سجاد صنعتی منفرد روز شنبه به مناسبت 15 مهر روز روستا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توسعه روستایی فرایند همه جانبه و پایداری است که در چارچوب آن 'توانایی های اجتماعات روستایی'در جهت رفع نیازهای مادی و معنوی و کنترل مؤثر بر نیروهای شکل دهنده نظام سکونت محلی (اکولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی و نهادی) رشد و تعالی می یابد.
وی یادآوری کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، و با توجه به اینکه محرومیت زدایی، عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر و تبعیض از شعارهای مهم انقلاب بود، اقداماتی در این زمینه انجام شد که تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از جمله آن بود.
صنتعتی منفرد افزود: پس از تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان حضرت امام خمینی (ره) ، با هدف عمران، آبادانی و توسعه روستاها، نشان دهنده اهمیت و جایگاه اساسی محرومیت زدایی دارد.
وی بیان کرد: در نتیجه توسعه روستاها نه تنها یک بحث حاشیه ای و ساده نیست بلکه توسعه ملی هر کشوری در گروه توسعه روستایی آن کشور بوده و یک بحث مهم و حیاتی است لذا در جهت توسعه پایدار ملی، هر کشوری نیازمند توسعه روستاها و توجه به روستا و روستایی است.
مدیر کل مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: در همین راستا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در تمامی ابعاد اقدامات خود در خصوص عمران و آبادانی روستاها موضوع کلان توسعه پایدار روستایی را که عبارت از وحدت میان ابعاداجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی به منظور بالا بردن سطح معیشت و رفاه مردم روستایی را مورد توجه قرار داده است.
وی بیان کرد:در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و برنامه های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز همواره نقش روستا‌ها در توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و افزایش اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، نقشی محوری بوده است.
به گفته وی، هر چه اقتصاد روستا پویا‌تر و شکوفا‌تر باشد فرایند توسعه و پیشرفت آن کشور مناسب‌تر خواهد بود و به همین علت است که در برنامه‌های توسعه‌محور اغلب کشور‌ها، روستا‌ها از ارکان مهم در توسعه پایدار بشمار می‌آیند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان خاطرنشان کرد: این نهاد از بدو تاسیس همواره در جهت عمران و آبادانی و توسعه روستاها منشا خدمات فراوانی بوده که از جمله آنها می توان به تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی، مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی با اعطای تسهیلات کم بهره و نظارت بر ساخت و ساز های روستایی با تشکیل نظام فنی روستایی ، سند دار کردن واحدهای مسکونی روستایی، شناسایی تهیه طرح و بهسازی روستاهای هدف گردشگری و احیای بافت های با ارزش روستایی و... اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، در تقویم ملی 15 مهر روز روستا در کشور نامگذاری شده است.
بر اساس سرشماری سال 95، جمعیت این استان در نقاط شهری 711 هزار و 177 و در نقاط روستایی 346 هزار و 284 نفر شمارش شده است و استان 905 روستای دارای سکنه دارد که از این تعداد 730 روستا بالای 20 خانوار هستند.
7320 /6085
خبرنگار: اعظم شامی *** انتشار دهنده: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.