شماری از کامیون های کاروان کمک های آمریکا و متحدانش که قرار بود به زور وارد ونزوئلا شوند در آتش سوختند و شماری دیگر به انبارهای خود در کلمبیا بازگشتند.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، حداقل دو کامیون حامل کمک های غذایی و دارویی به ونزوئلا که قرار بود به زور به این کشور از طریق مرز ونزوئلا و کلمبیا وارد شود به کلمبیا بازگشت.

این محموله ها در پی درگیری نیروهای ارتش وفادار به «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور قانونی ونزوئلا با مخالفان و شلیک گاز اشک آور وادار به بازگشت به انبارهای خود در کلمبیا  شدند.

همچنین حداقل دو کامیون دیگر روی پل«سیمون بولیوار» که دو کشور را به هم مرتبط می کند در آتش سوخت. این دو کامیون در حالی در آتش سوخت که نیروهای ارتش ونزوئلا از ورود کاروان کمک ها به شکل غیرقانونی جلوگیری کرد.

یکی از شاهدان عینی گفت که  علاوه بر دو کامیونی که به انبارهای خود در شهر«کوکوتا»ی کلمبیا بازگشتند دو کامیون دیگر منطقه پل را ترک کردند اما مشخص نیست که به کجا رفتند.

این در حالی است که «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا از قطع روابط دیپلماتیک و سیاسی این کشور با کلمبیا خبر داد.

با وجود این «کارلوس هولمز تروجیلو» وزیر خارجه کلمبیا در واکنش به تصمیم نیکولاس مادورو برای قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک با این کشور در توئیتر خود اعلام کرد: تصمیم یک جانبه دولت مادورو را به رسمیت نمی‌شناسیم.

تروجیلو در ادامه تاکید کرده است: «دولت مادرو در ونزوئلا برای کلمبیا رسمیت ندارد. بنابراین تصمیم وی نیز بی‌اعتبار است.»

 نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا طی سخنانی در کاراکاس، پایتخت این کشور اعلام کرد: دیگر تحمل رفتار تهاجمی دولت فاشیست کلمبیا را نداریم، تمامی روابط خود با این کشور را قطع می‌کنیم.

مادورو ضمن اشاره به تلاش مخالفان برای وارد کردن کمک انسان‌دوستانه به این کشور اظهار کرد: دیپلمات‌های کلمبیایی 24 ساعت مهلت دارند که خاک ونزوئلا را ترک کنند.

«خوان گوآیدو» که خود را به عنوان «ئیس جمهور موقت» ونزوئلا خوانده نیز با انتشار پیامی اعلام کرد: اولین بخش کمک‌های بشردوستانه از مرز برزیل وارد کشور شد. این موفقیتی بزرگ برای ونزوئلا است.

در همین حال، تلاش گروهی از مخالفان دولت ونزوئلا برای وارد کردن کمک های انسانی از مرز این کشور با کلمبیا، موجب درگیری با نیروهای امنیتی و طرفداران دولت در پل معروف «سیمون بولیوار» شد. 

این درگیری در پل بین المللی سیمون بولیوار که ونزوئلا و کلمبیا را به یکدیگر وصل می کند روی داده است. مخالفان به سمت نیروهای امنیتی و طرفداران دولت سنگ پرتاب کردند و آنان نیز از شلیک هوایی و گاز اشک آور علیه مخالفان استفاده کردند. 

یکی از مخالفان در این درگیری زخمی شده است. 

پیش از این مخالفان از ورود 5 کامیون حامل کمک های انسانی به ونزوئلا خبر داده بودند.

این در حالی است که طی روزهای گذشته روسیه و چین به شدت از اقدام آمریکا برای وارد کردن کمک ها به ونزوئلا با استفاده از زور انتقاد کرده بودند و نسبت به وقوع خشونت های گسترده هشدار داده بودند.

وزارت خارجه روسیه روز جمعه ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش در پیمان ناتو را متهم کرد که در حال بررسی تسلیح مخالفان در ونزوئلا هستند و واشنگتن نیز نیروهای ویژه و تجهیزات در نزدیکی این کشور مستقر کرده است.

مسکو تأکید کرد که اطلاعاتی در این زمینه به دست آورده است.

« ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که کاروان کمک های بشردوستانه آمریکا به ونزوئلا منجر به درگیری و بهانه ای برای براندازی «نیگولاس مادورو» رئیس جمهور این کشور می شود.

