سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت این سازمان تاکید کرد: «در واکنش به اقدام آمریکا، نه تنها هیچ یک از اعضای شورای امنیت، صلاحیت آن کشور برای فعال کردن روند بازگشت تحریم‌های گذشته را نپذیرفتند، بلکه از طریق نامه‌های انفرادی یا مشترک به رئیس شورای امنیت، ۱۳ عضو این نهاد، اعتبار حقوقی و مقبولیت نامه آمریکا را قاطعانه رد کردند.»

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بامداد یکشنبه به وقت تهران با صدور بیانیه ای و به رغم مخالفت جهانی، در اقدامی یکجانبه مدعی شد که تمام تحریم های سازمان ملل از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران از سر گرفته شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا درحالی مدعی از سرگیری تحریم ها از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده است که چندی پیش شورای امنیت سازمان ملل با رد پیش نویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، مخالفت صریح خود را با آن اعلام کرد و بجز آمریکا، تنها کشور دومنیکن به آن رای مثبت داد.

در بیانیه وزارت  امور خارجه آمریکا در خصوص بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران آمده است: برای اعمال تحریم ها درنگ نمی کنیم و از تمام اعضای سازمان ملل انتظار داریم که بطور کامل به تعهداتشان در قالب تحریم های بازگشته، عمل کنند.

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه، همچنین به تهدید صریح همه اعضای سازمان ملل درصورت عدم تمکین به این اقدام یکجانبه و غیرقانونی پرداخته و آورده است: چنانچه اعضای سازمان ملل به تعهدات خود  در قبال اجرای این تحریم ‌ها عمل نکنند، آمریکا از اختیارات داخلی خود برای تحمیل عواقبی علیه آنها استفاده خواهد کرد تا مطمئن شود که ایران از منافع فعالیت های ممنوع شده از سوی سازمان ملل سودی نمی برد.

وزارت امور خارجه آمریکا درحالی با لحنی آمرانه، تهدید آمیز و کاملا یکجانبه گرایانه، خواستار همکاری کشورهای عضو سازمان ملل برای همراهی با تحریم ها شده است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز گذشته در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریم‌ها بعد از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.

 رسانه آمریکایی پولیتیکو نیز شب گذشته در گزارشی اذعان کرد که تشدید اقدامات اخیر دونالد ترامپ علیه ایران بخشی از راهبرد انتخاباتی او در آستانه انتخابات ۱۳ آبان است.

تارنمای پولیتیکو در مطلبی تحلیلی درخصوص تقلای دونالد ترامپ برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران و اجرای طرح موسوم به مکانیسم ماشه نوشت : به رغم جار و جنجال‌های ترامپ در مورد توافق‌نامه‌های صلح میان امارات و بحرین با اسرائیل، هنوز بیشتر وعده‌های بزرگ او در حوزه سیاست خارجی از جمله توافق هسته ای با کره‌شمالی، سرنگون کردن دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا و حصول یک توافق بهتر با ایران عملی نشده است و این درحالی است که تنها چند هفته دیگر به انتخابات آمریکا باقی مانده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا به این موضوع اشاره نشده که تحریم هایی جاری این کشور علیه ایران، عملا سلامت و معیشت مردم را هدف قرار داده و حتی مانع از تامین دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران شده است.

بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگربا تکرار ادعاها و اتهامات واهی علیه جمهوری اسلامی ایران و با اعلام اینکه فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد یافت، آورده است: در روزهای آینده دور جدیدی از اقدامات تکمیلی را اعلام خواهیم کرد که کارایی تحریم ها را تضمین کند و نقض کنندگان آن را به پاسخگویی وادارد. 

در بیانیه یاد شده ، وزارت امور خارجه آمریکا بدون اینکه اشاره‌ای به اقدام غیرمشروع آمریکا در خروج از برجام و نقض صریح این توافق جهانی کند، مدعی ناکامی ایران در اجرای تعهداتش در قبال برجام شده و  شورای امنیت را نیز متهم به ناکامی در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران کرده است.

 

در نامه‌ای به سازمان ملل متحد؛ ایران ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریم‌ها را فاقد اثر حقوقی دانست

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت این سازمان تاکید کرد ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریم‌های لغو شده قطعنامه ۲۲۳۱، فاقد اثر حقوقی، باطل و بی‌اثر است.

مجید تخت‌روانچی شامگاه شنبه در این نامه یادآور شد: در واکنش به اقدام آمریکا، نه تنها هیچ یک از اعضای شورای امنیت، صلاحیت آن کشور برای فعال کردن روند بازگشت تحریم‌های گذشته را نپذیرفتند، بلکه از طریق نامه‌های انفرادی یا مشترک به رئیس شورای امنیت، ۱۳ عضو این نهاد، اعتبار حقوقی و مقبولیت نامه آمریکا را قاطعانه رد کردند.

