سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که همچون روزهای اخیر از نظر شیوع کرونا 31 استان کشور در وضعیت قرمز، نارنجی یا زرد به سر می برند و از این تعداد نیز 27 استان در وضعیت قرمز هستند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۴۶۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۶ هزار و ۲۰۷ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (پنجم آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۷۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۹۴ هزار و ۳۸۵ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۲۵ هزار و ۶۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۸۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و ۹۱۳ هزار و ۲۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

وی گفت: طبق یافته های علمی جدید علاوه بر قطرات تنفسی که هنگام عطسه و سرفه وارد فضا می شود، افشانه های تنفسی که هنگام صحبت کردن وارد فضا می شود نیز موجب انتقال ویروس کرونا می شود. این افشانه ها به علت اینکه سبکتر و بسیار کوچکتر هستند تا ساعتها در فضا باقی مانند، در حالی که ترشحات عطسه و سرفه که سنگین تر هستند در سطوح ساکن می شوند.

لاری ادامه داد: بر اساس این سافته ها، افشانه های سبک تنفسی که هنگام صحبت کردن وارد فضا می شوند با بلند صحبت کردن تا ۵۰ برابر بیشتر از زمانی که سکوت می کنیم در فضا منتشر می شوند. ترشحات عطسه و سرفه در فاصله دو متری از فرد سقوط می کنند اما افشانه های سبک خارج شده هنگام صحبت کردند تا مدتها و در فاصله بیش از دو متر از فرد در فضا منتشر شده و باقی می مانند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: انتشار افشانه ها در فضای بسته با توجه به ماندگاری آنها در ساعتهای طولانی یکی از نگرانی های وزارت بهداشت و مسئولان نظام سلامت است به خصوص اینکه اکنون با رفتن به سمت زمستان و سرمای هوا، ماندن در فضاهای بسته و بدون تهویه بیشتر است و این مساله می تواند به افزایش شیوع بیماری کووید۱۹ منجر شود.

وی گفت: نبود سیستم تهویه در محیط های بسته انتشار افشانه های سبک و ماندگاری آن را بیشتر می کند، بنابراین به جد از مردم می خواهیم در محیط های سربسته حتما از ماسک استفاده کنند، فاصله گذاری حداقل دو متری را رعایت کنند، امکان تهویه هوا را فراهم کنند و از مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی جدا خودداری کنند.


آخرین اخبار کرونایی در استان‌ها

بیماری کووید- ۱۹ همچنان در کشور قربانی می گیرد و بیشتر بیمارستان‌ها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم درگیر این ویروس هستند، اما تعداد فوتی‌های کرونا در این روزها قابل توجه است به طوری که برخی استانها رکورد بستری و فوتی‌ها را تجربه کردند.

 موج جدید شیوع بیماری کرونا و سیر صعودی آمار جانباختگان نگرانی ها را افزایش داده است و در این شرایط طرح جامع محدودیت های کرونایی در سراسر کشور در حال اجرا است و شدت و تداوم این محدودیت ها به شرایط قرمز یا هشدار هر استان بستگی دارد.

آمارها نشان می‌دهد که موج سوم کرونا ممکن است به مراتب بدتر از مراحل اول و دوم آن باشد و به همین دلیل مسوولان نسبت به وخامت بحران شیوع این بیماری همه گیر در کشور به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هشدار می دهند.

روند آمار فوتی‌های کرونا تا چند هفته پیش سیر نزولی به خود گرفته بود  و حتی به حدود ۱۰۰ نفر رسید، اما در نهایت به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی ، بیماری دوباره خیز برداشت و فوتی‌های روزانه کرونا حتی به بالاتر از ۴۸۰هم رسید و به گفته مسئولان وزارت بهداشت و متخصصان ادامه روند بیماری با وضعیت کنونی شرایط بدی را رقم خواهد زد.

