حسن میرزاخانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مطالعه و بررسی محیط کسب و کار استان ها از سال 95 به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران واگذار شد که استان مرکزی در نخستین مطالعه ( پاییز 95) با نمره 6 و 32 صدم رتبه بیست و یکم را کسب کرد.
وی ادامه داد: در مطالعات فصل زمستان نیز جایگاه استان مرکزی در حوزه کسب و کار با نمره پنج و 48 صدم به رتبه 9، در بهار سال گذشته با نمره پنج و 45 صدم رتبه هشت و در مطالعات تابستان و پاییز سال گذشته به ترتیب با نمره پنج و 47 و پنج و 54 صدم رتبه سوم شد.
وی ادامه داد: در آخرین مطالعه انجام شده که در زمستان سال گذشته توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران انجام شد استان مرکزی با نمره پنج و 59 صدم رتبه پنجم را در کشور کسب کرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی خاطر نشان کرد: اوضاع کسب و کار استان ها بر اساس 28 شتخص از جمله تسهیل ارائه خدمات در دستگاه ها دولتی، میزان فساد در دستگاه های دولتی، اوضاع بنگاه های اقتصادی و دشواری تامین مالی از بانک ها توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مورد ارزیابی قرار می گیرد.
میرزاخانی گفت: توزیع نمره در حوزه کسب و کار استان ها در این ارزیابی ها از 10 محاسبه می شود و هر چه نمره کسب و کار به صفر نزدیک شود نشان از بهبود اوضاع است.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده دشواری تامین مالی از بانک ها، بی ثباتی قیمت مواد اولیه و محصولات، بی ثباتی مقررات و رویه های اجرایی و رویه غیر منصفانه و ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات ها از جمله مهمترین مشکلات بنگاه های اقتصادی استان مرکزی بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی گفت: حمایت دستگاه های دولتی از بنگاه های اقتصادی، تسهیل ارائه مالی و زیر بنایی نیز از جمله عوامل بهبود جایگاه این استان در مطالعات انجام شده در حوزه کسب و کار بوده است.
استان مرکزی با مساحت 29 هزار و 127 کیلومترمربع، هشت و یک دهم درصد از مساحت کل کشور را در برگرفته است.
این استان از شمال به استان‌های تهران و قزوین، از غرب به استان همدان، از جنوب به استان اصفهان و لرستان و از شرق به استانهای قم و اصفهان محدود است.
بر اساس سرشماری سال گذشته یک میلیون و 429 هزار و 475 نفر جمعیت دارد.
استان مرکزی با موقعیت­های ممتاز جغرافیایی، نیروی انسانی متخصص، قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق، عبور خطوط انرژی (نفت، گاز و برق)، استقرار مراکز صنعتی و دانشگاهی، مفاخر برجسته و مذهبی و علمی، اراضی مستعد کشاورزی و مراتع، ذخایر معدنی، نزدیکی به قطب­های صنعتی و بازار مصرف از توانمندی­های اقتصادی مناسبب برای سرمایه گذاری برخوردار باشد.
اصالت تاریخی، وسعت منابع مادی، انسانی و توانمندی‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری به خصوص در بخش صنعت، موجب شده است استان مرکزی از ابتدای فرآیند جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور (از تصویب قانون جلب و حمایت سرمایه‌‌های خارجی 1334) همواره یکی از مقاصد جذب سرمایه‌گذاران خارجی باشد.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.