وی به نظرات مشابهی که توسط اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت در نشست ۴ شهریور آن شورا، اشاره کرد و ادامه داد: طی آن جلسه، رئیس شورای امنیت نیز در پاسخ به سوالات اعضا اعلام کرد «طبق مشورت‌هایی که با اعضای شورا داشته و نامه هایی که از تعداد زیادی از آنها دریافت کرده‌ام، برای من کاملا روشن است که یک عضو موضع خاصی در این زمینه دارد و بقیه اعضا مخالف آن هستند و بنابراین، از نظر من، هیچ اجماعی در شورا وجود ندارد و رئیس شورا نیز نمی‌تواند اقدام دیگری انجام دهد.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: اعضای شورای امنیت با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ که طبق آن، فقط اعضای برجام حق آغاز روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته شورای امنیت را دارند، اعلام کرده‌اند چون آمریکا دیگر عضو برجام نیست، بنابراین هیچ حقی برای توسل به روند مزبور ندارد و نامه‌اش نیز فاقد هرگونه اثر حقوقی در حال یا آینده است.

تخت‌روانچی به نامه ۳۰ مرداد نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و هماهنگ کننده برجام نیز اشاره کرد که در آن اعلام شده است «همانطور که مکرر خاطر نشان کرده‌ام، آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شده و متعاقب آن در هیچ یک از فعالیت‌های آن نیز شرکت نکرده است؛ بنابراین نمی‌تواند یک دولت عضو برجام قلمداد شده و برای بازگرداندن احتمالی تحریم‌های شورای امنیت اقدام کند.»

وی به بخشی از مفاد بیانیه نشست ۱۱ شهریور کمیسیون مشترک برجام نیز اشاره و اعلام کرد طی آن، اعضای باقیمانده برجام بار دیگر تصریح کرده‌اند آمریکا یک دولت عضو برجام نیست و نمی‌تواند روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته سازمان ملل را آغاز کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه که قرار است به عنوان سند شورای امنیت هم ثبت و منتشر شود، اظهار کرد: هدف اعلام شده آمریکا از بین بردن کامل برجام است و راهبرد آن برای نیل به این هدف نیز ایجاد پیچیدگی حقوقی از طریق ارائه تفاسیر یکجانبه دلبخواهانه و استدلال‌های شبه‌حقوقی است.

تخت‌روانچی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران مطمئن است که اعضای شورای امنیت بار دیگر با تلاش آمریکا برای سوء استفاده از این شورا و تضعیف اقتدار و اعتبار آن مخالفت خواهند کرد.

 

واکنش روسیه به ادعای بازگشتن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران

معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد به اصرار واشنگتن برای تضعیف قوانین بین‌المللی با ادعای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اشاره کرد و نوشت: دردآور است که ببینیم یک کشور بزرگ اینگونه خود را تحقیر می‌کند.

«دیمیتری پولیانسکی» معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد بامداد یکشنبه در پیامی توییتری نوشت: به نظر می‌رسد ایالات متحده با تحمیل اراده خودخواهانه خود به دیگران، بر تضعیف قوانین بین‌المللی اصرار می‌ورزد. آیا این است «نظم بین‌الملل قاعده‌محوری» است که همکارانمان آمریکایی‌مان شدیدا از آن حمایت می‌کنند و در آن کلوپی محدود از کشورها قواعد را تعیین می‌کنند.

دیپلمات بلندپایه روسی به اشاره به ادعای آمریکا برای بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از بامداد یکشنبه، افزود: خیلی دردآور است که می‌بینیم یک کشور بزرگ اینگونه خود را تحقیر می‌کند و با هذیان‌گویی لجوجانه با دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل مخالفت می‌کند.

وی تاکید کرد که دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته به صراحت گفتند که ادعای ایالات متحده درباره فعال شدن مکانیسم ماشه غیرقانونی است. "آیا واشنگتن کر است؟"

 

تاکید فرانسه بر لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران باوجود ادعای آمریکا

سفیر فرانسه در سازمان ملل ساعتی پس از ادعای آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران توییت کرد: «سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه به اجرای کامل برجام پایبند می‌مانند. این تنها راه مهار برنامه هسته‌ای ایران است. امروز تحریم‌های سازمان ملل همچنان لغو شده باقی می‌ماند و ایران همچنان مسئول عمل به وظایفش است».

