل برای پیشگیری از این بیماری باید حداقل روزانه ۸ لیوان آب مصرف شود.

وی توضیح داد: نوشیدن آب نیز باید به صورت یک ساعت قبل یا بعد غذا باشد و به صورت یک جا مقدار زیادی آب مصرف نشود.

این متخصص گوارش استفاده از میوه و سبزیجات را عامل دیگری در پیشگیری از یبوست خواند و عنوان کرد: مصرف این دسته از خوراکی ها به دلیل داشتن فیبر فراوان موجب نرمی و عدم یبوست خواهد شد.

فاخری توضیح داد: درنتیجه در کنار مصرف پروتئین ها، استفاده از سبزیجات و میوه‌های فصل به دلیل داشتن فیبر بالا ضروری است.

وی ورزش نکردن و عدم تحرک را عامل دیگر ابتلا به یبوست خواند و تصریح کرد: عدم تحرک و نشستن های طولانی مدت با کند کردن سرعت حرکات معده، علت عمده ابتلا به یبوست است.

این استاد دانشگاه ورزش روزانه و داشتن حداقل نیم ساعت پیاده روی در روز را برای عدم ابتلا به یبوست ضروری دانست.

فاخری استرس و فشارهای روحی را دلیل دیگر بیماری یبوست خواند و تصریح کرد: وجود استرس و فشارهای روحی و روانی روی حرکات روده تاثیر گذاشته و دلیل مهم دیگری در بروز یبوست خواهد بود.

وی با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد از عوامل بروز یبوست بیماری‌های گوارشی و مربوط به روده خواهد بود، خاطرنشان کرد: به طور کلی شایع ترین دلایل ابتلا به یبوست مصرف کم مایعات، عدم تحرک، عدم مصرف سبزیجات فیبردار و استرس بوده و تنها درصدی کمی از آن ناشی از بیماری است.

این متخصص گوارش تاکید کرد: این درصد کم نیز با مراجعه به پزشک و مصرف دارو قابل درمان است و مراقبت های ابتدایی و ساده برای درمان و پیشگیری از این بیماری کافی است.

 

دیدگاه تان را بنویسید