ترفندهای طلایی کاهش وزن در ماه رمضان

بسیاری از افراد هنگام ماه رمضان و روزه گرفتن به کاهش وزن امید دارند، اما پس از ماه رمضان متوجه می شوند که به هدف خود نرسیده اند. سوال این است که برای کاهش وزن در ماه رمضان چه کنیم؟

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، بسیاری از افراد در ماه رمضان به دنبال کاهش وزن و افزایش سلامت بدن به همراه روزه داری هستند، اما گاهی این امر محقق نمی شود، آیا راهکاری برای آن وجود دارد؟ چرا برخی از افراد بعد از ماه رمضان لاغر و برخی دیگر چاق می شوند؟ اگر به دنبال راهکاری برای کاهش وزن در ماه رمضان هستید، ابتدا باید بدانید دلایل چاقی در ماه رمضان چیست و چرا افراد بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن می شوند؟

دلایل چاقی در ماه رمضان

در ادامه قصد داریم دلایل بی حالی و افزایش وزن در ماه رمضان را برای شما توضیح دهیم.  

۱- چاقی در ماه رمضان ؛ قند زیاد می خورید مصرف بیش از حد قند ریشه اصلی چاقی، دیابت و دیگر مشکلات سلامت است. هرچقدر قند مصرفی فرد کمتر باشد، بهتر است. این مورد به خصوص برای کسانی که می خواهند وزن کم کنند بسیار وحشتناک است. وقتی غذاهای قندی می خورید بدنتان انسولین ترشح می کند. این هورمون سبب می شود چربی ذخیره شود.

طح انسولین تا حدود زیادی بر اساس کربوهیدرات هایی که وارد بدنتان می کنید تعیین می شود. وقتی غذاهای قندی می خورید ( بله وقتی هدفتان کاهش وزن است حتی مصرف میوه هم باید متعادل باشد) انسولین را بالا می برید و پیوسته چربی های بیشتر و بیشتری ذخیره می کنید. اگر هر چند وقت یک بار از این نوع غذاها می خورید ایرادی ندارد اما اگر برای طولانی مدت رژیم غذایی تان سرشار از غذاهای قندی است، سطح انسولین از تعادل خارج و بدن به انسولین مقاوم می شود. اگر هدف کاهش وزن است باید درباره وعده افطار خود تجدید نظر کنید.

حتی خرما هم با اینکه سرشار از مواد مغذی است، قند بالایی دارد. پس هنگام افطار تنها با یک خرما روزه خود را باز کنید.

بسیاری از افراد فکر می کنند چون برای ساعت های طولانی غذایی نخوردند در وعده افطار آزاد هستند. بنابراین مقدار زیادی کربوهیدرات را وارد بدن خود می کنند بدن نیز با ترشح انسولین انرژی اضافی را تبدیل به چربی می کند. 

۲- چاقی در ماه رمضان ؛ نوشیدنی قندی می خورید شاید بپرسید چرا یک مورد جدا برای نوشیدن قند داریم؟ آیا در اولین مورد درباره قند توضیح ندادیم؟ بله اما باید بدانید مصرف بیش از حد قند از دلایل اصلی توقف و افزایش وزن در ماه رمضان است و استفاده از آن به صورت مایع برای بدن بسیار مضر است.

بدترین راه وارد کردن قند به بدن از راه مایعات است. درست مانند این است که قند را مستقیم درون جریان خون خود بریزید. مصرف قند به صورت نوشیدنی قندخون را ناگهانی بالا می برد.

بسیاری از مردم این را می دانند که نوشابه و دیگر نوشیدنی های گازدار ضرر دارند. یک قوطی نوشابه به تنهایی دارای ۳۸ گرم قند است و این مقدار حتی بیشتر از میزان توصیه شده برای استفاده روزانه است. اگر در طول ماه رمضان روزی یک قوطی نوشابه استفاده کنید باید کاهش وزن را به کلی فراموش کنید.

خوشبختانه چنین اخباری دیگر کسی را شگفت زده نمی کند اما چیزی که بیشتر مردم نمی دانند این است که آب میوه ( بله حتی آب میوه صد در صد طبیعی ) هم مقدار بسیار زیادی قند در خود دارد. وقتی میوه کامل می خوریم قند طبیعی درون آن با فیبر ترکیب می شود اما وقتی آب میوه می خوریم در واقع قند را مستقیم به بدن خود تزریق می کنیم. اگر می خواهید وزن کم کنید آب میوه نخورید. 

 ۳- چاقی در ماه رمضان؛ غذاهای قندی می خورید بسیاری از مردم قند را حذف می کنند اما باز هم به نتیجه دلخواه نمی رسند و یا مقداری وزن کم می کنند ولی دچار توقف در کاهش وزن می شوند. حتی من هم که علاقه زیادی به تغذیه و سلامت داشتم تا ۳۰ سالگی متوجه این نبودم که غلات در بدن تبدیل به قند می شوند. نان، برنج و دیگر کربوهیدرات ها در بدن به گلوکز تبدیل می شوند. وقتی چنین غذاهایی می خورید کبد انسولین ترشح می کند. برای افراد که به انسولین مقاوم هستند (اگر اضافه وزن دارید این مورد به احتمال زیاد شامل شما هم می شود ) چنین فرآیندی سبب مشکل در بدن می شود. کربوهیدرات های تصفیه شده از مضرترین موارد در رژیم غذایی افراد است. اگر نان، برنج، غلات و … می خورید به جای سوزاندن چربی در حال ذخیره آن هستید چون انسولین را بالا می برد. اگر هدف کاهش وزن است باید مصرف کربوهیدرات های ساده را کاهش دهید و از مواردی مانند نان سبوس دار یا برنج قهوه ای استفاده کنید که فیبر بالایی دارند. بنابراین حواستان به آنچه در وعده سحر و افطار می خورید باشد، چون مقدار غذای دریافتی در این وعده ها نسبت به روزهای عادی بیشتر است.

مطلب مرتبط: رژیم فستینگ یا روزه داری مداوم، بهترین روش کاهش وزن سریع

دیدگاه تان را بنویسید