آخوندی با بیان اینکه بیش از ۱۹ میلیون نفر در وضعیت بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند، افزود:‌ ما در این شرایط در منطقه ۱ تهران ۳۱ هزار خانه خالی داریم که این اتلاف منابع مالی است.

در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی، سید عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در دفاع از برنامه های چهار ساله خود پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدا سخنان خود را با تبریک سالروز ورود آزادگان به کشور آغاز کرد و در ادامه از نمایندگان موافق و مخالف تشکر کرد.

به گزارش جماران، وی همچنین با تاکید بر اینکه برنامه وزرا همان برنامه پنج ساله ششم است که در مجلس به تصویب رسیده و وزرا باید برای اجرای آن برنامه داشته باشند، گفت: با توجه به مسائل مطرح شده در حوزه مسکن ابتدا در این باره سخن می‌گویم. بخش مسکن دست‌کاری‌شده‌ترین بخش در اقتصاد ملی ایران است. تعداد خانوار موجود در ایران، حدود ۲۴ میلیون و ۱۹۰ هزار مسکن است و ما حدود تعداد ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار خانه داریم.

وی همچنین با اشاره به اینکه تعدا مسکن ها در کشور بیش از تعداد خانوار هاست، تاکید کرد این به معنای خوب بودن اوضاع مسکن نیست.

آخوندی همچنین با بیان اینکه آمار سال ۹۵ نشان می‌دهد دو میلیون و ۵۸۷ هزار خانه داریم که ظرف پنج ساله کشور دو میلیون خانه خالی در کشور افزوده شده است، تصریح کرد: دو میلون و ۱۰۰ هزار خانه به عنوان خانه دوم در کشور وجود دارد. مجموع این خانه‌های خالی و خانه‌های دوم نشان می‌دهد حدود ۴۷۰ میلیارد دلار ثروت کشور در قالب خانه‌های خالی و خانه‌های دوم اتلاف شده است. این وضعیت بازار دست‌کاری‌شده مسکن در ایران است.

آخوندی با بیان اینکه بیش از ۱۹ میلیون نفر در وضعیت بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند، افزود:‌ ما در این شرایط در منطقه ۱ تهران ۳۱ هزار خانه خالی داریم که این اتلاف منابع مالی است.

وی ادامه داد:‌ تا این تاریخ بانک مرکزی برای یارانه‌های مسکن بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان ادعای مطالبه از دولت دارد. سوال ما این است که آیا با این وضعیت و وجود این حرف از مطالبات فزاینده‌ بانکی نباید شرایط مسکن را همچون دولت قبل ادامه می‌دادیم یا با سوداگری و فساد در بازار ساختمان ایران مقابله می‌کردیم.

وزیر پیشنهادی راه  و شهرسازی در واکنش به اظهارات یکی از مخالفان مبنی بر اقداماتش برای مقابله با برج سازی گفت: ما جلوی شهر فروشی و فروش مجوز و تراکم را گرفتیم به طوری که تورم در مسکن حتی پایین‌تر از تورم آمد. ما جلوی شهرفروشی ایستادیم.

آخوندی با بیان اینکه ۴ گروه خانه اولی، حاشیه نشینان، بافت‌های فرسوده و کم درآمد در مسکن وجود دارد، گفت: خانه اولی‌ها جوان‌هایی  هستند که می‌خواهند تشکیل خانواده دهند؛ حاشیه نشین‌ها ۱۱ میلیون نفرند که در وضعیت بد مسکنی مطلق هستند. ۸ میلیون نفر در بافت‌های فرسوده در شرایط بد زندگی می‌کنند. این ۴ گروه اصلی‌ترین مخاطبان مسکن  هستند.

وزیر پیشنهادی راه  و شهرسازی در ادامه در واکنش به انتقاداتی درباره‌ی پروژه‌ی مسکن مهر گفت: در پروژه‌ی مسکن مهر بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد سوال این است که آیا ادامه این روند درست بود؟ من در همان ادامه کار تعهد اجرای پروژه‌ی مسکن مهر را دادم و ۹۰۰ هزار خانه را تمام کرده و تحویل دادم. اما هیچگاه تلاش نکردم از آن به عنوان کار تبلیغاتی استفاده کنم چون معتقدم نباید این پروژه ادامه پیدا کند.

آخوندی با تاکید بر اینکه کشور به وزرای شجاع نیاز دارد، گفت: وزرای شجاع یعنی کسانی که حاضرند تغییرات ساختاری اعمال کنند و تحولی ایجاد نمایند. من هیچ وقت برای تغییر جهت مسکن نترسیدم به همین خاطر جلوی سودا گران شهری ایستادم.

