حمیدرضا شیر آشیانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : باورها و توصیه های غیر پزشکی و نادرستی در جامعه در خصوص کنترل و کاهش قند خون وجود دارد که نه تنها نمی تواند در درمان این بیماری تاثیر مثبتی داشته باشد گاهی نتیجه برعکس می دهد .
وی ادامه داد : در حالیکه خوردن شیرینی جات ، برنج و نان به عنوان عاملی که قند خون را بالا می برد شناخته شده است اما تشویق بیماران دیابتی به استفاده از قندهای رژیمی از جمله خطرات تغذیه ای است که برای آنها خطرناک به شمار می رود .
این کارشناس تغذیه گفت : همواره در میان مردم نخوردن غذا به بیماران دیابتی توصیه می شود اما این توصیه برخلاف نظرات کارشناسات نغذیه است و نتیجه برعکس خواهد داشت .
وی با استناد به نتایج و داده های پزشکی در خصوص تغذیه بیماران دیابتی افزود : در حالیکه توصیه می شود این بیماران غذا بخورند اما تعداد دفعات خوردن غذایشان را در طول روز تقسیم و زیاد بکنند .
شیر آشیانی اضافه کرد : یعنی اینکه دیابتی ها نباید 'یهویی خوری ' داشته باشند .
این کارشناس ارشد تغذیه ، برنامه غذایی را اقدامی معجزه آسا در درمان بیماران دیابتی دانست و ادامه داد : رسانه ها بویژه صدا و سیما می تواند در راهنمایی بیماران برای استفاده از سبک غذایی درست تاثیرگذار باشد .
وی به بیماران دیابتی توصیه کرد که سبزی و میوه خوری را همواره در برنامه غذایی روزانه خود قرار بدهند .
چاقی ، کم تحرکی و ژنتیک از عوامل ابتلا به این بیماری به شمار می رود که براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران 10 درصد مردان بالای 25 سال و 16 درصد زنان در این سن دیابت دارند .
همچنین این دانشگاه اعلام کرده است که 70 درصد افراد بالای 18 سال استان اضافه وزن دارند و چاق هستند و 90 و 9 دهم درصد جمعیت این استان تحرک لازم را ندارند .
استان مازندران حدود 3 میلیون و300هزار نفر جمعیت دارد.
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.