به گزارش ایرنا، حسین امیری خامکانی روز پنجشنبه در شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی افزود: یک بحث در صادرات کشور دولت است که همواره از آن می نالیم اما باید توجه داشت که تعریف دقیقی از صادرات نداریم.
وی از اقدامات استاندار کرمان تقدیر کرد و ادامه داد: صادر کنندگان نیز باید به میدان آمده و تلاش کنند و با وجود شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی و ظرفیت های کشاورزی و باغی می توان کارهای بزرگی را انجام داد.
*صادرات در وضعیت کنونی ارز آوری خوبی دارد
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: وضعیت صادرات به دلیل بالا رفتن قیمت ارز مزیت بسیار زیادی دارد و در 2 ماهه امسال 22 درصد افزایش صادرات را داشته ایم و باید از این فرصت هر چه بیشتر استفاده کنیم.
احمد محمدی انارکی افزود: در بحث شمش و آهن نیمه تمام 180 درصد افزایش صادرات داشته ایم و باید به پیشگیری از خام فروشی توجه ویژه داشت.
وی بیان کرد: در ورود کالاهای اساسی به کشور، شاهد بلاتکلیفی واردکنندگان به ویژه در کالاهای اساسی هستیم و اینکه نمی دانند چطور ارز مورد نیاز را تامین کنند.
محمدی انارکی خاطرنشان کرد: امروز در بحث خودرو 20 میلیارد دلار ثبت سفارش داشته ایم و اگر اقدامات لازم انجام نشود، در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی گفت: در بحث آب امروز نیاز داریم که آب مجازی را وارد کشور کنیم و یکی از نیازها و آینده نگری ها برای تامین آب کشور، ورود آب مجازی است که با کمترین قیمت می توان آن را محقق کرد.
محمدی انارکی بیان کرد: در نشستی با وزیر خارجه درباره دیپلماسی اقتصادی، مشخص شد نامه ای در حال تدوین برای دستگاه های اجرایی است تا مشاوران خود را در دستگاه های اجرایی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: بر اساس این طرح، حقوق بگیران وزارت خارجه در دستگاه های دولتی حضور خواهند داشت و راهنمایی های لازم را انجام خواهند داد.
**مدیریت نشدن قیمت تمام شده رقابت را می گیرد
نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: چون نمی توانیم قیمت تمام شده کالا و خدمات خود را مدیریت کنیم نمی توانیم رقابتی با کشورهای دیگر داشته باشیم.
علی اسدی کرم افزود: یکی از دلایل را شفافیت نداشتن بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: مشارکت عمومی که بخش خصوصی باید انجام دهد، ظرفیت سازی نشده است.
وی ادامه داد: در استان کرمان باید روی موارد اولویت دار کار کرده و به صورت مستمر آنها را پایش کنیم.
وی تاکید کرد: شرکت های بزرگ باید به نوعی سرمایه های خود را از بانک های مرکز کشور به استان ها منتقل کنند زیرا بسیار کارساز خواهد بود.
اسدی گفت: بارها بر انتقال سرمایه شرکت های بزرگ به استان ها تاکید شده است اما گاه کم و در برخی موارد اصلا این کار انجام شده است.
* حمایت نشدن صادرات
نماینده مردم شهرستان های بم، ریگان، فهرج و نرماشیر نیز گفت: متاسفانه برخی سازمان های متولی و موثر درحوزه صادرات باری از دوش صادرکنندگان بر نمی دارند و یکی از این موارد وزارت خارجه است که در حال رفع این مشکل هستند.
حبیب الله نیکزادی افزود: لازم است اداره استاندارد نیز نقش خود را در بحث کیفیت کالاهای صادراتی به شکل بهتری ایفا کند.
وی اظهار داشت: برخی تجار منابع مالی مورد نیاز را در اختیار ندارند و با توجه به برخی موارد موجود موفق به دریافت تسهیلات صادراتی نمی شوند و به مشکلات فراوانی بر می خورند.
وی گفت: برای ارتقای تولید و کمک به تولید باید به خرد جمعی همراه با همت جمعی و همراه با منابع، قوانین و رفتارهای خوب تجاری توجه داشته باشیم.
نیکزادی افزود: قرار بود که 500 تن خرما را به سازمان تعاون بفروشیم که به 700 تن افزایش یافت و پس از آن دلالان به بحث خرید خرما روی آوردند.
وی با بیان اینکه تاکنون 50 میلیارد تومان خرما خریداری شده است، گفت: با تحقق این امر کشاورزان محصول تولیدی خرمای خود را با قیمت خوبی فروختند .
نیکزادی اظهار داشت: خرمای خریداری شده، بازار کشور را تنظیم کرد و ضمن اینکه سردخانه ها نیز خاموش شد و در صرفه جویی انرژی نیز نقش مهمی داشت.
سی و دومین شورای استانی دولت و بخش خصوصی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان برگزار شد.
7440/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.