او ادامه داد: وضعیت مسکن در این شرایط امکان پذیر نبود. اینکه همزمان با تورم ۵۰ درصدی در این حوزه ، شهرفروشی، بحث خانه اولی‌ها، بافت‌های فرسوده و ... رشد مسکن ادامه پیدا کند.

آخوندی تاکید کرد: آیا در این شرایط تداوم رشد افتخارآمیز است؟ بنده هیچ تمایلی ندارم در این افتخار نقشی داشته باشم.

آخوندی با اشاره به چهار گروه که در حوزه مسکن مشکل دارند اظهار د اشت: معتقدم اصلی‌ترین مخاطبان مسکن خانه اولی‌ها، حاشیه‌نشین ها با جمعیت ۱۱ میلیون نفر، بافت فسروده با جمعیت ۸ میلیون نفر و گروه‌های کم درآمد هستند. حال اینکه آیا مسکن مهر توانست پاسخ این چهار گروه را بدهد.

وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم با تاکید بر این پاسخ نیاز مسکن در بافت فرسوده در پرند و پردیس نبود، ادامه داد: آیا مسکن مهر توانست مساله خانه اولی‌ها، بافت فرسوده و حاشیه نشینی را حل کند؟

او افزود: آیا ادامه پروژه مسکن مهر که هزینه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی برای دولت داشت منطقی است؟ آیا می‌خواهیم این پروژه ادا مه پیدا کند؟

آخوندی تاکید کرد: بنده در چهار سال گذشته در سخت‌ترین شرایط قرار گرفتم و متعهد بودم که خانه به خانه تعهدات دولت قبل را انجام دهم و در این سال‌ها ۹۰۰ هزار واحد مسکونی با تکمیل تمام امکانات روبنایی و زیربنایی به متقاضیان تحویل داده‌ام.

او گفت: این در حالی بود که همین نماینده‌های مجلس برای تحویل ناقص مسکن مهر در دولت قبل اعتراض داشتند اما تمام تلاش بنده این بود که واحدها را به صورت کامل تحویل دهم.

وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم تاکید کرد: من هم می‌توانستم وزیر محبوب باشم و هر روز یک بار می‌توانستم در مراسم افتتاح مسکن مهر حضور داشته باشم اما این کار را نکردم و معروف شدم به وزیری که با مسکن مهر بی‌مهری می‌کند.

او تاکید کرد: اما در این شرایط تمام واحدها را در بهترین وضعیت ممکن تحویل داده‌ام و باقی واحدها را هم با همین روند به متقاضیان تحویل می‌دهم.

آخوندی ادامه داد: از تمام فرصت‌های تبلیغاتی که وجود داشت استفاده نکردم به خاطر اینکه نشان دهم نباید پروژه مسکن مهر ادامه داشته باشد حال آیا شما وزیری می‌خواهید که به این وضعیت موجود ادامه دهد و محبوب باشد؟

وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدم در حوزه مسکن نیاز به اصلاحات ساختاری وجود دارد ادامه داد: از پشت همین تریبون بارها مقامات و مسئولین گفته‌اند که کشورمان چقدر با مشکلات ساختاری مواجه است و این مشکلات باید حل شود و من هم در همین سمت قرار گرفته‌ام.

آخوندی افزود: باید به سمت اصلاح بافت فرسوده، حل حاشیه نشینی و رفع مشکل خانه اولی‌ها برویم. بنابراین نیاز به وزرایی داریم که از خودشان بگذرند . بنده برای اصلاح ساختار حوزه مسکن نترسیدم و جلوی سوداگران و شهرفروشان از هیچ کسی نترسیدم.

او ادامه داد: در این مسیر هزاران تهمت به بنده زدند و در جلسه استیضاح من مدعی شدند که مالک ۱۲۰ شرکت هستم. آیا تهمتی از این بزرگتر وجود دارد؟ هیچ یک ازاین تهمت‌ها که به من زدند صحت نداشت و این موضوعات در مراجع قضایی مطرح شد و حتی یک مورد هم به اثبات نرسید.

