شرایط و مدارک لازم برای شماره‌گذاری و تعویض پلاک

شرایط و مدارک لازم برای شماره‌گذاری، آخرین آمار نقل و انتقال خودرو و محدودیت‌های موجود برای تعویض پلاک از جمله مواردی است که رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور ناجا آنها را تشریح کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، آگاهی از آخرین روند تعویض پلاک و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در مراکز شماره گذاری خودرو، مدارک و شرایط لازم برای تعویض پلاک، مراحل دریافت کارت خودرو و اقدامات لازم جهت پیگیری اسناد مفقود شده; همچنین انواع و اقسام پلاک‌ خودرو و سؤالات متداول در این حوزه ما را بر آن داشت تا با سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور ناجا به گفت‌وگو بنشینیم که بخشهای مهم این گفتگو را در ادامه می خوانید:

-وضعیت مراکز خدمات تعویض پلاک و شماره‌گذاری در سراسر کشور به وضعیت عادی بازگشته و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بحث فاصله‌گذاری اجتماعی خدمات به هموطنان در اسرع وقت ارائه می‌شود.

-ساعت کار مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک در سراسر کشور از ۷ صبح تا ۱۴ است؛‌ البته این نکته را باید متذکر شد که با توجه به رعایت فاصله‌گذاری برای ورود مراجعین به مراکز تا هر زمانی که خودرو در صف وجود داشته باشد خدمت ارائه می‌شود و این طور نیست که با رسیدن به ساعت ۱۴ به مراجعینی که منتظر مانده‌اند خدمت ارائه ندهیم.

-یکی از مواردی که برای اجرای طرح فاصله‌گذاری در مراکز شماره‌گذاری در حال اجراست بدین نحو است که ورود خودروها و افراد به داخل مراکز با توجه به تعداد افراد حاضر در سالن هاست تا ازدحام و تجمع ایجاد نشود.

به طور واضح‌تر می توان گفت با توجه به جمعیت حاضر در سالن‌ها به وسایل نقلیه و مراجعین جدید اجازه ورود به پارکینگ مراکز تعویض پلاک را می‌دهیم تا در سالن‌ها ازدحام صورت نگیرد.

در داخل سالن‌ها نیز مواد ضدعفونی قرار داده‌ایم تا مراجعان دست‌های خود را ضدعفونی کنند همچنین در جلوی گیت‌ها خط‌کشی انجام شده و رعایت فاصله‌ها به مراجعان گوشزد می‌شود.

باید گفت مراجعان حتما باید از ماسک استفاده کنند و بنابر آخرین مصوبات، مرکز شماره‌گذاری خودرو از امروز از ارائه خدمت به افرادی که فاقد ماسک باشند خودداری خواهد کرد.

پوشیدن دستکش و همراه داشتن خودکار برای امضای اسناد از جمله دیگر توصیه هاست.

البته ذکر این موارد هم ضروری است که ضدعفونی و گندزدایی سالن‌ها، صندلی‌ها، سکوها و کلیه تجهیزات موجود به طور مستمر انجام می‌شود.

همچنین استفاده از استامپ و اثر انگشت نیز حذف شده تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنیم؛‌ همچنین در زمان ورود افراد به داخل مراکز غربالگری و تب‌سنجی نیز انجام می‌شود.

-۱۰ مرکز شماره‌گذاری در تهران مشغول به کار هستند؛ دو مرکز مختص شماره‌گذاری موتورسیکلت، دو مرکز مخصوص خودروسازان سایپا و ایران‌خودرو و ۶ مرکز هم برای ارائه خدمت به عموم شهروندان وجود دارد.

-به طور کلی می توان گفت ۳۵۰ مرکز شماره‌گذاری و دفتر خدمات خودرویی در سراسر کشور آماده ارائه خدمت به هموطنان هستند که ساعت کاری همه آنها ۷ تا ۱۴ بوده اما با توجه به شرایط استانی و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی ادامه ساعت کار را در اختیار استان‌ها قرار دادیم.

-همه مراکز شماره‌گذاری باز بوده و خدمات تعویض پلاک را ارائه می‌دهند؛ ذکر این نکته ضروری است که در تمام استان‌ها پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود اما در استان‌هایی با شرایط قرمز سخت‌گیری بیشتری در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی انجام می‌شود.

-برای تولیدات داخل اصل سند فروش کارخانه سازنده خودرو، کارت شناسایی وسیله نقلیه، سند خودرو، شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار، گواهی عدم خلافی، مدارک احراز سکونت، بیمه نامه شخص ثالث، معاینه فنی و فیش‌های پرداختی هزینه پلاک از جمله مدارک لازم است؛‌همچنین باید فروشنده یا خریدار یا نماینده قانونی هر یک حضور داشته باشند.

