امیر عبدوس دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به محل آتش سوزی خاطرنشان کرد: تاریکی هوا مانع تخمین دقیق وسعت اتش سوزی است ولی برآوردهای اولیه حاکی از گسترش آتش سوزی در گستره تقریبی 150 هکتار است.
وی با بیان اینکه عملیات مهار آتش در ارتفاعات توسط اکیپ های اعزامی در حال انجام است، گفت: عملیات خاموش کردن آتش به دلیل تاریکی شب موقتا متوقف شده و از ساعت چهار صبح فردا مجددا با نیروهای حاضر در محل و نیز نیروهای اعزامی ارتش آغاز می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان با بیان اینکه ازنیروهای ارتش برای مهار و خاموش کردن آتش درخواست کمک شده است، گفت: با حضور این نیروها از استان های خراسان شمالی و گلستان در محل آتش سوزی، عملیات مهار و خاموش کردن آتش از ساعات اولیه فردا مجددا از سرگرفته می شود.
به گزارش ایرنا، آتش سوزی در بخش هایی از شرق پارک ملی گلستان که محل آغاز آن حدفاصل تونل و سه راهی دشت در محدوده خراسان شمالی بود، از بعداز ظهر دوشنبه آغاز شد و به دلیل گرمی هوا و وزش باد گسترش یافت.
با وقوع این آتش سوزی نیروهای امدادی اعم از حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و نیروهای آتش نشانی از خراسان شمالی و شرق استان گلستان به محل آتش سوزی اعزام و عملیات مهار و خاموش کردن آتش را آغاز کرده اند.
پارک ملی گلستان که دارای چهار پاسگاه سرمحیط بانی و 9 پاسگاه محیط بانی است، منطقه حفاظت شده‌ ای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است.
این منطقه قدیمی‌ ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم‌ نظیر برای حیات ‌وحش است که 1350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری، از جمله نیمی از گونه ‌های پستانداران ایران را در حدود 900 کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره ‌گاه زیست ‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده ‌است.
پارک ملی گلستان بدون تردید ارزشمندترین منطقه ایران چه از لحاظ کمیت و چه از نظر تنوع زیست جانوری و گیاهی است.
تنوع زیستی این پارک حتی فراتر از برخی کشورهای اروپایی است که صدها برابر این پارک وسعت دارند.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه ‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
گلستان در سال 1354 نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از 50 ذخیره‌ گاه زیست ‌محیطی کره زمین به ثبت رسیده ‌است.
بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود 34 درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
9433/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.