سیدمجید بهشتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این ادوات ۲۰۱ دستگاه تراکتور، پنج دستگاه کمباین و ۳۰۰ دستگاه سایر ماشین های کشاورزی بوده است.

وی با بیان اینکه با این میزان تسهیلات ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان ۹ صدم اسب بخار در هکتار افزایش یافت، افزود: تسهیلات مکانیزاسیون در سال گذشته نسبت به سال ۹۷، هشت درصد رشد داشت.

وی گفت: ضریب مکانیزاسیون استان در ابتدای سال ۹۲ تنها ۱.۲ اسب بخار بود که اکنون به ۱.۸۹ اسب بخار رسیده است و از این نظر با میانگین کشور برابر هستیم.

بهشتی اظهار داشت: خراسان شمالی بیش از ۶۰ هزار دستگاه ادوات و ماشین‌آلات در بخش های مختلف کشاورزی دارد که حدود ۵۰ درصد این ناوگان فرسوده است.

وی افزود: از مجموع ماشین آلات بخش کشاورزی ۱۳ هزار و ۷۰۰ دستگاه تراکتور و هزار و ۸۰۰ دستگاه کمباین است.

نبود طرح ویژه ای برای حذف ناوگان فرسوده کشاورزی

وی اظهار داشت:  از سال ۹۲ خط اعتباری ویژه ای برای خرید ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی اختصاص یافته است، اما طرح ویژه ای برای خارج کردن ناوگان فرسوده و اسقاط آن از بخش کشاورزی وجود ندارد.

رییس اداره فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه ناوگان فرسوده بخش کشاورزی باید اسقاط و از رده خارج شود، افزود: هنوز برخی ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی با عمری بالای ۲۰ از چرخه فعالیت خارج نشده اند و بخشی از سوخت مصرفی این حوزه، علیرغم نداشتن کاربری مفید، به این دستگاه ها اختصاص می یابد.

بهشتی افزود: به طور متوسط برای هر ۳۰ هکتار زمین یک تراکتور و برای هر ۸۵۰ هکتار غله یک دستگاه کمباین در استان وجود دارد.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.