رییس مرکز نوغانداری کشور گفت: تولید یک میلیون اصله نهال توت در سال ۹۹ برنامه ریزی شده است.

به گزارش ایسنا-منطقه گیلان، عدیل سروی گفت: تولید یک میلیون اصله نهال توت در سال ۹۹ برای توسعه و نوسازی توتستان های کشور و تامین غذای کرم ابریشم برنامه ریزی شده است .

وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که امسال دو میلیون قلمه توت را تولید و در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم و پیش بینی می کنیم از این میزان قلمه، یک میلیون نهال توت برای سال آینده تامین شود.

سروی ادامه داد: برای نوسازی توتستان های قدیمی تسهیلات نیز پیش بینی کرده ایم.

وی سطح توتستان های کشور را ۱۴ هزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: بعضی از این توتستان ها برای تامین توت خوراکی هستند و عمر مفید آنها بیش از ۳۵ سال است و باید نوسازی شوند.

سروی تصریح کرد: برای نوسازی توتستان ها باید تولید نهال توت اصلاح شده را افزایش دهیم.

وی با بیان این که نوغانداری یک حرفه و میراث کهن فرهنگی و اقتصادی است، گفت: اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده از ویژگی های مهم این حرفه است به طوری که زنجیره ای از تولید تخم نوغان تا تولید پیله، صنایع ابریشم کشی، قالیبافی، منسوجات و صنایع دستی را در این حوزه داریم.

رییس مرکز نوغانداری کشور ادامه داد: پرورش کرم ابریشم بیماری مشترک با انسان ندارد و یک فعالیت اقتصادی است که در طول فعالیت های کشاورزی انجام می شود و برای کشاورزی درآمدزایی ایجاد می کند.

وی به حمایت های دولت از نوغانداری اشاره کرد و افزود: امسال دولت حمایت های خوبی از پرورش کرم ابریشم داشته است که از جمله می توان به تامین و توزیع نهال توت رایگان به میزان ۱۶۵ هزار اصله در سطح کشور اشاره داشت.

سروی افزود: امسال برای نخستین بار سازمان دامپزشکی نیز شبکه های مراقبت بیماری های کرم ابریشم را در سطح کشور تشکیل و فعال کرده است.

سروی در رابطه با استان‌هایی که به این صنعت مشغول هستند، عنوان کرد: به‌غیر از سیستان و بلوچستان تمام استان‌های ما در حوزه نوغانداری فعالیت دارند اما ۷ استان عمده ما به ترتیب میزان تولید گیلان با ۳۴ درصد تولید کشور، خراسان رضوی با ۲۵ درصد و پس از آن استان های گلستان، خراسان شمالی، مازندران، آذربایجان شرقی و اصفهان هستند.



انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.