در تازه ‌ترین تحول در دور تازه اوج ‌گیری تنش ‌ها میان واشنگتن و پکن، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ ای تند به شدت به چین تاخت.

 

به گزارش جماران، «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه ‌ای اعلام کرد ادعای حق حاکمیت چین بر دریای جنوبی چین غیر قانونی است.

در تازه ‌ترین تحول در دور تازه اوج ‌گیری تنش‌ های میان واشنگتن و پکن وزیر خارجه آمریکا امروز در بیانیه ‌ای تند به شدت به چین تاخت و به این کشور هشدار داد که ایالات متحده اجازه نخواهد داد پکن با دریای جنوبی چین به عنوان بخشی از امپراطوری دریایی خود رفتار کند.

آمریکا مدت ها است ادعاهای پکن را در دریای جنوبی چین که هم محل ذخایر با ارزش نفت و گاز و هم یک آبراه حیاتی برای تجارت جهان است، رد می‌ کند اما هیچ وقت تا این اندازه تند در این خصوص موضع‌ گیری نکرده بود.

پومپئو در بخش دیگری از این بیانیه می ‌گوید: «ایالات متحده از (اقیانوس) هند-آرام آزاد و باز پشتیبانی می ‌کند. سیاست ما در این منطقه بسیار شفاف است؛ ادعاهای پکن درباره منابع فراساحل بخش عمده‌ ای از دریای جنوبی چین کاملا غیرقانونی است.»

این موضع وزیر خارجه آمریکا در خصوص این منطقه در حالی طرح می ‌شود که این کشور سال ها در خصوص اختلافات چین و کشورهای جنوب شرقی آسیا در این منطقه همچون ویتنام و فیلیپین موضع خاصی نگرفته بود.

مناطق مورد منازعه در دریای جنوبی چین مورد ادعای چین، تایوان، فیلیپین، اندونزی، ویتنام، مالزی و برونئی است. در حالیکه چین در حال حاضر کنترل بخش عمده ‌ای از این مناطق را در اختیار دارد و با ایجاد پایگاه‌ های نظامی به تقویت مواضع خود پرداخته است.

پومپئو در بخش دیگری از این بیانیه گفت: «آمریکا با متحدان و شرکای خود در جنوب شرقی آسیا همراه است و در کنار آنها از حقوق و استقلال آنها در منابع زیرزمینی مطابق با حقوق و مقررات بین ‌المللی دفاع می ‌کند. ما در دفاع از آزادی دریاها و احترام به حاکمیت در کنار جامعه جهانی هستیم و هرگونه فشار برای تحمیل از سوی کشور دیگر در منطقه دریای جنوبی چین را رد می ‌کنیم.»

چین به بیانیه وزیر خارجه آمریکا واکنش نشان داد و ادعای واشنگتن در خصوص غیرقانونی بودن حق حاکمیتی چین بر دریای جنوبی چین را «کاملا غیر موجه» خواند.

سفارت چین در آمریکا در این رابطه اعلام کرد: «ما به آمریکا توصیه می ‌کنیم صادقانه به تعهد خود مبنی بر عدم طرفداری از یک طرف در موضوعات حاکمیت ارضی پایبند باشد و به تلاش‌ های کشورهای منطقه برای ایجاد صلح پایدار در دریای جنوبی چین احترام بگذارد و همچنین به تلاش‌ های خود برای مختل کردن صلح و ثبات منطقه ‌ای پایان بخشد.»

تنش ‌های چین و آمریکا بر سر منطقه جنوبی چین، تازه‌ ترین دور بالا گرفتن اختلافات میان دو کشور بر سر موضوعات مختلف است. پیش از این و به دنبال اعمال تحریم بر مقام‌ های چینی، پکن هم در پاسخ چندین مقام آمریکایی را که در خصوص وضعیت مسلمانان اویغور ابراز نگرانی کرده بودند تحریم کرده بود.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.