بایدن به صورت رسمی «دیوید کوهن» را به عنوان معاون سازمان سیا اعلام کرد. کوهن به عنوان یکی از افراد کلیدی در تحریم ‌ها علیه ایران شناخته می ‌شود و وی در کاخ سفید معروف به «بتمن مالی» است.

 

به گزارش جماران، «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا «دیوید کوهن» را به عنوان معاون «ویلیام برنز» گزینه انتخابی او برای ریاست سیا انتخاب کرد. به این ترتیب معاون رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا در دوره «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، به این مقام باز می ‌گردد.

 

biden-winner-11-14-20

 

تیم انتقالی جو بایدن در بیانیه ای این خبر را منتشر، و اعلام کرد که دیوید کوهن یکی از ده‌ ها مقام سابق دولت اوست که توسط تیم بایدن بار دیگر به عرصه خدمت در دولت آمریکا باز گردانده می‌شود.

کوهن 58 ساله در سال 2017 از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از کار برکنار شده بود.

انتخاب کوهن نیازی به تاییدیه از سوی سنا ندارد.

به گفته برخی منابع نزدیک به تیم انتقالی بایدن، در بعضی مواقع از جمله در ابتدای دولت اوباما، روابط بین دفتر مدیر اطلاعات ملی و سیا پرتنش بوده و اکنون اولویت دولت جدید این است که با انتخاب کوهن به طور بالقوه تنش ها را به حداقل برساند.

کوهن معمار اصلی تحریم های اقتصادی علیه روسیه، ایران و سوریه بوده است.

زندگینامه

دیوید کوهن 57 ساله متولد 1963، اهل «بوستون» ماساچوست، فرزند دکتر «جوردن کوهن» است. پدر وی یک پزشک بازنشسته و استاد دانشگاه است که رئیس سابق انجمن کالج های پزشکی آمریکا بوده است.

 

David_S_Cohen_and_Xenia_Dormandy_(8066691364)

 

دیوید، مدرک لیسانس اش را از دانشگاه «کورنل» در سال 1985 اخذ کرد و مدرک دکترای حقوق را سال 1989 از مدرسه حقوق «ییل» دریافت کرد. وی در سال 1985 تا 1986 دوره  تحقیقی فوق دکترایش را در زمینه مدیریت بحران هسته ای سپری کرد.

کوهن قبل از پیوستن به وزارت خزانه داری به مدت 9 سال در شرکت حقوقی «میلر و کاسیدی» مشغول به فعالیت بود و در آنجا در زمینه دفاع جنایی کارمندان و دادخواهی مدنی تخصص داشت.

کوهن از سال 1989 تا 1990 دستیار حقوقی «نورمن رمزی» قاضی منطقه ای مریلند بود.

وی در سال 1999 وارد وزارت خزانه داری شد و در اداره مشاورین ارشد مشغول به فعالیت شد. وی در این پست در تدوین بند سوم قانون میهن پرستی آمریکا که در سال 2001 وضع شد و در آن ابزار جدید وزارت خزانه داری برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم شکل گرفته بود، مشارکت داشت.

کوهن سپس در این اداره به پست مشاور ارشد معاون وزیر رسید. وی در این پست مشاوره های مختلفی در زمینه مسائل حقوقی و سیاسی از جمله اقدامات ضد پولشویی و سیاست های تامین مالی سازمان های تروریستی به مقامات ارشد وزارت خانه می داد.

 

Cohen 2

 

کوهن در سال های مربوط به دولت بوش به مدت هفت سال در شرکت حقوقی «ویلمر کالتر» فعالیت داشت و آنجا در زمینه دادخواهی مدنی و کیفری، دفاع از مقررات بازرسی های حسابرسی و تقلب مالی و ضد پولشویی و تحریم فعالیت می کرد. همچنین مشاوره های گسترده ای به موسسات مالی از جمله بانک ها، شرکت های بورس و بیمه می داد.

کوهن در دولت اوباما و در مه 2009 به وزارت خزانه داری بازگشت و به عنوان دستیار وزیر در امور مالی تروریسم منصوب شد. کوهن در منصب دستیار وزیر مسئول تنظیم و هماهنگی فعالیت های ضد تامین مالی تروریست ها و پولشویی بود.

