مخالفان دولت نتانیاهو آتش بس تل آویو با مقاومت فلسطین را شکست این رژیم توصیف کردند.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، بسیاری از مخالفان دولت«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به شدت از برقراری آتش بس با مقاومت فلسطین در نوار غزه انتقاد کردند، و آن  را« برای بازدارندگی» این رژیم زیان بخش و «ننگ دولت اسرائیل» به قلمداد کردند.

«جدعون ساعر» رئیس حزب«امید نو» توقف عملیات نظامی رژیم اشغالگر بدون تحمیل هر گونه شرطی که مانع تسلیح جنبش حماس و تقویت آن شود و بدون بازگشت سربازان و صهیونیست های اسیر شده در غزه شکستی سیاسی توصیف کرد که نتانیاهو در آینده بهای آن را می پردازد.

وی افزود که آتش بس به شدت به بازدارندگی رژیم اشغالگر در برابر حماس و دیگر گروه های فلسطینی آسیب می زند.

«آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «یسرائیل بیتنا» نیز آتش بس را« شکست دیگر برای نتانیاهو» توصیف کرد و گفت که حماس در وضعیتی قرار دارد که می تواند رژیم اسرائیل را به دلیل تساهل دولت سابق در قبال این جنبش تهدید کند و آتش بس این جنبش را تقویت می کند.

لیبرمن تأکید کرد که شخصی که باعث شد حماس به چیزی که امروز است برسد خود نتانیاهو است.

«بتلئیل سموتریچ»رهبر حزب صهیونیستی دینی راستگرای تندرو و حامی اصلی نتانیاهو نیز گفت که اگر آتش بس شامل امتیازاتی درباره قدس باشد نتانیاهو باید تشکیل دولت را فراموش کند.

«ایتمار بن غفیر» رئیس گروه «عوتسما یهودیت» تندرو در صهیونیسم دینی نیز گفت که بعد از آتش بس نمی توان از نتانیاهو حمایت کرد.

بن غفیر گفت: از این دولت اسرائیلی شرم ام می آید و بر این باورم که آتش بس تف انداختن به صورت اسرائیلی های ساکن جنوب سرزمین های اشغالی است.

‌از ساعت ۲ بامداد روز جمعه، با دخالت برخی طرف های خارجی، آتش بس میان گروه های فلسطینی و رژیم صهیونیستی برقرار شد و ملت فلسطین پیروزی مقاومت را جشن گرفتند.

کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۱ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروه های مقاومت در غزه، پنجشنبه شب در یک نشست ۳ ساعته با اجماع با آتش بس موافقت کرد.

در پی آن، جشن پیروزی مقاومت با شادی و هلهله مردم در همه شهرهای غزه و صدای تکبیر از بلندگوها بامداد جمعه با اعلام آتش بس بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی با نظارت دولت مصر همزمان شد.

همزمان با ساعت ۲ بامداد به وقت فلسطین، جلوه های خیابان های غزه از آتش بازی و شادی کف خیابان ها و بوق ممتد خودروها گرفته تا تکبیرگویی مردم روی پشت بام ها، بیش از آنکه ناشی از یک آتش بس و توقف جنگ باشد، حاکی از پیروزی گروه های مقاومت و تغییر معادلات میدانی و موازنه قوا به سود این گروه ها است.

«از پیروزی به پیروزی تا بیت المقدس» شعاری است که حالا گروه های فلسطینی در حال نشر آن هستند؛ کلیدواژه ای که پیروزی های کوچک را در راستای پیروزی نهایی یعنی آزادسازی قدس بشارت می دهد.

«فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس می گوید: اشغالگر در هم شکست و در مقابل مقاومت تسلیم شد.

بیش از یک هفته است که این آتش بس مرتبا از جانب رژیم صهیونیستی و به بهانه‌های مختلف مطرح شده است. شاید نگاهی به شاخصه های زیر بتواند شرایط میدانی و مختصات نبرد منجر به آتش بس را بهتر تبیین کند.

۱- توان رزمی و میدانی خصوصا در حوزه پدافندی شامل سامانه های گنبد آهنین، فلاخن داوود، پاتریوت و تاو در رژیم صهیونیستی به شدت ناکارآمد و در مقابل توان رزمی به ویژه موشکی مقاومت ناتوان نشان داد و امکان میدان داری بیش از این در حوزه نظامی برای این رژیم میسر نیست.

۲- توان زیرساختی و صنعتی این رژیم در کنترل و تامین نیازهای شهری و مدنی به شدت آسیب دیده است و ادامه جنگ بیش از این، عملا فضای زیست شهری-مدنی در اراضی اشغالی را با معضلات و مشکلات جدی روبرو کرده است.

