در حالی که اعتراض های ضد نژادپرستی در آمریکا ادامه دارد سازمان ملل به دولت ترامپ نسبت به سرکوب معترضان و جلوگیری از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز هشدار داد.

 

به گزارش جماران، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه نسبت به استفاده آمریکا از «نیروی نامتناسب» برای مقابله با معترضان به نژادپرستی در شهرهای این کشور هشدار داد.

این نهاد وابسته به سازمان ملل همچنین از «بازداشت های خودسرانه» احتمالی در ایالات متحده ابراز نگرانی کرد. «الیزابت تروسل» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «امکان ادامه تظاهرات صلح آمیزی که در شهرهای آمریکا مانند پورتلند برگزار شد باید وجود داشته باشد.»

وی افزود که تظاهرکنندگان و خبرنگارانی که این اعتراض ها را پوشش می دهند نیز نباید با استفاده از «نیروی نامتناسب» یا «بازداشت های خودسرانه» روبرو شوند. الیزابت تروسل به طور خاص به گزارش هایی اشاره کرد که براساس آن «افسران ناشناس پلیس» شماری از معترضان را بازداشت کرده اند.

امکان ادامه تظاهرات صلح‌آمیزی که در شهرهای آمریکا مانند پورتلند برگزار شد باید وجود داشته باشد.

اظهارات سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در حالی بیان می شود که وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی تحقیق درباره عملکرد جنجالی ماموران پلیس فدرال در شهر پورتلند در ایالت اورگون را آغاز کرد.

معترضان به نژادپرستی در پورتلند مدتی است که تقریبا هر شب با ماموران پلیس در این شهر درگیر می شوند.

این در حالی است که در آخرین تحولات مرتبط با اعتراض های ضد نژادپرستی در آمریکا، «تد ویلر» شهردار شهر «پورتلند» در ایالت «اورگان» در تجمع اعتراض به حضور نیروهای فدرال حضور یافت و گاز اشک‌آور خورد. او در جریان این تجمع که چهارشنبه شب، ۲۲ ژوئیه برگزار شده بود برای کم کردن سوزش ناشی از گاز اشک‌آور به خوردن آب و استفاده از عینک محافظ روی آورد.

 ویلر در همین زمینه گفت: «این نخستین باری است که هدف گاز اشک‌آور قرار گرفتم.»

دقیقا مشخص نیست که نیروهای فدرال از حضور شهردار پورتلند در این تجمع اطلاع داشتند یا نه.

شهردار پورتلند پیش از این خطاب به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا گفته بود که نیروهای فدرال را از این شهر خارج کند چرا که آنها تنش موجود را تشدید خواهند کرد.

نیروهای مسلح فدرال دست کم ۱۳ نفر را در جریان اعتراض‌ها در این شهر دستگیر کرده‌اند.

 برخی شهروندان در پورتلند نسبت به حضور نیروهای فدرال در این شهر دست به اعتراض زده بودند و این اعتراض ها همچنان ادامه دارد. تد ویلر نیز مانند دیگر معترضان مقابل نرده‌های محافظ دادگاه فدرال ایستاده بود که گاز اشک آور نصیبش شد.

با وجود موضع شهردار پورتلند در مخالفتش با حضور نیروهای فدرال در این شهر، معترضان با حضور او در این تجمع برخورد متفاوتی داشند. برخی او را هو کردند و برخی دیگر وقتی او به تجمع «جان سیاهان ارزش دارد» پیوست به تشویق او پرداختند.

اعتراض‌ها در گوشه و کنار شهرهای آمریکا پس از کشته شدن جورج فلوید به دست نیروهای پلیس این کشور آغاز شد. همزمان جنبش «جان سیاهان ارزش دارد» تظاهرات مختلفی را در شهرها و ایالت‌های مختلف آمریکا سازماندهی کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته بار دیگر تاکید کرد که برای مقابله با جرم و جنایت نیروهای امنیتی بیشتری را به برخی از شهرهای ایالات متحده می‌فرستد.

«شیکاگو» و دو شهر دیگر تحت کنترل دموکرات‌های آمریکا در بین شهرهای مورد نظر رئیس جمهور جمهوری‌خواه برای اعزام نیروهای فدرال قرار دارند.

این سخنان در حالی مطرح شده است که در حال حاضر استقرار نیروهای فدرال در «پورتلند» و «اورگن» بسیار جنجالی شده است و مقام‌های محلی معتقدند که حضور این نیروها در میان اعتراض‌های مردم، تنش‌ها را افزایش داده است.

شعار «قانون و نظم» به یکی از شعارهای اصلی دونالد ترامپ برای انتخابات پیش روی آمریکا تبدیل شده است.

