سطح تنش دیپلماتیک بین پکن و واشنگتن به حد بی سابقه ای رسیده است. ماموران آمریکایی پس از پایان مهلت تعطیلی کنسولگری چین در هوستون، از در عقب وارد این ساختمان شدند.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آلمان، تنش سیاسی بین پکن و واشنگتن به مرحله ‌بی ‌سابقه‌ ای رسیده است. شامگاه جمعه نیروهای فدرال آمریکا با باز کردن درب پشتی کنسولگری چین در هوستون، وارد این ساختمان شدند. این اقدام در پی دستور ترامپ و پس از منقضی شدن مهلت تخلیه محل انجام گرفت.  

کارکنان کنسولگری قبل از ورود نیروهای فدرال، آنجا را ترک کرده بودند. این خبرگزاری همزمان از همراهی احتمالی «کلیف سیگرووز» مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در عملیات ورود ماموران به کنسولگری گزارش داد.

آمریکا این نمایندگی پکن را به مشارکت در جاسوسی اطلاعات پزشکی مربوط به کرونا و سرقت تحقیقات مربوطه متهم کرده است.

«مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا کنسولگری چین در هوستون را «کانون جاسوسی و سرقت اسرار» خوانده و گفته است: «نمایندگان چین در امور داخلی آمریکا دخالت می ‌کنند و آمریکایی ‌های چینی تبار را تحت فشار می ‌گذارند.»

پیشتر وزارت دادگستری آمریکا چین را به تلاش برای هک شرکت‌ های دارویی به قصد سرقت اسرار واکسن کرونا متهم کرده بود. 

«مارکو روبیو» سناتور جمهوری خواه و رئیس موقت کمیته امنیتی مجلس سنا، کنسولگری چین در هوستون را «کانون عملیات جاسوسی و سایبری گسترده و نفوذ حزب کمونیست چین در آمریکا» نامیده است.

دولت چین نیز در اقدامی متقابل، دستور تعطیلی کنسولگری آمریکا در شهر «چنگدو» را داد. این شهر نزدیک منطقه خودمختار تبت است و از نظر ژئوپلیتیک اهمیتی راهبردی دارد.

کنسولگری چین در هوستون اولین دفتر نمایندگی بود که به دنبال برقراری روابط دیپلماتیک میان چین و آمریکا در 1979 شروع به کار کرد. کنسولگری آمریکا در چنگدو نیز در سال 1985 افتتاح شد. گفته می‌ شود در این کنسولگری حدود 200 کارمند کار می‌کنند که 150 نفر از آنها بومی هستند.

این تحولات تنها ظرف سه روز رخ داده ‌اند. وزارت خارجه چین در نخستین واکنش به درخواست آمریکا برای تخلیه کنسولگری هوستون، این اقدام  را «تحریک سیاسی» خوانده و به تلافی تهدید کرده بود. 

از زمان برقراری مناسبات دیپلماتیک بین دو کشور در سال 1979 تاکنون، چنین سطحی از تنش در مناسبات دو کشور مشاهده نشده است؛ تنشی که پس از آغاز به کار دونالد ترامپ با جنگ تجاری و وضع تعرفه‌ های گمرکی بر روی کالاهای وارداتی از چین آغاز شد و پس از آن به اتهام جاسوسی شرکت چینی هواوی از طریق مشارکت در ایجاد شبکه نسل پنجم اینترنت کشید و ظرف ماه ‌های گذشته در ارتباط با شیوع ویروس کرونا و موضوع هنگ‌ کنگ ابعاد گسترده ‌تری یافت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.