رقیه اصغرزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تجاری سازی و عرضه کشت بافت های زراعی به بازار اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی نیاز است که این مجوز برای کشت بافت گیاهان دارویی و زینتی این دانشگاه صادر شده است.
کشت بافت به معنای تولید یک موجود زنده از یک یا چند سلول است که ممکن است حتی براحتی با چشم غیر مسلح دیده نشود.
در این روش به جای قلمه زدن و بذرپاشی که از روش های متداول گذشته برای تکثیر درختان و گیاهان است، بخشی از گیاه مورد نظر برای تکثیر با مواد ضدعفونی کننده خاص استریل می‌شود و به محیط کشت که حاوی تمامی مواد لازم برای رشد گیاه و تنظیم کننده های رشدی مناسب است، انتقال می یابد.
گیاهان کشت بافت شده هیچ تفاوتی با گیاه اصلی ندارند و کاملا شبیه مادر خود هستند که به عنوان کلون یا همسانه شناخته می‌شوند .
اصغرزاده با اشاره به اینکه دانشگاه کشاورزی مازندران ظرفیت ها و امکانات لازم را برای تولید کشت بافت ها دارد، گفت: گلخانه بدون خاک از جمله امکانات و زیر ساخت های مورد نیاز برای کشت بافت است که در این دانشگاه وجود دارد و مراحل تحقیقی تا رسیدن به تجاری سازی در این محل انجام شده است.
وی مهم ترین مزیت کشت بافت را سرعت در رویش و تولید انبوه در کمترین فضای ممکن دانست و افزود: گرایش روز افزون به استفاده از گیاهان زینتی و دارویی در بسیاری از کشورهای جهان، توجهی ویژه به این گیاهان را زیاد کرده است و بسیاری از این گیاهان از طریق رویشی (توسط پاجوش و قلمه برگ) و زایشی (با بذر) تکثیر می شوند .
اصغرزاده تکثیر به شیوه رویشی و زایشی را زمان بر توصیف کرد و گفت: به دلیل کندی این روش، تولید گیاهچه ها تنها در سطوح کوچک قابل استفاده است .
وی از سابقه فعالیت 2 دهه ای مرکز کشت بافت دانشگاه کشاورزی مازندران خبر داد و اضافه کرد: سال های قبل هم برخی از کشت بافت های این دانشگاه از جمله گیاه استویا ، گل محمدی و ساکولنت به مرحله تجاری سازی رسیده بود .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.