اعتراض ها در آمریکا به رغم اعلام حالت فوق العاده در بسیاری شهرها و به کار گیری نیروهای گارد ملی و ارتش در کنار پلیس، وارد هشتمین روز خود شد.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، به رغم آن که دولت آمریکا در بیشتر شهرهای بزرگ این کشور حالت فوق العاده برقرار کرده است، اعتراض های گسترده علیه نژادپرستی و خشونت پلیس آمریکا شب گذشته از سر گرفته شد و وارد هشتمین روز خود شد.

صدها تن از شهروندان آمریکایی شب گذشته  در واشنگتن که در آن حالت فوق العاده از ساعت 19 به وقت محلی آغاز شد، برای مشارکت در دور جدید اعتراض ها به قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی در 25 می در شهر«میناپولیس» توسط یک پلیس سفیدپوست، به خیابان ها ریختند.

معترضان در برابر کاخ سفید که حلقه امنیتی نیروهای پلیس و نیروهای فدرال دور آن شکل گرفته بود تجمع کردند و شعارهایی مانند« دستانت را بالا ببر،تیراندازی مکن» سر دادند و شعارهایی نیز علیه اقدام دولت در برقررای حالت فوق العاده سر دادند.

معترضان همچنین خواستار کناره گیری«دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور از قدرت و برقراری عدالت در مساله جورج فلوید شدند.

در همین حال،گروه هایی از معترضان در برابر کنگره آمریکا در سایه حضور گسترده نیروهای امنیتی و نیروهای گارد ملی تجمع کردند. گروهی دیگر از معترضان در برابر تندیس «آبراهام لینکلن» رئیس جمهور وقت آمریکا در زمان جنگ داخلی که به بردگی در ایالات متحده آمریکا پایان داد، تجمع کردند.

هزاران معترض آمریکایی نیز در شهر«شیکاگو» تظاهرات کرده و خواستار اصلاحات در دستگاه پلیس شدند.

در شهر«اورلاندو» بیش از 2هزار معترض تظاهرات خود را از رو به روی ساختمان شهرداری آغاز و به سمت مرکز اصلی پلیس حرکت کردند.

همچنین تظاهرات در شهرهای«لس آنجلس» که هنوز حالت فوق العاده در آن آغاز نشده بود برگزار شد.

روز گذشته در شهر نیویورک که پلیس خیابان های مرکزی منطقه «منهتن» را به روی خودروها بست و بیش از 799 معترض را در شب قبل از آن بازداشت کرد خود را برای روز دیگری از آشوب آماده می کند.

بر اساس گفته مسئولان آمریکایی و رسانه ها تا کنون بیش از 10 معترض در جریان اعتراض های هشت روز گذشته آمریکا کشته شده و بیش از 5 هزار نفر نیز بازداشت شده اند همچنین ده ها نیروی پلیس نیز زخمی شده اند. 

در تحولی دیگر، وزارت دفاع آمریکا نزدیک به هزار و 600 نیروی ارتش را به منطقه واشنگتن پایتحت این کشور به دلیل گسترش اعتراض اعزام کرده است.

«جاناتان هوفمن» سخنگوی پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد که نیروها در آماده باش کامل هستند ولی در حمایت دفاعی عملیات نیروهای مدنی مشارکت نمی کنند.

این نیروها در حالی به واشنگتن منتقل می شوند که ترامپ پایتخت کشورش را امن ترین مکان در جهان در شب گذشته توصیف کرد و از متفرق کردن معترضان تمجید کرد.

ترامپ نوشت:« واشنگتن پایتخت شب گذشته امن ترین مکان در جهان بود».

توئیت ترامپ در حالی منتشر می شود که اتهام های زیادی به وی زده شده است که شخصا دستور داده است که نیروهای امنیتی در زمان سخنرانی وی درباره آشوب ها و در این کشور تظاهرات مسالمت آمیز در برابر کاخ سفید را متفرق کنند.

تا کنون 29 ایالت آمریکا نزدیک به 20 هزار نیروی گارد ملی را برای مقابله با اعتراض ها به کار گرفته اند این در حال است که ترامپ همچنان بر حل مساله اعتراض ها به شیوه نظامی و با دخالت دادن نیروهای بیشتر اصرار دارد اما بسیار از شهردارها و فرمانداران به ویژه دموکرات ها با این خواسته ترامپ به شدت مخالف هستند.