آخوندی با بیان اینکه می‌خواهم شهرفروشی را متوقف کنم و مشکلات حاشیه نشینی و بافت فرسوده را حل کنم اظهار داشت: تاکنون دو هزار و ۷۰۰ محله بدمسکن شناسایی شده است و برای رفع مشکلات این محله‌ها ۱۰ برنامه ۱۰ ساله تدوین کرده‌ایم و هر سال ۲۷۰ محله را احیا می‌کنیم. باید توجه داشته باشیم مساله هر محله با محله دیگر متفاوت است و نمی‌توانیم یک نسخه برای رفع مشکلات تمام محله‌های بافت فرسوده داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده گفت: بسیار خوشحالم که رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده صحبت می‌کند و این می‌تواند پشتوانه دولت بعد باشد.

او با اشاره به مسئله پس‌انداز، بیان کرد: بیش از ۴هزارو ۵۰۰ میلیون تومان در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای تجهیز منابع کردم.  تاثیرات هشت درصدی بدون اینکه از دولت تقاضای یک ریال یارانه کرده باشم صورت گرفته‌ است. آیا خوب است که یارانه را به گونه‌ای استفاده کنیم تا ۱۰ سال دیگر دولت به بخش مسکن بدهکار باشد؟ باید به دنبال راهکارهای درازمدت برویم و تمام بحث من تمرکز در بخش مسکن بافت‌های حاشیه‌ای است.

او افزود: خوشبختانه نمایندگان در برنامه ششم بافت فرسوده مسکن را در نظر گرفتند و برای آن ردیف تعیین کردیم. من وقتی آمدم در زمینه بافت فرسوده ۳۷ میلیارد تومان اعتبار در کل کشور بود و معتقدم مسئله مسکن را نمی‌توان در بیابان‌ها حل کرد و باید در درون بافت مسئله مسکن حل شود.

آخوندی در رابطه با مسکن اجتماعی گفت: در این بحث به دنبال این هستیم که افراد کم ‌درآمد در کجا قرار دارند که یا زیر نظر کمیته امداد امام، بهزیستی و یا سازمان تامین اجتماعی بنیاد مسکن هستند. ما بنیاد مسکن و حساب ۱۰۰حضرت امام را مدنظر قرار دادیم تا سالی صدهزار مسکن اجتماعی را تولید کنیم و دولت زمینه تسهیلات و امکانات می‌دهد و این در هیات وزیران و برنامه ششم به تصویب رسید و با توجه به حصول هزاران تعهدی که در بخش مسکن مهر بود، متعهد شدیم همزمان با مسکن مهر بتوان این دو پروژه را انجام داد و خوشبختانه اکنون انجام شده است.

آخوندی ادامه داد: با توجه به بحث حمل و نقل در ایران، ۲۱۷ هزار کیلومتر راه روستایی آزاد‌راه داریم که کل ریل فرعی و اصلی کشور ۱۳ هزار کیلومتر است. در سال گذشته حدود ۴۲۸ میلیون تن بار جابجا شده است که ۴۰ میلیون تن برعهده ریل بوده است و در سال گذشته رکورد حمل و نقل ریلی زده شده است که نسبت به سال ۹۲ سی درصد رشد داشته‌ایم.

وزیر پیشنهادی راه وشهرسازی اظهار داشت: سالانه ۷۰۰ میلیون سفر از حاشیه به تهران صورت می‌گیرد که ۲ درصد برعهده ریل است و ما در برنامه ششم مکلفیم که ۳۰ درصد بار به حمل و نقل بر روی ریل گذاشته شود. یعنی ۴۰ میلیون تن حمل و نقل ریلی در ۱۴۰۰ باید به ۲۰۰ میلیون تن برسد که بیش از ۶ درصد رشد داشته باشد. که اگر مجلس به کمک دولت بیاید این مسئله حتماً محقق خواهد شد.

او ادامه داد: کل میانگین توسعه خطوط ریلی قبل از این دوره سالانه ۱۸۰ کیلومتر بوده که امیدواریم ۱۸۰۰ کیلومتر خط ریلی را مورد بهر‌ه‌برداری قرار دهیم  که یک اتفاق بزرگ در صنعت حمل و نقل ریلی است که هیچ گاه چنین اتفاقی در صنعت نیفتاده است.

آخوندی در رابطه با چگونگی انجام این مسئله گفت: از طریق تامین مالی بین‌المللی این کار را انجام خواهیم داد. درمدت تصدی‌ در وزارت راه و شهرسازی قطار تهران – اصفهان، از طریق تامین مالی بین‌المللی و قطار تهران- مشهد به مبلغ ۲ میلیارد دلار از طریق چینی‌ها تامین مالی شد و برای اولین بار از هندی‌ها برای توسعه چابهار تامین اعتبارگرفته شد و برای خط چابهار به سمت اصفهان و قطار زابل- بیرجند- مشهد با هندی‌ها در حال مذاکره هستیم و خط آهن اصفهان به اهواز با کره‌ای‌ها بیش از ۳.۵ میلیارد پیشنهاد گرفتم.