 

2013

 

الشرق الاوسط درباره دیوید کوهن می نویسد؛ کوهن چهارمین فردی است که ریاست اداره اطلاعات مالی و تروریسم را در وزارت خزانه داری آمریکا به عهده دارد. در سال 2004 این اداره اطلاعاتی توسط جورج بوش دوم تشکیل شد. بازیگران عصر تحریم ها آنانی هستند که توسط همین دیوید کوهن شناسایی شدند.

کوهن در 30 ژوئن 2011 و پس از تایید سنای آمریکا، معاون خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی شد و پس از آن در انتصابی غیرمنتظره معاون سازمان سیا (آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا) شد. کوهن در زمان تصدی معاون خزانه داری برای شناسایی سازمان ها و افرادی که تهدیدی برای امنیت ملی بودند، مستقیماً بر دو آژانس کلیدی نظارت داشت: یکی اداره کنترل دارایی خارجی (OFAC) و دیگری شبکه اجرایی جرایم مالی(FinCEN) .

 

eyJidWNrZXQiOiJwaWN0dXJlcy5jLXNwYW52aWRlby5vcmciLCJrZXkiOiJGaWxlc1wvZDJmXC85MjY1NDgxLTMwMTQzNy0yLmpwZyIsImVkaXRzIjp7InJlc2l6ZSI6eyJmaXQiOiJjb3ZlciIsImhlaWdodCI6NTc2LCJ3aWR0aCI6MTAyNH19fQ__

 

کوهن در توسعه و اجرای برنامه های تحریم های مالی علیه کشورهای ایران، روسیه و همچنین داعش، القاعده و دیگر سازمان های تروریستی نقش داشت. دیوید کوهن به عنوان یکی از افراد مهم و کلیدی در تحریم های علیه ایران شناخته می شود و نقشی بسیار مهم در زمینه مسائل مالی ایفا می کرد تا جایی که وی در کاخ سفید معروف به «بتمن مالی» است.

«بن رودز » معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این رابطه می گوید: «دیوید حضوری مرتب در جلسات سطح بالای کاخ سفید در موضوعات سوریه،ایران، اوکراین و ضد تروریسم دارد.»

 

معمار تحریم ها و مرد نامرئی تحریم های ضدایرانی

مهمترین اقدام کوهن در وزارت خزانه داری اعمال تحریم علیه ایران، روسیه، سوریه بوده است. در زمینه تحریم ایران، وی سفرهای زیادی به کشورهایی داشت که با ایران تجارت داشتند تا آنها را راضی به تحریم ایران و عدم خرید نفت کند. در این زمینه وی به طور دقیق شرایط و اوضاع اقتصادی ایران را بررسی و رصد می کرده است.

 

2B9DFAB3-EE60-41FC-95FD-E9835BFFCC4A

 

دیوید کوهن یک شخص یهودی طرفدار رژیم صهیونیستی است و تمامی اقدامات تحریمی علیه ایران را با هماهنگی اسرائیل و محافل صهیونیستی انجام داده است و با لابی‌ های صهیونیستی در آمریکا مانند بنیاد دفاع از دموکراسی (FDD)، مرکز بلفر و مرکز امنیت جدید آمریکا (CNAS) همکاری دارد.

یکی دیگر از ویژگی های این «مرد نامرئی تحریم های ضد ایرانی»، ید طولانی او در ردیابی عملکرد مالی شرکت ها به خصوص در زمینه «هلدینگ» است.

 

download (5)

 

دیوید کوهن در خاک ریز دوم سنگر تحریم علیه ایران نشسته است و در سال های گذشته، چگونگی محاصره اقتصادی را طراحی کرده و لیست تحریمی ها را به کاخ سفید، اتحادیه اروپا و شورای امنیت فرستاده است.

وی به تناوب از خاورمیانه دیدار کرده و با دولتمردان منطقه در خصوص ادامه تحریم ها و محاصره اقتصادی تبادل نظر داشته است.

