ابراهیم علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ورودی آب به سدهای استان کرمان در سال آبی 96 - 97 حدود 108 میلیون متر مکعب بوده که با توجه به نیاز، 176 میلیون متر مکعب خروجی داشته ایم.
وی بیان کرد: استان خشک کرمان در فلات مرکزی ایران واقع شده و متوسط بارندگی در دوره های پس از خشکسالی در این استان به 129 میلیمتر در سال رسیده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان تصریح کرد: حدود 175 میلیمتر بارش را در سال آبی 95 - 96 در استان کرمان شاهد بوده ایم اما در سال جدید تاکنون 50.4 میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به سال گذشته 70 درصد کاهش بارندگی مشاهده می شود.
وی اظهار کرد: میانگین دمای کشور نیز از سال 47 تاکنون در هر 10 سال، چهار دهم سلسیوس گرم تر شده که عدد قابل توجهی است.
علیزاده ادامه داد: بارندگی ها نیز در بازه زمانی سال 47 تا 95 به طور میانگین 1.1 میلیمتر در سال کاهش و در همین بازه زمانی تبخیر سالانه به طور متوسط 5.4 میلیمتر افزایش پیدا کرده که موجب بروز خشکسالی و تشدید کم آبی شده است.
وی گفت: در سال آبی 96 - 95، بیش از یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب ورودی آب به سدها بوده و حدود 540 میلیون مترمکعب آب از سدهای استان کرمان خارج شده است.
وی اظهار کرد: حدود 23 میلیارد متر مکعب، روان آب در استان وجود دارد که از این مقدار حدود 18 میلیارد متر مکعب تبخیر می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان اظهار کرد: مقدار پنج میلیارد و 500 میلیون متر مکعب نیز در سال آب تجدید پذیر داریم که حد برداشت معمولی باید 40 تا 60 درصد باشد.
وی ادامه داد: این در حالی است که در کشور چیزی حدود 6 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب برداشت آب داریم که معادل 120 درصد از آب های تجدیدپذیر است که در هیچ جای دنیا چنین چیزی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بیش از 97 درصد از آب آشامیدنی مربوط به آبهای زیرزمینی است و فقط بخشی از آب سدها به عنوان آب آشامیدنی استفاده می شود و باید با تدابیر در نظر گرفته شده آب آشامیدنی را از طریق سدها به دست مردم برسانیم.
علیزاده تاکید کرد: اقدامات بزرگی در دولت تدبیر و امید در زمینه حفاظت از منابع آب موجود و اجرای طرح های تولید آب انجام شده است.
استان کرمان با وجود اقلیم خشک و نیمه بیابانی با توجه به خشکسالی های اخیر و کاهش شدید نزولات آسمانی با کمبود آب مواجه است.
در سالهای اخیر با اقدامات دولت تدبیر و امید و استاندار، طرح هایی نظیر همیاران آب، کشت های جایگزین و آبیاری تحت فشار برای صرفه جویی و مقابله با بحران آب در استان کرمان اجرا شده است.3029/7437
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.