نگرانی از آشوب تندروهای خشونت طلب در آمریکا پس از پایان دوران ریاست جمهوری«دونالد ترامپ»رئیس جمهور سابق آمریکا هنوز به پایان نرسیده است.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، احتمال وقوع آشوب و ناآرامی توسط مخالفان دولت جدید آمریکا وجود دارد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور بیانیه ای نسبت به احتمال وقوع خشونت و آشوب توسط مخالفان انتقال ریاست جمهوری یا توسط کسانی که دیدگاه های ضد دولتی دارند یا کسانی که انگیزه هایی بر اساس ادعاهای دروغ دارند، هشدار.

«دیوید بیکوسکی» سرپرست وزارت امنیت ملی  آمریکا با انتشار نظام ملی رایزنی درباره تروریسم نسبت به وجود« بستر تهدید» در سراسر ایالات متحده آمریکا که در هفته های آینده ادامه پیدا می کند، هشدار داد.

بیکوسکی تصریح کرد: داده ها اشاره می کند که برخی از تندروهای خشونت طلب که دارای انگیزه های ایدئولوژیک که با فعالیت دولت و انتقال ریاست جمهوری مخالف هستند و به ادعاهای دروغ باور دارند ممکن است بسیج کردن افراد برای تحریک به خشونت یا ارتکاب خشونت را  ادامه دهند.

در تحولی جدید و جالب خبرگزاری رویترز فاش کرد که «انریکه تاریو» رهبر گروه افراطی «پسران مفتخر» در گذشته «خبرچین» ماموران فدرال و ماموران منطقه‌ای ایالات متحده آمریکا بوده است و پس از دستگیری در سال ۲۰۱۲ میلادی بارها مخفیانه برای بازرسان کار کرده است.

این خبری بود که رویترز به نقل از یکی از دادستان‌های پیشین آمریکا همچین اسناد دادگاه رسیدگی به پروندۀ کلاهبرداری او در سال ۲۰۱۴ میلادی اعلام کرد.

بر اساس اسناد قضایی به دست آمده، یکی از مأموران دفتر تحقیقات فدرال همچنین وکیل انریکه تاریو، فعالیت او را به عنوان خبرچین را مخفی تایید کرده و گفته‌اند که او به مقامات کمک کرده است تا بیش از دوازده نفر را در پرونده‌های مختلف مواد مخدر، قمار و قاچاق انسان تحت پیگرد قانونی قرار دهند.

انریکه تاریو روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای با رویترز، انجام چنین فعالیت‌هایی را رد کرد و گفت که چیزی در این باره به خاطر نمی‌آورد.

با این وجود «ونسا یوهانس» دادستان پیشین فدرال در پروندۀ انریکه تاریو، در بیانیه‌ای برای رویترز تأیید کرد که «او برای کمک به پیگرد قضایی افرادی که در برخی جرایم سازمان یافته همچون تولید ماری جوانا یا کلاهبرداری دارویی در میامی دست داشته‌اند، به ماموران منطقه‌ای و مامورال فدرال کمک کرده است.»

انریکه تاریو که ۳۶ سال دارد، مسئول سازماندهی و رهبری گره راست افراطی «پسران مفتخر» و رویارویی با کسانی است که به باور آنها عضو جنبش چپگرای «آنتیفا» (کوتاه شدۀ نام آنتی فاشیسم) هستند. «پسران مفتخر» در حمله ۶ ژانویه به کنگره آمریکا نیز شرکت داشتند و شماری از آنها دستگیر شدند.

انریکه تاریو در اوایل ماه ژانویه، دو روز پیش از حمله به کاپیتول از سوی پلیس دستگیر شده بود؛ در آن زمان علیه او اتهاماتی همچون حمل اسلحه با خشاب‌های ظرفیت بالا و آتش زدن بنر «جان سیاهان ارزش دارد» در جریان اعتراضات ماه دسامبر طرح شده بود.