۳- به لحاظ روانی، رژیم صهیونیستی هم در حوزه نظامیان و هم در حوزه شهروندانش به مرز آسیب پذیری های غیرقابل جبران  رسیده است. در این رژیم در میان رسانه ها و فضای پزشکی اصطلاحی وجود دارد با عنوان «مجروحین روانی ناشی از جنگ» که به مراتب بیشتر از تعداد مجروحین جسمی ناشی از سخت افزار های جنگی است. از این رو، ادامه جنگ عملا در حوزه روانی برای رژیم صهیونیستی امکانپذیر نیست.

۴- در حوزه اقتصادی، بخش هایی از اقتصاد برخاسته از ترانزیت و حمل و نقل، عملا به مرز تراز منفی نزدیک شده است که در برخی حوزه ها در زمان نزدیک غیرقابل جبران است .

بنابراین، رژیم صهیونیستی برای ادامه این جنگ دارای برنامه جدی و اراده مستحکمی بنا به دلایل پیش گفته نیست اما به استناد آمار و اطلاعات، مقاومت دارای یک برنامه محاسبه شده و دارای توان ادامه این جنگ تا ماه های آینده است. برنامه ریزی مقاومت برای پوشش دادن سطح حملات بیشتر و نقاط جغرافیایی وسیعتر در اراضی اشغالی گویای این واقعیت است که هیچ گاه در هیچ برهه ای از جنگ بین گروه های مقاومت با رژیم صهیونیستی، این حجم از آتش موشکی و خمپاره ای در گستره ای به وسعت تمامی اراضی اشغالی اعمال و مشاهده نشده است.

کوچ بیش از ۲ میلیون شهرک نشین در جنوب اراضی اشغالی و روی آوردن ساکنان صهیونیست به زندگی پناهگاهی و خروج از شهرک های یهودی نشین، ناشی از این ترس و درک جدید بود که اساسا رژیم صهیونیستی در تامین امنیت ساکنان شهرک های صهیونیست نشین ناتوان شده است درست مانند سامانه های ضد موشکی که عملا قادر به رهگیری موشک های مقاومت نیست.

شلیک بیش از ۴۰۰۰ موشک و راکت در ۳ سطح با برد بلند، میان برد و برد کوتاه و اصابت بیش از ۸۵ درصد این موشک ها به هدف گویای مستند و متقن این واقعیت جدید میدانی است که به رژیم صهیونیستی تحمیل شده است. نکته مهم این است که در یکساعت ابتدای جنگ، ۳۰۰ موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شد که  شلیک همزمان۱۰۰ موشک تنها در ۱ دقیقه نخست باعث حیرت و قفل شدن همه سیستم‌های رژیم در بروز واکنش شد.

بیش از ۴۰ درصد از تاسیسات صنعتی و سازه های اجتماعی و روانی رژیم به حدی آسیب دیده است که برخی ناظران می گویند در حالت معمول حدود یک دهه طول می کشد تا رژیم آن را جبران کند و به حالت سابق بر گردد.

العالم نیز در گزارشی نوشت:تحلیل گران مسائل فلسطین معتقدند که با انتفاضه قدس و عملیات غزه – که گروه های مقاومت در آن سنگ تمام گذاشتند -، آرمان فلسطین روزگار سخت و تلخ گذشته را پشت سر گذاشت.

تحلیل گران معتقدند که عملیات شمشیر قدس توانمندی های کیفیتی گروه های فلسطینی را ارتقا داده و روند درگیری ها از حیث سیاسی و استراتژیک به نفع مقاومت پیش رفت و رژیم اشغالگر را مجبور به پذیرش آتش بس کرد. همچنین عملیات شمشیر قدس برای اولین بار سیاست بازدارندگی و موازنه وحشت را برقرار کرد.

تحلیلگران اسرائیلی مخالف سیاست های نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر هم می گویند که تل آویو و سراسر اراضی اشغالی در تیررس قرار گرفته اند و همین امر محاسبات فرماندهان نظامی و سیاسی رژیم را به هم ریخته و فشارهای داخلی برای دولت این رژیم را دو چندان کرده است. اقدام نتانیاهو در اعلام آتش بس یک طرفه به وضوح پرده از شکست و بی سروسامانی و پراکندگی در این رژیم برمی دارد.

برای اولین بار ابو عبیده و همرزمانش دست بالا و نقش تعیین کننده در پذیرش آتش بس داشتند و این خود، تحولی استراتژیک به حساب می آید که همه برنامه ها و نقشه های صهیونیست و آمریکا را در خصوص معامله قرن و پروژه سازش را به هم ریخت.

