سرهنگ علیرضا ابوطالبی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه با افزایش گشت های حفاظت از عرصه های منابع طبیعی در زمان حاضر روند قاچاق چوب درختچه تاغ رو به کاهش است، افزود: ۳۴.۵ تن انواع چوب و محصولات مرتعی قاچاق کشف شده دراستان سمنان از ابتدا تا پایان شهریور امسال،شامل ۱۸ تن چوب تاغ، چهار تن چوب درختان جنگلی، ۲.۵ تن چوب گز و ۱۰ تن محصولات مرتعی قاچاق در استان سمنان بوده است.
وی ابراز داشت: ۲۸ دستگاه خودروی حمل قاچاق چوب و محصولات مرتعی  در استان سمنان توقیف شد و بر مبنای میزان خسارت و قاچاق، حکم از سوی دستگاه قضایی و تعزیرات صادر می‌شود.
ابوطالبی تصریح کرد: جرائم پرداختی از سوی متهمان در زمینه قاچاق انواع چوب و محصولات مرتعی به حساب خزانه دولت واریز می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود کمبودها در زمینه نیروی انسانی و امکانات، با اقدام‌های پیشگیرانه، میزان قاچاق چوب و محصولات مرتعی در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافت.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: کمک گرفتن از جوامع محلی و استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی از رویکردهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری برای پیشگیری و مقابله با قاچاق چوب و محصولات جنگلی و مرتعی است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
در استان سمنان به ازای هر ۱۷۰ هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی یک جنگلبان دارد که پاسخگوی نیازها نیست.
۷۳۴۲/۶۱۰۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.