با این وجود اف‌بی‌ای همچنین اعلام کرد که یکی دیگر از دلایل دستگیری او نیز، تلاش برای پیشگیری از وقایع ۶ ژانویه بوده است.

اسناد به دست آمده از دادرسی سال ۲۰۱۴ میلادی، اطلاعات جدیدی را درباره فعالیتهای پنهان انریکه تاریو در اختیار اصحاب رسانه می‌گذارد.

در جریان دادرسی‌ها در آن سال، دادستان و وکیل تاریو، هر دو از دادگاه خواسته بودند تا حکم زندان او و دو همدستش را به دلیل همکاری‌هایی که با پلیس داشته، کاهش دهند. آنها در آن زمان، در یک پروندۀ کلاهبرداری و فروش کیتهای تست دیابت مسروقه محکوم شده بودند.

دادستان در آن پرونده به این موضوع اشاره دارد که خبررسانی‌های انریکه تاریو، منجر به پیگرد قانونی ۱۳ نفر با اتهامات فدرال در دو پروندۀ جداگانه شده و او به مقامات محلی نیز برای تحقیق درباره یک حلقۀ قمار کمک کرده است.

«جفری فیلر» وکیل وقت تاریو نیز در دادگاه گفته بود که موکلش به طور مخفی در تحقیقات متعددی از جمله تحقیق درباره قاچاق انسان یا فروش دارو همکاری داشته و به پلیس در کشف سه محل کشت ماری جوانا کمک کرده است.

در آن زمان حتی یک مامور اف‌بی‌آی در جلسه دادگاه اعلام کرده بود که انریکه تاریو «یک مهره کلیدی» برای تحقیقات پلیس محلی در پرونده‌های ماری جوانا، کوکائین و اکستازی بوده است.

تاریو در جریان گفتگویش با رویترز نیز تایید کرد که مجازات حبس او به جرم کلاهبرداری، از ۳۰ ماه به ۱۶ ماه کاهش یافته است اما اصرار داشت که تنها دلیل کاهش مجازات، این موضوع بوده که او و همدستانش توانسته‌اند بازرسان را در موضوع «پاک بودن خود» در برخی اتهامات طرح شده، قانع کنند.

گروه «پسران مفتخر» که در سال ۲۰۱۶ تاسیس شده است، در سال‌های اخیر فعالانه در درگیری‌های خیابانی ایالات متحده حضور داشت و قویا از دونالد ترامپ و سیاستهایش دفاع می‌کرد.

پیش از این در سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی، هنگامیکه اعتراضات علیه فعالیتهای این گروه در ایالات متحده اوج گرفت، دونالد ترامپ در پیامی از آنها خواست که «عقب بایستند و آماده باشند».

این در حالی است که چهارشنبه ششم ژانویه و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در اجتماع هواداران خود، نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد اما در همان ساعات اولیه، نمایندگانی که در حال تایید آرای الکترال کالج بودند، به خاطر هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، مجبور به خروج از سالن یا پناه گرفتن در پشت صندلی‌ها شدند.نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت و بسیاری از سران و مقامات عالی جهان ضمن سرزنش اقدام ترامپ و هوادارانش در به راه انداختن شورش، نسبت به وقایع واشنگتن ابراز نگرانی کردند.

در تیراندازی‌های رخ داده در جریان این شورش، دست کم 5 نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند که تعدادی از آنها از نیروهای پلیس هستند. دست کم 68 نفر هم در جریان شورش بازداشت شدند. یکی از کسانی که در جریان حمله به ساختمان کنگره کشته شد یک افسر پلیس محافظ ساختمان کنگره بوده است و یکی دیگر نیز یک نظامی سابق در نیروی دریایی آمریکا بود.جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا هم این حادثه را محکوم کرد و آن را تروریسم داخلی نامید.

بعد از حمله به کنگره آمریکا این کشور در وضعیت بی سابقه و ملتهبی قرار گرفته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.