او افزود: به برکت استفاده از برجام بیشترین وزارتخانه‌ای که استفاده کرد وزارت راه و شهرسازی بود و استفاده از منابع بخش خصوصی از جمله مواردی است که در آن فعالیت داشته‌ایم.  میزان آزادراه‌ها در حال حاضر ۲هزار و ۲۳۰ کیلومتر است که به ۵ هزار کیلومتر می‌رسد وباید ۳ هزار کیلومتر آزادراه جدید بسازیم.

آخوندی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما بهتر می‌دانید وضع بودجه چگونه است اما وزارتخانه‌ای که من در آن بودم تنها وزارتخانه‌ای بود که از بودجه بین‌المللی استفاده کرد. ما با بخش خصوصی نیز تعاملات خوبی داشتیم.

او در ادامه افزود: بخش خصوصی در سال ۲۸ هزار میلیارد تومان قرارداد با ما امضا کرد که وضعیت موجود را بهبود بخشیدیم. همچنین ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در هیات وزیران نیز به تصویب رسیده که مجموع این دو تا ۴۵ درصد بودجه وزارتخانه را تشکیل می‌دهد.

آخوندی همچین گفت: ۶۰ هزار میلیارد تومان توافق دیگر صورت گرفته است. تاکنون زیرساخت‌ها برای ایران در بخش جاده و ریل بوده اما ما این امر را به بخش‌های دیگر گسترش دادیم.

او با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: فرودگاه شیراز با سرمایه‌گذاری ۲۸۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی حال و روز خوبی دارد. در ترمینال سلام فرودگاه بین‌المللی امام خمینی ما ۵۵ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد داریم.

او ادامه داد: همکاران ما به بخش بنادر اشاره کردند. باید بگویم ۴۲۰ میلیون دلار توسط بخش‌های غیر دولتی در بنادر سرمایه‌گذاری شده که ظرفیت این بنادر را از ۲.۵ به ۸.۵ افزایش داده است. این کار بزرگی است که در طی این چهار سال انجام شده است.

آخوندی ادامه داد: توسعه حمل و نقل ریلی بسیار گسترش پیدا کرده است. در چند ماه آینده ما راه نقاب به اسفراین را بهره‌برداری خواهیم کرد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی یکی از بخش‌هایی است که ما در آن ورود کرده‌ایم و می‌خواهیم در بخش حمل و نقل از آن استفاده کنیم. شما به من اجازه دادید که کارهای خوبی را انجام دهم. مثلاً یک ایستگاه فقط محل پیاده شدن و سوار شدن مسافرین بود اما در حال حاضر مرکز توسعه شهری شده است.

وزیر راه، مسکن و شهرسازی پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: می‌دانم در چند روز گذشته پیامک‌هایی به شما زده شده که از من در مورد نظام مهندسی سوال کنید. بر کسی پوشیده نیست که نظام مهندسی ما به طور جامع نوشته شده و من نیز یکی از توسعه‌دهندگان اصلی آن بود. بحث این است که ما در نظام مهندسی امضافروش هستیم. حال باید بررسی کنیم چگونه می‌خواهیم جلوی امضا فروشی را بگیریم.

او خاطرنشان کرد: مالک خودش باید مهندس ناظر را انتخاب کنند و مهندسان باید خودشان محور اجرای کار باشند. یقین بدانید در بحث نظام مهندسی ما مشکلات را حل و فصل خواهیم کرد.

وی همچنین تاکید کرد وزارت خانه اش جوان گرایی را عملی کرده و در ادامه حرفش به آمار ها اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه بیش از ۶۵ هزار کارمند دارد که ۲ هزار نفر آنها مدیران کل هستند. قصد ما این است که نسل آینده‌‌ای از مدیران را کادرسازی کنیم و تربیت کنیم.

او در پایان به ساز و کار نحوه انتخاب جوانان برای جذب در وزارت خانه اش گفت و افزود: تمام مهندسان زیر ۴۰ سال شناسایی کردیم و با یک کنکور داخلی قطعا خواهیم توانست بهترین مدیران را انتخاب کنیم تا وزارت راه، مسکن و شهرسازی به نتایج مطلوبی دست یابد.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.