از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور حدود ۸۰ درصد مردم از ماسک استفاده می کردند اما به تدریج که پیام ها و تبلیغات در مواجهه با بیماری کووید ۱۹ به مسئله روزمره تبدیل شد، این موج از حساسیت و نگرانی نیز فروکش کرد و مردم همانند روزهای اول استفاده از ماسک را جدی نگرفتند و بازتاب این بی توجهی منجر به رسیدن موج اول، دوم و سوم این بیماری شد.

در حالی که خبرها حاکی از رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم است و از روز شنبه همراهی خوبی را برای قطع زنجیره شیوع این ویروس از خود نشان داده اند اما بی توجهی های هفته های گذشته امار مرگ ومیر را همچنان بالا نگه داشته و در برخی نقاط نیز شرایط بسیار شکننده گزارش شده  است .

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این باره  با اشاره به اینکه روزانه به‌ صورت متوسط ۹ بیمار کرونایی در قم جان خود را از دست می‌دهند گفت که  وضعیت کنترل و پیشگیری از کرونا در قم کاملا شکننده است و در صورت کمترین بی‌توجهی بار دیگر با جهش این ویروس روبه‌رو خواهیم شد.

محمدرضا قدیر با بیان اینکه  برخی از دستگاه‌های دولتی قم، مبارزه و پیشگیری از کرونا در اولویت اول خود قرار نمی‌دهند یاد آور شد: ارائه خدمات سلامت در قم تاکنون عادلانه و مبتنی بر حفظ کرامت مردم بوده و حداکثر خدمات به بیماران ارائه‌ شده است.

جانشین رئیس ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا در شهربابک در استان کرمان نیز گفت که با اعمال محدودیت‌ها شاهد کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از این ویروس در شهرستان شهربابک بوده‌ایم.

در شهرستان خلخال نیز رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی این شهرستان با بیان اینکه  محدودیت‌های تردد و الزام همگان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، میزان ابتلا به بیماری کرونا در این شهرستان را تا حدودی کاهش داده است. گفت که در صورت ادامه محدودیت‌های اجتماعی و افزایش سطح رعایت موارد پیشگیرانه توسط مردم نیازی به استفاده از باقیمانده ظرفیت بخش کرونای بیمارستان خلخال و یا برپایی بیمارستان صحرایی نخواهد بود.

فرماندار شهرستان اسلامشهر در استان تهران نیز با اشاره به اعمال محدودیت های جدید گفت که  میزان فوت بیماران مبتلا به کویید 19 طی سه روز گذشته در این شهرستان به صفر رسیده‌ است.

مسعود مرسلپور با بیان اینکه شهرستان اسلامشهر در وضعیت نارنجی قرار گرفته و میزان مراجعه بیماران مبتلا به ویروس کرونا به بیمارستان های این شهرستان کاهش یافته است، افزود: وخامت حال برخی از بیماران بخش کرونا بیش‌ از قبل شده است.

استاندار کرمانشاه  هم با اعلام اینکه اعمال محدودیت‌ها منجر به کاهش شیوع ویروس کرونا و آمار بیماران بستری در بیمارستان‌های استان شده است گفت که شرایط استان ما تا قبل از اعمال محدودیت ها بسیار دشوار بود؛ در حالی که ما خود را برای بستری هزار نفر آماده کرده بودیم، آمار بستری ها در آبان ماه به یک هزار و ۲۶۰ نفر رسید.

هوشنگ بازوند با یادآوری اینکه در زمان اوج بیماری میزان مرگ و میر کرونا در کرمانشاه به روزی ۲۴ نفر هم رسید، افزود: محدودیت های نیم بند ساعت ۱۸ به بعد که اجرایی شد منجر به کاهش آمار مبتلایان شد.

سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان نیز با اشاره به اجباری شدن استعلام سلامت مسافران(تست کرونا) در پایانه‌های این استان گفت که ارائه خدمات حمل و نقل عمومی به افراد مبتلا و یا مشکوک به بیماری کرونا ممنوع است.