از زمان کشته شدن «جورج فلوید» مرد سیاه‌پوست غیر مسلح به دست پلیس «مینیاپولیس» در تاریخ ۲۵ مه، اعتراض‌ها شهرهای آمریکا را دربر گرفته و در برخی موارد به آشوب و بی‌نظمی کشیده شده است.

در عین حال، خشونت‌های مسلحانه در مناطق شهری از جمله در «نیویورک، فیلادلفیا، لس‌آنجلس، شیکاگو و میلواکی» افزایش یافته است.

رئیس جمهور آمریکا که محبوبیت وی طبق نظرسنجی‌ها به دلیل نحوه مدیریتش در همه‌گیری کرونا کم شده است گفت: «این میزان خشونت وجدان ملت ما را تکان داد.»

دونالد ترامپ که این روزها دموکرات‌ها را به ضعف مدیریت در مقابله با جرم و جنایت متهم می‌کند، افزود: «ما هر روز تلاش می‌کنیم تا امنیت را تامین کنیم. از کودکان کشورمان محافظت کنیم و عاملان اقدام‌های خشونت آمیز را به دست عدالت بسپاریم.»

با این حال اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در توئیتی نوشت: «ما همچنان از حقوق اساسی خود در مقابل بی‌قانونی‌های ترامپ دفاع می‌کنیم- در پورتلند، شیکاگو و هر کجای دیگر که لازم باشد.»

با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ترامپ معتقد است که در صورت انتخاب جو بایدن، رقیب دموکرات وی، سطح خشونت در کشور بدتر خواهد شود.

ترامپ تاکید کرد: «آمریکا باید یک پناهگاه برای شهروندان مطیع قانون باشد، نه بیگانان جنایتکار.»

وی درباره شهر شیکاگو سومین شهر بزرگ آمریکا که شهردار و فرماندار آن از دموکرات‌ها هستند گفت: «اف‌بی‌آی (پلیس فدرال آمریکا)، بخش مبارزه با مواد مخدر، بخش خدمات مارشال‌های آمریکا [از زیر مجموعه‌های وزارت دادگستری آمریکا] و وزارت امنیت میهن، نیروهایی را به شیکاگو اعزام می‌کنند.»

وی افزود: «هیچ مادری نباید فرزند بی‌جان خود را به‌خاطر اینکه سیاستمداران از وظایف خود در تامین امنیت شهر سر باز می‌زنند، در آغوش بکشد.»

این سخنان در حالی مطرح می شود که «لوری لایت فوت» شهردار شیکاگو روز سه‌شنبه در توئیتی نوشت: «تحت هیچ شرایطی به نیروهای دونالد ترامپ اجازه نخواهم داد تا به شیکاگو بیایند و شهروندان ما را وحشت‌زده کنند. »

در تحولی دیگر، «بیل دو بلازیو» شهردار نیویورک روز سه‌شنبه هفته گذشته دونالد ترامپ را تهدید کرد در صورتی که به برنامه خود برای اعزام نیروهای فدرال به شهرهای آمریکا از جمله نیویورک برای سرکوب اعتراض‌های ضدنژادپرستی ادامه دهد، او را به دادگاه می‌کشاند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «بیل دو بلازیو» شهردار نیویورک در عین حال گفت که رییس جمهوری آمریکا اهل «لاف‌زنی و گنده‌گویی» است و نباید چندان به اظهارات او اهمیت قایل شد.

ترامپ پس از گسترش اعتراض‌های علیه نژادپرستی در آمریکا، تلاش کرد با صدور فرمانی اجرایی به بهانه حفاظت از بناها و تندیس‌های تاریخی نیروهای فدرال را به شهرهای مختلف بفرستد تا اعتراض‌ها را سرکوب کنند.

اعتراض‌ها به تبعیض نژادی پس از قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی که توسط یک پلیس سفیدپوست خفه شد، بالا گرفته و مردم تلاش می‌کنند یادبودها و مجسمه‌های مربوط به دوران برده‌داری و جنگ داخلی را از سطح شهرهای آمریکا حذف کنند.

بنابراین گزارش،اعتراض ها به نژادپرستی و خشونت پلیس علیه سیاه پوستان  در تاریخ ۲۵ مه (۵ خرداد) به دنبال انتشار تصاویری از بازداشت و کشته شدن یک مرد سیاهپوست در شهر «مینیاپولیس» آمریکا آغاز شد. در این تصاویر یک مامور پلیس با نام «درک شاون» زانوی خود را بر روی گردن این مرد سیاه پوست که «جورج فلوید» نام داشت قرار داده بود. مامور پلیس با وجود درخواست کمک جورج فلوید، ۴۶ ساله زانوی خود را از روی گردن او بر نمی‌دارد تا اینکه این مرد سیاه پوست بی هوش می‌شود و در نهایت جان خود را از دست می‌دهد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.