شیرزاد نجفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پلدختر اظهار داشت: شهرستان پلدختر از نظر وسعت با 361 هزار هکتار اراضی ملی، جنگل و مرتع بعد از شهرستان های الیگودرز و خرم آباد سومین شهرستان استان می باشد که 242 هزار هکتار جنگل انبوه و 118 هزار هکتار وسعت مراتع آن است.
وی به چالش های فرا روی اداره منابع طبیعی در شهرستان پلدختر و ارایه راهکارها طی چند سال گذشته اشاره کرد و گفت:یکی از چالش ها در این شهرستان سیل خیز بودن آن است که پلدختربه دلیل قرارگرفتن در نقطه انتهای استان و مسیر حجم وسیعی از سیلاب با توجه به توپوگرافی شهرستان هرساله در نقاط مختلف شهری و روستایی در فصول بارندگی سیلاب هایی باعث تخریب منابع طبیعی می شود.
نجفی خاطرنشان کرد:در این راستا امسال از محل صندوق توسعه ملی در چهار حوزه شهرستان پلدخترعملیات آبخیزداری جهت جلوگیری از وقوع سیلاب ها آغاز شده است.
وی زوال بلوط را دومین چالش شهرستان پلدختر دانست و افزود: 70 درصد بلوط این شهرستان دچار زوال و خشکیدگی شده که تغییر اقلیم ،گرم بودن دما و کمبود بارش از دلایل آن بشمار می رود که باید راهکارهایی برای کنترل آن در نظر گرفته شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان گفت: قطع درختان جنگلی در منطقه میانکوه شهرستان پلدختر و تامین 90 درصد زغال اندیمشک و دزفول از شهرستان پلدختر موجب شده تا در این راستا پاسگاه حفاظتی در منطقه چمشک احداث شود.
وی اظهار داشت: عبور احشام استان های همجوا مانند کرمانشاه ، همدان و اصفهان در فصل کوچ از شهرستان پلدختر با 2 ماه اتراق حجم وسیعی از مراتع این شهرستان را تخریب می کنند.
نجفی توپوگرافی خشن شهرستان را یکی دیگر از چالش های پلدختر نام برد و افزود: شهرستان پلدختر از شهرستان های بحرانی از نظر آتنش سوزی در استان است که نیازمند امکانات بیشتر جهت اطفا حریق می باشد.
وی عبور خطوط لوله های نفت و گاز جنوب به شمال از این شهرستان را یکی از چالش های فرا روی منابع طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: عبور این لوله ها باعث تخریب سطح وسیعی از جنگل ها و مراتع شهرستان پلدختر شده و صاحبان این شرکت ها هیچ برنامه ای برای احیای آنها ندارند.
7272/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.