صفر صادقی‌راد تاکید کرد که  برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، سامانه شرکت های حمل و نقل عمومی از طریق کد ملی، وضعیت سلامتی مسافران را بررسی و استعلام می کند.

 

۸۰۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در اصفهان شناسایی شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از مجموع یکهزار و ۷۰۰ نمونه‌گیری انجام شده از افراد مشکوک در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۰۴ نفر بعنوان افراد مبتلای قطعی به ویروس کرونا در این استان شناسایی شد.

آرش نجیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲۵۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری و ۱۹۲ نفر با بهبود وضعیت از بیمارستان مرخص شدند.

به گفته وی، مجموع بیماران بستری در بیمارستان‌های استان اصفهان به یک هزار و ۹۰۹ نفر رسیده است که از این تعداد ۳۸۴ نفر وضعیت وخیم‌تری دارند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره شمار فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در استان گفت: در این مدت ۳۲ نفر از هم استانی‌ها به‌دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

وی اضافه کرد: تاثیر اعمال محدودیت‌هایی که از ۲۰ آبان در استان به اجرا درآمد و ممنوعیت  فعالیت تعدادی از مشاغل بعد از ساعت ۱۸، در آمار موارد بستری روزهای اخیر و ثابت شدن این آمار قابل مشاهده است.

وی بیان کرد: در روزهای اخیر با ثابت شدن موارد ابتلا و بستری مواجه هستیم اما این آمار بالا همچنان نشان دهنده وضعیت بحرانی در کلیه شهرستان‌های استان است.

نجیمی ابراز امیدواری کرد که در روزها و هفته‌های آینده با همکاری هم استانی‌ها و پایبندی به  محدودیت‌ها و اجرای کامل پروتکل‌های بهداشتی در منازل شاهد روند کاهشی آمار ابتلا و بستری در استان باشیم.

 

شمار مبتلایان کرونا سیستان و بلوچستان از مرز ۲۲ هزار و۶۰۰ نفر گذشت

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۶۵۷ نفر در سیستان و بلوچستان با ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان‌های استان خدمات درمانی دریافت که ۹۱۱ نفر آنان فوت کردند.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری روز چهارشنبه اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲۲۸ مورد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان ثبت شد و چهار نفر براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.

وی با ابراز نگرانی از روند روبه افزایش این بیماری در سیستان و بلوچستان و افزایش موارد بستری در بیمارستانها خاطرنشان کرد: نگرانی ما از پیشی گرفتن موارد بیماری فراتر از ظرفیت پذیرش بیمارستانهاست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تاکنون باوجود ارائه خدمات استاندارد در بیمارستانها ۹۱۱ نفر از هم استانی های عزیز ما جان خود را از دست داده اند .

هاشمی تاکید کرد: ۸۰ درصد موارد ابتلاء به کرونا در سیستان و بلوچستان سابقه ابتلاء خانوادگی به این بیماری را داشته اند، این بدان معناست که شرکت در مراسم و دورهمی های خانوادگی شاخص ترین عامل ابتلاست.

وی با بیان اینکه در یک ماه گذشته تعداد مراجعان به مراکز درمانی و بیماران بستری در بیمارستانها افزیش یافته است گفت: این افزایش ناگهانی از آبان ماه نتیجه دورهمی ها، برگزاری مراسم عروسی و عزا و همچنین عدم رعایت موارد بهداشتی بوده است.

هاشمی  ادامه داد: به منظور شناسایی به موقع و جداسازی افراد مبتلا از افراد سالم برای کاهش چرخه ویروس در جامعه علاوه بر اقدامات انجام شده در مراکز غربالگری سرپایی و سامانه تلفنی و اینترنتی ۴۰۳۰ طرح غربالگی خانه و محله محور به اجرا در آمده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شناسایی سریع افراد مبتلا، پیگیری افراد در معرض تماس فرد مبتلا و کمک های حمایتی به خانواده های نیازمند با کمک داوطلبان سلامت و بسیج از اهداف طرح سردار شهید سلیمانی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.