 

تخت‌روانچی:مخالفت کشورها با یکجانبه‌گرایی آمریکا رو به افزایش است

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد، مواضع آمریکا در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را خلاف منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل دانست و گفت: در مجمع عمومی امسال مخالفت با یکجانبه‌گرایی آمریکا بیش از گذشته مطرح خواهد شد.

مجید تخت روانچی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، در پاسخ به سوالی درباره هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افزود: مجمع عمومی امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا که در جهان وجود دارد و آمریکا هم از آن مستثنی نیست، شرایط خاصی دارد.

وی ادامه داد: امسال در سازمان ملل همچون سال های گذشته، جلسات با حضور هیات‌هایی که از کشورها اعزام می‌شوند، برگزار نخواهد شد. در طول هفته نخست، جلساتی با حضور مقامات کشورها برگزار می‌شود و این سخنرانی‌ها از طریق ویدئوهای ضبط شده انجام خواهد شد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در سال جاری، جناب دکتر روحانی رئیس جمهوری سخنرانی اصلی مجمع را در روز سه شنبه انجام خواهند داد. دکتر (محمد جواد) ظریف (وزیر امور خارجه) هم در جلسه هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل سخنرانی می‌کند.

تخت‌‎روانچی اظهار کرد: چند جلسه دیگر عالی‌رتبه هم برگزار خواهد شد که از جمهوری اسلامی ایران هم در آن شرکت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه موضوع یکجانبه گرایی، موضوع مهمی است که روز به روز توجه جامعه جهانی بیشتر به آن جلب می شود، یادآور شد: با توجه به اینکه آنچه که آمریکایی‌ها در طول چند ماه گذشته درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام انجام دادند، از دید حقوق بین‌الملل مردود و به طور کامل خلاف منشور ملل متحد و حقوق بین‎الملل است، طبیعتا مورد توجه کشورها قرار خواهد گرفت.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: موضوع کرونا و اینکه جامعه جهانی باید در این زمینه بسیار دقیق عمل کند، موضع تحریم‌ها که مانع دسترسی کشورها به دارو می شود و اینکه حتی در زمان این مشکل بهداشتی جهانی، تحریم‌ها همچنان برقرار است و از دسترسی کشورها به دارو و تجهیزات پزشکی جلوگیری می‌کند هم دیگر مواردی است که در مجمع عمومی امسال مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

تصمیمی باطل و پوچ

تخت‌ روانچی درباره ادعای دولت ترامپ مبنی بر بازگردانده شدن تحریم‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران هم گفت: آمریکایی‌ها در طول چند ماه گذشته تلاش زیادی کردند که هم فضای بین‌المللی را نسبت به جمهوری اسلامی ایران مسموم کنند و هم در شورای امنیت تحرکاتی داشته باشند تا بتوانند از دید خودشان فضا را برای ممانعت از لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران آماده کنند.

وی افزود: آنها با کشورهای مختلف عضو شورا تماس داشتند و می‌گفتند که به هیچ وجه نباید محدودیت تسلیحاتی ایران در ۲۷ مهرماه برداشته شود و خواستار آن بودند که شورا چنین اجازه ای را به ایران ندهد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: از این رو، شورا را محک زدند، ابتدا چندین ماه قبل، یک پیش نویس اولیه قطعنامه‌ای را با چند عضو شورا مطرح کردند و بازخوردی که گرفتند این بود، فضا مثبت نیست.

تخت روانچی اضافه کرد: پس از آن، با تلاش خیلی شدیدی قطعنامه طولانی را برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران مطرح کردند و تصور می کردند که اگر شورای امنیت با آن قطعنامه موافقت نکند، با قطعنامه کوتاه‌تری موافقت خواهد کرد. آن قطعنامه طولانی را مطرح کردند و دیدند اعضا شورا موافق نیستند و به این صورت، آن را به طور رسمی مطرح نکردند.

وی یادآور شد: وقتی دیدند که فضا برای تصویب چنین قطعنامه طولانی مساعد نیست، آن را به چهار پاراگراف تقلیل دادند و فکر می کردند با قطعنامه کوتاهتر، می توانند اعضای شورا را با خودشان همراه کنند اما در رای گیری مشخص شد که ۱۱ عضو شورا همراه نبودند، ۲ عضو مخالفت کردند و تنها یک کشور دیگر با آمریکا همراهی کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: این شکست بسیار بزرگی برای آمریکایی‌ها بود که حتی شرکای نزدیکشان هم با آنها همراه نیستند، از قبل هم تهدید کرده بودند که اگر قطعنامه به تصویب نرسد، به سراغ قطعنامه ۲۲۳۱ می‌رویم و چون هنوز عضو برجام هستیم! می‌توانیم از سازوکار داخل آن استفاده کنیم.