-۲۴۵ هزار تومان مراجعه‌کنندگان برای تعویض پلاک باید در مراکز شماره‌گذاری بپردازند؛ ۱۵۰هزار تومان هزینه پلاک است که به خزانه دولت واریز می‌شود؛ ۵۰ هزار تومان هزینه کارت هوشمند و ۴۵ هزار تومان نیز برای مجموع خدماتی است که پلیس راهور ارائه می‌دهد از جمله هزینه پست و ... که این مبلغ ۲۴۵ هزار تومان هزینه پلاک برای تمام خودروهای ایرانی و خارجی دریافت می‌شود.

-هر نوع خودرویی که تأییدیه محیط زیست و استاندارد را داشته باشد خدمات دریافت کرده و شماره‌گذاری می‌شود؛ مطمئن باشید خودرویی که شماره‌گذاری نمی‌شود حتما یکی از تأییدیه‌های فوق را ندارد.

- وسایل نقلیه ای که دارای نقص به شرح ذیل باشند خدمات تعویض پلاک و شماره گذاری را دریافت نمی کنند؛ خودروهایی که اصالت نداشته باشند و یکی از ارکان اصلی از جمله شاسی، اتاق یا موتور به صورت غیرقانونی عوض شده باشد؛ خودروهای تصادفی شدید که بیش از ۶۰ درصد خسارت دیده باشند چرا که ایمنی لازم برای شماره‌گذاری را ندارند. خودروهایی که دو تکه هستند؛ خودروهایی که مدارک‌شان غیراصیل باشد.

و همچنین خودروهایی که ایمنی‌شان از دست رفته و مشخصات فنی‌شان آسیب دیده باشد.

-خودروهایی که ممنوعیت قضایی و توقیف داشته باشند تا زمان رفع توقیف نمی‌توانند خدمات دریافت کنند؛ همچنین خودروهایی که دستور منع خدمات از سوی مراجع قضایی و سازمان‌های ذی ‌صلاح در موردشان صادر شده باشد نیز در شمول خودروهایی هستند که نمی‌توانند تعویض پلاک انجام دهند.

-مورد مهم دیگر در خصوص افراد است؛ اگر شخصی ممنوع‌المعامله باشد نیز نمی‌تواند برای تعویض پلاک اقدام کند.

-سند که در مراکز تعویض پلاک پرینت گرفته شده و در همان محل چاپ می‌شود اما کارت ماشین چون در یک کارخانه متمرکز چاپ می‌شود دو تا سه روز زمان می‌برد؛ با احتساب مدت زمان ارائه به پست و رسیدن به در منازل حداکثر یک هفته طول می‌کشد تا کارت ماشین به دست صاحبش برسد.

-افرادی که کارت خودروی شان مفقود شده باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند؛ در آن مراکز خودرو بازدید شده و متقاضی باید یکسری فرم‌های تعهد کشف عدم فساد را پر کرده تا در ادامه کارت جدید چاپ و ارسال شود.

اما برای اسناد مفقود شده چون بحث مالکیت مطرح است باید در روزنامه رسمی آگهی شود و بعد از گذشت ۱۰ روز از زمان آگهی متقاضی برای طی مراحل و دریافت سند مراجعه کند.

-مدارک برای خودروهای نو شماره هم شامل کارت و هم شامل سند ماشین است؛ وقتی پستچی به آدرس ثبت شده مراجعه می‌کند در صورت نبودن فرد از همسایگان پرس و جو می‌کند اگر محرز شود که فرد متقاضی اصلا در آدرس اعلامی سکونت ندارد بلافاصله مدارک به ستاد راهور بازگشت خورده و امحاء می‌شود.

در این صورت شخص باید دوباره به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کرده و آدرس جدید و صحیح را اعلام کند تا دوباره کارت صادر و ارسال شود.

-اگر آدرس صحیح بود و فرد در آن ساعت در آدرس اعلامی حضور نداشته باشد پستچی تا سه مرحله به آدرس مراجعه می‌کند اگر باز هم حضور نداشت مدارک خودرو به مدت سه ماه در باجه معطلی پست می‌ماند تا مالک خودرو مراجعه کند؛ اگر در این بازه زمانی هم مالک خودرو به پست مراجعه نکرد مدارک به پلیس راهور عودت داده می‌شود.

-در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نقل و انتقال خودرو ۱۰ درصد کاهش یافته است، در آمار شماره‌گذاری نو شماره‌ها در مجموع خودروهای داخلی و وارداتی ۲۳ درصد افزایش داشته‌ایم؛‌ خودروهای داخلی نو شماره ۲۴ درصد افزایش و خودروهای وارداتی نوشماره ۱۹ درصد کاهش داشته است.

دیدگاه تان را بنویسید