برای نمونه دیوید کوهن یک شب پیش از سفر نخست وزیر ترکیه به تهران و دیدار وی با آقای روحانی، وارد آنکارا شد و با اردوغان و رئیس بانک مرکزی این کشور دیدار داشت. دیوید کوهن از زمانی که سکّان معاونت اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانه داری ایالات متحده را به دست گرفت، از این نوع سفرهای شبانه به بحرین، قطر، عربستان سعودی، مالزی، سنگاپور، امارات متحده عربی و لبنان به تناوب داشته است.

 

download (6)

 

بعد از تحریم های ایران، توجه کوهن معطوف به تحریم روسیه و داعش بوده است. در زمینه تحریم روسیه وی سفرهای زیادی به کشورهای اروپایی داشته است. کوهن در راستای تحریم داعش و تلاش برای بستن راه های درآمدی این گروه تروریستی از جمله فروش نفت آن در سال جاری به 14 کشور سفر کرد و در ماه اکتبر به قطر و عربستان سعودی هم سفر داشت. عمده درآمد داعش از فروش نفت بود.این گروه تروریستی که خود آمریکا در ایجاد و رشد آن نقش اساسی ایفا کرد روزانه 50 هزار بشکه نفت صادر می کرد. البته کوهن اشاره ای به حامیان مالی ثروتمند این گروه در بعضی از کشورها نکرد. 

 

نقل مکان به سازمان سیا

از 9 فوریه 2015 تا پایان دولت اوباما وی قائم مقام مدیر سیا بود.

تا قبل از انتصاب کوهن به عنوان نفر شماره دو سازمان سیا، معاونین سازمان همیشه از مامورین برجسته و یا نظامیان انتخاب می شدند که روز به روز عملیات ها را کنترل می کردند.

 

1U2qjZwg

 

دیوید کوهن برخلاف روندهای مرسوم در آمریکا که معمولا معاون رئیس سازمان سیا از داخل این سازمان توسط رئیس جمهور انتخاب می شود، در سال 2015 از معاونت وزارت خزانه داری به سازمان سیا می رود  و در آنجا معاون رئیس سازمان سیا می شود.

به نظر می رسید انتخاب کوهن به عنوان فرد شماره دوی سیا که هیچ گونه حضوری در این سازمان نداشته است نشانه ای از کاخ سفید برای انتخاب فردی بیرون از سازمان برای تصدی پست معاونت در دوره پس از افشاگری ها در زمینه شکنجه های غیرقانونی این سازمان بود.

 

cia_hq_logo_04102018_1

 

«خوان زاراته» دستیار سابق وزیر خزانه داری و معاون مشاور امنیت ملی در دولت جورج دبلیو بوش گفت: «انتخاب کوهن در این سمت نشان دهنده ابزار مالی در مجموعه امنیت ملی است. این مسئله نشان می دهد که مسائل مالی درحال حاضر تبدیل به قلب نهادهای امنیت ملی شده است.»

در این دوره کوهن به راه اندازی عملیات مشترک میان سیا، اف بی آی و آژانس امنیت ملی کمک کرد که دخالت روسیه در انتخابات 2016 را بررسی کرد.

 

زندگی شخصی

کوهن وقتی در مدرسه حقوق بود با همسرش آشنا شد. آنها دو فرزند دارند.

 

ایفای نقش در سریال «بازی تاج و تخت» و شغل کنونی

کوهن که هم اکنون در شرکت حقوقی «ویلمر هیل» شریک است، پس از دولت اوباما به دلیل بازی در سریال «بازی تاج و تخت» به شهرت رسید.

قائم مقام پیشین سازمان سیا در قسمت دوم فصل آخر «بازی تاج و تخت» به عنوان «کمئو» (یک نقش فرعی که توسط شخص معروفی اجرا شود) ظاهر شد.

 

091FF484-2906-40F7-BFDF-64C21590FED4

 

در حالی که بسیاری از بینندگان دیوید کوهن را در این نقش کوتاه نشناختند، سازمان «سیا» در یک پیام توئیتی کوهن را لو داد! کوهن هم در جواب به طنز نوشت «خیلی ممنون از اینکه من را لو دادید!»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.