قاسم حقانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بهره برداری از گیاه باریجه یکی از مصداق های اجرای طرح های مرتعداری چندمنظوره (تلفیقی) در مراتع استان دانست و افزود: با توجه به اقدامات و تمهیدات لازم در زمینه تهیه و اجرای طرح های مرتعداری چندمنظوره امسال حدود 18 هزار کیلوگرم صمغ این محصول از سطح مراتع استان جمع آوری شد.
وی ادامه داد : گیاه باریجه یکی از گیاهان مهم دارویی و صنعتی است که صمغ حاصل از آن جزو فرآورده های فرعی مرتعی محسوب شده که علاوه بر نقش مؤثر در سلامت جامعه و ایجاد اشتغال ، در رشد صادرات غیرنفتی نیز نقش بسزایی دارد که این اقدام گامی مهم در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش منابع طبیعی به شمار می آید.
گیاه باریجه دارای کاربرد های زیادی بوده است که البته می توان از آن در تهیه غذا از جمله نوشابه، فرآورده های گوشتی و… استفاده کرد. البته صمغ گیاه باریجه به دلیل داشتن عطر زیاد در صنایع عطر سازی و ادکلن سازی استفاده می گردد و برای تصفیه آب قنات ها مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران تهیه و اجرای طرح های مرتعداری چند منظوره را بعنوان بهترین راهکار در خصوص بهره برداری اصولی و بهینه از مراتع و استمرار و تداوم در تولید برشمرد و خاطر نشان کرد: از آنجائی که اکوسیستم رویشگاهی این گیاه خاص و حساس است به منظور بهره برداری پایدار و همچنین حفظ ، حمایت و احیای پایه های آن لازم است بهره برداری و برداشت از صمغ این گیاه مرتعی تحت نظارت و در قالب طرح های مطالعاتی – اجرایی انجام شود تا ضمن جلوگیری از انقراض این گیاه ارزشمند بتوان از رویش سالانه آن بهره برداری مستمر کرد.
عمده رویشگاه های این گیاه در استان های خراسان ، فارس ، تهران ، سمنان و زنجان می باشد که در استان تهران با توجه به شرایط اقلیمی مناسب عمده برداشت این گیاه در شهرستان های فیروزکوه و شمیرانات صورت پذیرفته است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانیIRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: سید جواد آل داود
تهرام/7243/1735
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.