تخت‌روانچی اظهار کرد: شما دیدید که اعضای شورای امنیت در نامه‌های جداگانه و مشترک به رئیس شورای امنیت، با این ادعای آمریکا مخالفت و تصریح کردند که چون آمریکا عضو برجام نیست، نمی‌تواند از مکانیسم قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کند، بنابراین هر تصمیمی که آمریکا در این زمینه بگیرید، از دید اعضای شورای امنیت تصمیمی باطل و پوچ است.

وی افزود: روسای شورای امنیت در ماه اوت و سپتامبر هم تاکید کردند که آمریکا چنین حقی ندارد، اگر مراجعه کنید، خواهید دید که آمریکایی‌ها در این مدت شکست‌های متعددی را متحمل شدند.

ضرب الاجلی جعلی و مردود

عضو تیم مذاکراتی ایران در توافق هسته‌ای ادامه داد: حدود یکماه پیش به زعم خودشان به رئیس شورای امنیت نامه نوشتند تا فرایند بازگرداندن تحریم‌ها را آغاز کند و اعلام کردند پس از یک ماه این اتفاق، اجرایی خواهد شد. یک ضرب الاجل جعلی، غیرقانونی و غیر حقوقی که از دید اعضای شورای امنیت مردود است را اعلام کردند.

تخت‌روانچی اضافه کرد: امشب این ضرب الاجل جعلی آمد و گذشت؛ و هیچ اتفاقی نیفتاد، از قبل هم اعلام کرده بودیم که هیچ اتفاقی نمی افتد. آمریکایی‌ها اکنون کشورهای دیگر را تهدید می‌کنند که اگر با ایران در این حوزه‌ها همکاری کنند مورد تحریم یکجانبه آمریکا قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: این تحریم‌های خلاف مقررات بین‌المللی و حقوقی، سالیان طولانی در جریان است. بنابراین به بهانه اینکه قطعنامه شورای امنیت را اجرا می‌کنند در واقع همان تحریم‌های یکجانبه خود را اجرا می‌کنند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: آمریکایی‌ها وقتی که احساس می‌کنند حرفشان خریدار ندارد، به تحریم‌های یکجانبه خودشان متوسل می‌شوند، چیزی که سال‌ها علیه ایران و کشورهای دیگر استفاده کرده‌اند.

تخت روانچی تاکید کرد: ما اعلام کرده‌ایم که این تحریم‌ها غیر قانونی است و اکنون این مساله در فضای سازمان ملل متحد هم نسبت به گذشته بیشتر مطرح می‌شود که این روش آمریکا غیر قانونی است و ره به جایی نخواهد برد.

 

گوترش: سازمان ملل هیچ اقدامی برای اعمال مجدد کلیه تحریم ها علیه ایران انجام نخواهد داد

دبیرکل سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش به شورای امنیت گفت نمی تواند هیچ اقدامی درباره اعلامیه ایالات متحده مبنی بر اعمال مجدد کلیه تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران انجام دهد زیرا به نظر می رسد عدم قطعیت در این مورد وجود دارد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، این در حالیست که وزیر امور خارجه ایالات متحده با صدور بیانیه ای و به رغم مخالفت های جهانی، در اقدامی یکجانبه مدعی شد که تمام تحریم های سازمان ملل از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران از سر گرفته شده است و تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر به پایان نمی رسد.

بنابراین گزارش،  ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت می گویند این اقدام واشنگتن باطل است زیرا پمپئو از مکانیزمی که بر اساس توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی توافق شده بود، استفاده کرده در حالیکه خود ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شده است.

گوترش در نامه ای به شورای امنیت تاکید کرد: به نظر می رسد در این باره عدم اطمینان وجود دارد وقتی همزمان فسخ (تحریم ها) ادامه دارد.

 

بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحرک بی حاصل رژیم ایالات متحده آمریکا در بازگشت تحریم ها علیه ایران

امریکا امروز در حالی به دروغ مدعی بازگشت قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران است که درخواست آمریکا به عنوان یک کشور غیرعضو در برجام برای آغاز روند احیای تحریم‌ها از اساس از سوی شورای امنیت رد شده و این روند هیچ‌گاه آغاز نشده است که امروز به سرانجام رسیده باشد.  وزیر امور خارجه آمریکا خود نیز می داند که ادعایش در مورد بازگشت تحریم‌های شورای امنیت بی اساس، باطل و فاقد هرگونه اثرگذاری قانونی است و لذا به روش مالوف خود اقدام به تهدید و ارعاب کشورها به وضع تحریم‌های ملی فرامرزی علیه آنان کرده است که خود بهترین گواه اعتراف آمریکا به شکست در حرکتش در شورای امنیت است.