در همین حال، وزارت خارجه چین نیز روز جمعه اعلام کرد که نباید کمک های بشردوستانه را به ونزوئلا تحمیل کرد. چین تحمیل این کمک ها را عامل وقوع خشونت دانست و تأکید کرد با هر گونه دخالت نظامی در این کشور مخالف است.

«گنج شوانگ»سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانسی خبری گفت که دولت ونزوئلا همچنان به آرامش و خویشتنداری ادامه می دهد امری که باعث می شود از درگیری های گسترده جلوگیری شود. 

شوانگ افزود: اگر کمک های انسانی با زور وارد ونزوئلا شود و این اقدام منجر به خشونت و درگیری شود، این رخداد عواقب خطرناکی خواهد شد.هیچ کس تمایلی به دیدن آن ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد: چین با هر گونه دخالت نظامی در ونزوئلا مخالف است و هر گونه اقدامی که منجر به تنش یا ناآرامی می شود را نیز نمی پذیرد.

از جهتی دیگر، اختلاف میان دولت ونزوئلا به رهبری نیکلاس مادورو و «خوان گوایدو» رهبر مخالفان که خود را رئیس جمهور موقت ونزوئلا خوانده است، بر سر ورود کمک‌های بشردوستانه بالا گرفته است.

 نیکلاس مادور رئیس جمهور  ونزوئلا روز پنجشنبه اعلام کرد که مرز با کلمبیا و برزیل را می‌بندد تا مخالفان نتواند کمک‌‌های بشردوستانه را وارد کشور کند. رئیس جمهوری ونزوئلا در سخنانی که از تلویزیون پخش می‌شد گفت که ذخیره‌سازی کمک‌ها برای ونزوئلا در شهر «کوکوتا» مرز کلمبیا، اقدامی «تحریک‌آمیز» است.

مادورتأکید کرد که برنامه مخالفان برای ورود کمک‌های بشردوستانه به ونزوئلا «نمایشی بی‌ارزش برای تضعیف دولت» است. وی همچنین بعد از این که برزیل اعلام کرد کمک‌های بشردوستانه به ونزوئلا می‌فرستد گفت که مرز با برزیل را نیز می بندد.

از سوی دیگر خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا به سمت مرز کلمبیا در ۹۰۰ کیلومتری کاراکاس، حرکت کرد، مرزی که قرار بود در تاریخ ۲۳ فوریه کمک‌های بشردوستانه از آن جا وارد ونزوئلا شود.

گوایدو به همراه هوادارانش که در ده‌ها خودرو جای گرفته بودند، کاراکاس را به سمت مرز کلمبیا ترک کرد تا برای وارد کردن کمک‌های بشردوستانه‌ای که از سوی آمریکا فرستاده شده‌ تلاش کند. وی پس از آن اعلام کرد که با کمک نیروهای ارتش از مرز عبور کرده و به کلمبیا رفته است.

 گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا روز جمعه اعلام کرد که با کمک ارتش این کشور توانسته است با عبور از مرز وارد کلمبیا شود.

وی در حالی از مرز ونزوئلا وارد کلمبیا شد که بنا به دستوری قضایی اجازه خروج از کشورش را ندارد.

آمریکا نیز در بحبوحه این بحران به تنش ها دامن زده و  سنتاتور آمریکایی «مارکو روبینو» از مرز کلمبیا با ونزوئلا دیدار کرد و از بخشی که کمک‌های غذایی و دارویی برای ونزوئلا ذخیره شده است بازدید کرد.

بنابراین گزارش، ونزوئلا طی هفته های گذشته با تحولات سیاسی مهمی روبرو بوده است. خوآن گوآیدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا روز چهارشنبه 23 ژانویه امسال به دنبال تظاهرات ضد دولتی در کاراکاس، خود را «رئیس‌جمهور موقت» این کشور اعلام کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز پس از سخنان گوآیدو با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «خوآن گوآیدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت می‌شناسم.»

نیکولاس مادورو طی سخنانی در جمع هواداران خود مقابل کاخ ریاست جمهوری کاراکاس اعلام کرد: «ونزوئلا تمام روابط خود با آمریکا را قطع کرده است. این کشور درصدد کودتا علیه دولت قانونی ونزوئلا است. تمام دیپلمات‌های آمریکایی ونزوئلا را در عرض 72 ساعت ترک کنند.»

در پی آن کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، کلمبیا، برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو و پاراگوئه  ریاست جمهوری موقت  گوآیدو را به‌رسمیت شناخته‌اند. در مقابل مکزیک، ترکیه، روسیه، ایران،چین، کوبا و بولیوی نیز از «دولت قانونی» مادورو حمایت کرده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.