ابو عبیده، سخنگوی گردان قسام می گوید: مقاومت برای دفاع از قدس با شرف و اراده و اقتدار برخاست و به نیابت از امت اسلامی عملیات شمشیر قدس را آغاز کرد. عملیات مقاومت سراسر فلسطین را از حیفا تا رامون پوشش داد اما آتش بس را پذیرفت تا رفتارهای رژیم اشغالگر را تحت نظر بگیرد و به سران این رژیم بفهماند که طرح حمله موشکی هچنان روی میز است.

هواداران مقاومت هم در منطقه این پیروزی را جشن گرفته و یاد حماسه های محور مقاومت در جبهه های فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و یمن را گرامی داشتند.

یازده روز از پرافتخارترین روزهای فلسطین سپری شد و در آن جبهه داخلی از غزه و کرانه باختری گرفته تا قدس و اراضی 48 همه و همه دوشادوش هم با رژیم اشغالگر مبارزه کردند. در این یازده روز به رغم تلاش ها و ترفندها برای انحراف افکار عمومی، ملت های عرب و مسلمان ثابت کردند که هدف، مسجد الاقصی است.

از سوی دیگر، جنبش حزب‌الله در بیانیه‌ای ضمن تبریک به ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت، تأکید کرد که این پیروزی با نمایان کردن شکاف‌ها و ضعف‌های رژیم صهیونیستی نشان داد که طرح آزادسازی کامل از بحر تا نهر در آینده نزدیک قابل دست‌ِیابی است.

جنبش حزب‌الله لبنان، امروز جمعه، در پیامی پیروزی گروه‌های مقاومت فلسطین در نبرد «شمشیر قدس» را به ملت این کشور تبریک گفت.

حزب‌الله ضمن درود فرستادن به مجاهدان مقاومت‌کننده، شهداء، مجرحان و خانواده شریف آن‌ها، گفت: «به فرماندهی گروه‌های مقاومت فلسطین که سزاوار این نبرد بودند،‌ تبریک می‌گوییم».

در ادامه این پیام آمده است: «مقاومت در این مرحله که مرحله قهرمانی تقابل بود، معادله‌های پیشین دشمن را که با آهن، آتش و قتل‌عام سعی بر تثیبت آن داشت، در هم شکستند. مقاومت در مرحله سلحشوری، قواعد جدیدی ایجاد که برای پیروزی بزرگ آینده زمینه‌سازی خواهد کرد. مقاومت در مرحله قهرمانی، به آرمان فلسطین بار دیگر حیات بخشید و به امیدی برای مردم مستضعف جهان مبدل گشت».

حزب‌الله اضافه کرد: «این پیروزی امروز، بازتابی راهبردی، سیاسی و فرهنگی پراهمیت بر آینده نبردهای منطقه خواهد داشت. ملت فلسطین و قدرت‌های زنده آن‌ها، تمام کشورهای محور مقاومت و مردم آن‌ها، و همچنین گروه‌های سیاسی و مردمی همراه ملت فلسطین در سراسر جهان [بار دیگر] تأکید کردند که اسرائیل، این غده سرطانی جنایتکار، سست‌تر از خانه عنکبوت است».

حزب‌الله ادامه داد: «ملت فلسطین و قدرت‌های زنده آن‌ها و همچنین تمام کشورهای محور مقاومت نشان دادند که اسرائیل چنان شکاف و ضعف‌هایی دارد که این امر طرح آزادسازی کامل از بحر تا نهر را در آینده نزدیک قابل دست‌یابی قرار خواهد داد. در این نبرد، خیال‌ صلح ادعایی، راه‌حل سیاسی، معامله قرن خائنانه و همراه آن عادی‌سازی و عادی‌سازان مشکوک روابط فرو افتادند. این نبرد ثابت کرد که مقاومت در مسیر پیروزی، آزادی و کرامت در برابر دشمن دست برتر را دارد».

در بخش پایانی این بیانیه آمده است: «به‌شدت به پیروزی تاریخی بزرگ که درواقع پیروزی تمام مقاومت‌کنندگان، [انسان‌های] شریف و آزاده بود، افتخار می‌کنیم. به درخشش سران، سربلندی رزمندگان، بزرگی شهداء و صبر خانواده‌های شریف و صلابت مجروحان، روحیه پایداری بالا زنان و مردان مظلوم شما رامی‌بالیم. ای ملت سربلند فلسطین و مقاومت عظیم و دلیرانه آن‌ها در سحرگاه امروز، سپیده‌دمی جدید برای امت [اسلامی] و مقدسات [آن‌ها] رقم زدید که دیگر [اقدام] پس از آن، آزادسازی [سرزمین فلسطین] خواهد بود به اذن خداوند».

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.