به گزارش ایرنا، احمدعلی کیخا روز چهارشنبه در دومین همایش ملی پسته ایران در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی توسعه نیافتگی کشاورزی در کشور را بی توجهی به بخش تحقیقات و استفاده نکردن از نتایج تحقیقات علمی است افزود: علم چندان جایگاهی در تصمیم‌ گیری‌ های مدیریتی کشاورزی ندارد.
وی ادامه داد: موسسات تحقیقاتی مختلفی در راستای ارائه مشورت علمی به وزارتخانه جهاد کشاورزی شکل گرفته اما فاصله آنها خیلی زیاد است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در افزایش تولیدات محصولات کشاورزی کم نگذاشته و رشد خوبی داشته ایم اما توسعه به معنای واقعی در این بخش اتفاق نیفتاده است.
وی مسائل و مشکلات بخش آب در مناطق مختلف از جمله خوزستان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و گیلان را یادآور شد و افزود: در حال حاضر بسیاری از تالابها و رودخانه های خوزستان خشک شده و مردم آب آشامیدنی با کیفیت ندارند آب کشاورزی هم کیفیت خود را از دست داده، در گیلان متوسط تالاب انزلی از 9 متر به یک متر رسیده و در یزد و کرمان هم با بارندگی 50 میلی متر و 100 میلی متر دچار مشکل هستیم.
کیخا تصریح کرد: معمولا 70 درصد موفقیت و شکست بخش کشاورزی به بیرون از بخش برمی‌ گردد که بحث نرخ ارز در طول دهه‌های گذشته پایین نگه داشته شده و قدرت رقابت محصولات کشاورزی نیز پایین بوده و هیچوقت از این فرصت استفاده نکردیم.
وی خاطرنشان کرد: رفسنجان شهرستانی تک‌ محصولی است و دانشکده کشاورزی دارد و رسالت این دانشکده باید ارائه نسخه علمی و عملی برای حفظ و پایداری تولید در باغات پسته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از تکنولوژی و فناوری انتقال آب از اعماق زمین استفاده شده و تا جایی پیش رفتیم که برداشت بی رویه موجب کاهش کمیت و کیفیت آبهای سفره زیرزمینی شده و هنوز اصرار داریم چاه‌ ها برق دار شوند اما غافل بودیم که با برق دار شدن سرعت برداشت آب هم بیشتر می ‌شود و در نتیجه با کاهش آب سفره های زیرزمینی مواجه خواهیم بود.
وی اظهار کرد: یکی از ایرادات توسعه کشاورزی این است که فارغ از این هستیم که پولی که به این بخش می ‌آید با برنامه هزینه شود برای موضوعات مختلف مانند سیستم‌ های آبیاری تحت ‌فشار بودجه می ‌گذاریم اما بدون برنامه عمل می‌ شود.
کیخا ادامه داد: در طول دولت ‌های یازدهم و دوازدهم حدود 12 میلیارد دلار در بخش آب کشاورزی هزینه شده اما به همین اندازه که هزینه کردیم سودی حاصل نشده است.
رفسنجان 80 هزار هکتار باغ پسته دارد که هر ساله بیش از 60 هزار تن محصول از این باغات برداشت می شد اما بسیاری از عواملی همچون نوسانات دمایی، تغییرات اقلیمی، کاهش کمیت و کیفیت آب و دیگر مسایل موجب کاهش این محصول به سه تا چهار هزار تن محصول برداشت شود.
3029/7433
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.