به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 'مهدی شفیعی' افزود: آنفلوانزا یک بیماری عفونی ویروسی است و در همه جای دنیا وجود دارد و معمولا در فصل سرد سال شایع می شود.
وی ادامه داد: از آنجا که این ویروس قدرت واگیری بالایی داشته و می تواند با کمترین تماس و مواجهه موجب آلودگی افراد و ایجاد بیماری شود، معمولا تعداد زیادی از مردم به آن مبتلا می شوند.
به گفته شفیعی گونه های مختلف این ویروس شامل نوع A وB وC می توانند موجب ایجاد بیماری در انسان شوند و معمولا نوع A را به عنوان آنفلوانزای فصلی هم می شناسند.
این کارشناس گفت: بیماری آنفلوانزا در گروه بیماریهای تنفسی طبقه بندی شده و راه انتقال آن از طریق انتشار ذرات ریز تنفسی به دنبال عطسه و سرفه فرد آلوده است.
وی افزود: اگر فردی که مبتلا به این بیماری است عطسه یا سرفه نماید ذرات آلوده در هوا پراکنده می شوند و این ذرات آلوده به علت وزن خود حداکثر 1تا 1.5 متر در هوا پراکنده می شوند بنابراین اگر فردی در فاصله کمتر از این مقدار با فرد بیمار باشد این ذرات را تنفس کرده و می تواند به بیماری مبتلا شود.
شفیعی اضافه کرد: این ذرات تنفسی آلوده به علت وزن خود زیاد در هوا معلق نمی مانند و در مدت زمان کوتاهی بروی سطوح می نشینند و در تماس دست‌ها با این سطوح باعث آلودگی دست ها می شوند اگر افراد دست آلوده را به صورت و بینی و دهان خود ببرند ویروس می تواند وارد مجاری تنفسی شده و ایجاد بیماری نماید لذا شایع ترین راه انتشار بیماری در جامعه دست های آلوده است.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از افرادی که با ویروس آلوده می شوند علائمی از بیماری را از خود نشان نمی دهند اما می توانند باعث انتشار بیماری در جامعه شوند، اظهار داشت: بیشتر افرادی که دچار علائم بیماری می شوند فرم های خفیف تا نسبتا شدید بیماری را تجربه می کنند که این بیماری با علائمی نظیر تب، سردرد، گلودرد، درد اندام ها، عطسه و سرفه، اسهال و دل درد خود را نشان می دهد این بیماران معمولا با چند روز استراحت در منزل و تجویز داروهای لازم توسط پزشک برای تسکین علائم معمولا بهبودی پیدا می کنند.
شفیعی گفت: تعداد اندکی (حدود10درصد بیماران) دچار درگیری ریوی ناشی از این بیماری شده و مبتلا به ذات الریه آنفلوانزایی می شوند این بیماران معمولا بعد از شروع علائم بیماری بسرعت بدحال شده یا دچار درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، کبودی لب ها و انگشتان، افزایش یا کاهش فشارخون، تپش قلب، تشنج یا کاهش سطح هوشیاری می شوند.
به گفته وی این بیماران لازم است به فوریت در بیمارستان بستری و تحت درمان های تخصصی و مراقبت های ویژه قرار گیرند که در صورت مراجعه نکردن یا مراجعه دیرهنگام احتمال عوارض جدی و خدای ناکرده فوت در این بیماران زیاد خواهد بود.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه گفت: افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند احتمال بروز فرم های شدید و ذات الریه ناشی از آنفلوانزا در آنها زیادتر خواهد بود.
وی ادامه داد :کسانی مانند کودکان زیر5سال، افراد بالای 60 سال، مادران باردار، بیماران مزمن قلبی یا ریوی، بیماران مزمن کلیوی، افراد دارای بیماری دیابت(قند خون)، افرادی که دیالیز می شوند، بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند، بیمارانی که داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنند، کسانی که داروی آسپرین مصرف می کنند، افراد چاق و بیماران مبتلا به فشارخون بالا لازم است به محض بروز علائم بیماری آنفلوانزا حتما به پزشک مراجعه و تحت نظر پزشک درمان شوند تا در صورت نیاز در بیمارستان بستری شوند.
وی ادامه داد: در بیشتر بیماران این بیماری معمولا خودبه خود محدود شونده است و پس از طی دوره بیماری علائم برطرف شده و بهبودی حاصل می شود و تجویز دارو توسط پزشک برای کنترل علائم صورت می گیرد که گاها علائم سرفه و عطسه ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد.
وی افزود: بیماران بستری شده در بیمارستان و بیمارانی که جزو گروه های ذکر شده در بالا هستند نیاز به درمان های اختصاصی با داروهای ضدویروسی دارند که حتما باید با تجویز متخصص صورت پذیرد.
شفیعی گفت: اگرچه همه افراد از تزریق واکسن آنفلوانزا سود برده و تزریق این واکسن موجب کاهش یا عدم ابتلا می شود اما معمولا تزریق واکسن به گروه های در معرض خطر بالاتر آنفلوانزا که در بالا اشاره شد و همچنین پرسنل درمانی که ممکن است در تماس زیاد با بیماران قرار گیرند بطور جدی توصیه می شود.
وی افزود: بهترین زمان تزریق واکسن از اواسط شهریورماه تا پایان مهرماه است هرچند که با توصیه پزشک گروه های در معرض خطر می توانند تا پایان فصل زمستان واکسن را تزریق نمایند و واکسن آنفلوانزا لازم است هرساله تکرار شود.
دریافت : نجمه حسنی **انتشار : بهنام احمدی
3029/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.