تهدیدهای ترامپ در حالی صورت می گیرد که تظاهرات ضد نژادپرستی و ضد خشونت نیروهای امنیتی به خارج از آمریکا از جمله کانادا، انگلیس و فرانسه کشیده شده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌روی ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه بازدید دونالد ترامپ از کلیسای «سنت جان» واشنگتن آن هم پس از دستور به پلیس برای پاک کردن آن منطقه از اعتراضات مسالمت‌آمیز را تنها در سه کلمه توصیف کرد: قصور در انجام وظیفه.

او در جریان سخنرانی خود در این روز از کنگره آمریکا خواست تا پلیس این کشور را موظف به انجام اصلاحات کند و دونالد ترامپ را نیز محکوم کرد که در وضعیت بحرانی کنونی، به قدرت خود بیش از رهبری کشور می‌اندیشد.

جو بایدن گفت: «وقتی معترضانی که دست به اعتراضی مسالمت‌آمیز زده‌اند، پراکنده می‌شوند تا رئیس جمهوری از در کاخ سفید که در واقع خانه مردم است خارج شود، و از گاز اشک آور و نارنجک‌‌های نورزاعلیه مردم استفاده می‌کنند تا او در یکی از تاریخی‌ترین کلیساهای واشنگتن و کشور عکسی بگیرد، بیراه نخواهد بود اگر به این نتیجه برسیم که رئیس جمهوری به قدرت بیش از اصول اهمیت می‌دهد.»

دونالد ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکا محسوب نمی‌شود که ارتش را برای فرونشاندن اعتراضات داخلی فراخوانده است. حدود ۳۰ سال پیش از این نیز جرج اچ. دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت برای مقابله شورشی مشابه، ارتش را به لس آنجلس فرستاد.

سخنان جو بایدن در حالی ایراد شد که روز سه‌شنبه نیز پس از پشت سر گذاشتن شبی ناآرام، ادامه غارت‌ها و درگیری با نیروهای پلیس، بار دیگر تظاهرات ضدنژاد پرستی در شهرهای مختلف این کشور از سر گرفته شد.

هشت روز پس از کشته شدن جورج فلوید، سیاهپوستی که هفته گذشته زیر پای یک افسر پلیس در مینیاپولیس جان باخت، حتی با تهدید ترامپ مبنی بر استفاده از ارتش نیز نشانی از بازگشت آرامش دیده نمی‌شود.

در این روز از جمله هزاران تظاهرکنندۀ سفید و رنگین‌پوست، در منطقه منهتن نیویورک برای برگزاری یک اعتراض مسالمت‌آمیز تجمع کردند و شعار «زندگی سیاهان مهم است» را سر دادند.

 

این اعتراضات تا کنون دست‌کم ۱۴۰ شهر آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و منجر به دستگیری صدها نفر شده است.

علاوه بر سیاستمداران دموکرات، بسیاری از شهرداران ایالات متحده از جمله شهردار واشنگتن به تهدید ترامپ مبنی بر فرستادن ارتش برای برقراری نظم در شهرها اعتراض کرده‌اند.

جو بایدن همچنین دونالد ترامپ را متهم کرد که «کشور را به میدان جنگ تبدیل و به کینه‌های قدیمی و ترس‌های جدید گرفتار کرده است.» او در جریان سفرش به فیلادلفیا قول داد که «زخم‌های نژادپرستی را که مدتهاست کشور گرفتار آن است» را درمان کند.

درگیری‌های داخلی در حالی در ایالات متحده ادامه دارد که این کشور هنوز از بحران مرگبار کرونا رهایی نیافته است. تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ هزار و ۵۶۱ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۹۲۸ نفر نیز از این بیماری جان باخته‌اند.

با احتساب این آمار، شمار کل مبتلایان به کرونا در ایالات متحده به بیش از ۱ میلیون و ۸۷۴ هزار نفر و شمار قربانیان نیز به بیش از ۱۰۷ هزار و ۸۵۰ نفر رسیده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.