همانگونه که جمهوری اسلامی ایران بار ها تاکید کرده است،  رژیم ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت جهانی است؛ این واقعیت هیچ‌گاه مانند امروز که آمریکا علنا به ارعاب و تهدید جهان می‌پردازد و قطعنامه‌های شورای امنیت را به هیچ می‌انگارد، نمایان و علنی نشده بود.

در سال 2018 زمانی که ایالات متحده به صورت یکجانبه و بر خلاف قوانین مصرح بین‌المللی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد و هرگونه حق استفاده از ساز و کارهای مندرج در این توافق و قطعنامه 2231 را صراحتا از خود سلب کرد، امیدوار بود با راهبرد به اصطلاح فشار حداکثری، ایران را بر سر دو راهی تسلیم یا فروپاشی قرار دهد.

امروز اما با گذشت دو سال از آن تاریخ، ایالات متحده که در پیشبرد پروژه امنیتی‌سازی جمهوری اسلامی ایران، تنهاتر از هر زمان دیگری است، سرخورده از ناتوانی در ایجاد اجماع علیه ایران، به قلدری و باج‌خواهی از جامعه بین‌المللی روی آورده و در حالی که تقریبا تمام اعضای شورای امنیت به صراحت رویکرد مضحک ایالات متحده در قبال قطعنامه 2231 شورای امنیت را رد کرده‌اند، رژیم آمریکا در چارچوب سیاست یکجانبه‌گرایانه و زورمحور خود کشورهای جهان را به دلیل پایبندی به قوانین بین‌المللی به تحریم تهدید می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران بیانیه‌های خشم‌آلود وزیر خارجه ایالات متحده را اقداماتی با مصرف سیاسی داخلی و  از سر ضعف و استیصال و حاصل «نه» شنیدن‌های مکرر از جامعه بین‌المللی در ماه‌های اخیر و شکست‌های پی در پی در برابر دیپلماسی فعال جمهوری ایران می‌داند و به رییس جمهور آمریکا توصیه می‌کند بیش از این با پیروی از مشورت افراد جاهل و ناآشنا به شرایط جهانی، خود و کشورش را در سطح بین‌المللی منزوی ننماید.

رویکرد رژیم کنونی آمریکا خطری بزرگ برای صلح و امنیت بین‌المللی و تهدیدی بی سابقه برای سازمان ملل متحد و شورای امنیت است. این بار وزیر خارجه رژیم آمریکا نه تنها تمامی اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد را به سخره می‌گیرد بلکه رسما و علنا جامعه بین‌المللی را به چالش کشیده و قلدری و یاغیگری دولتش را از اقدامات پشت صحنه به حرکت وقیحانه علنی تبدیل می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌نماید که چنانچه آمریکا رأسا - یا با همکاری معدود دست‌نشانده‌های خود اقدامی در راستای این تهدیدات انجام دهد با واکنش جدی مواجه خواهد شد و مسئول تمامی عواقب خطرناک آن خواهد بود.

 

اتحادیه اروپا: تعهدات مرتبط با تحریم‌ها ادامه خواهد یافت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به ادعای آمریکا در خصوص بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، در بیانیه‌ای تاکید کرد تعهدات مرتبط با لغو تحریم‌های ایران طبق برجام، ادامه خواهد یافت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در واکنش به ادعای آمریکا در خصوص بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، در بیانیه‌ای تاکید کرد تعهدات مرتبط با لغو تحریم‌های ایران طبق برجام ادامه خواهد یافت. 

او در بیانیه مذکور اعلام کرد: همانطور که در بیانیه من به تاریخ ۲۰ اوت و همچنین در بیانیه ریاست بعد از کمیسیون مشترک برجام در اول سپتامبر سال ۲۰۲۰ ذکر شد، آمریکا به طور یکجانبه با اعلام رئیس‌جمهور این کشور در ۸ مه ۲۰۱۸ از مشارکت در برجام خارج شد و از آن زمان در هیچ یک از فعالیت‌های مرتبط با برجام شرکت نکرده است. بنابراین نمی‌تواند کشور مشارکت‌کننده در برجام در نظر گرفته شود و همچنین نمی‌تواند روند بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را آغاز کند. 

وی تاکید کرد: در نتیجه، تعهدات مرتبط با تحریم‌های برداشته شده تحت برجام به قوت خود باقی خواهد ماند. به عنوان هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام به همه تلاش‌های خود برای انجام هر کار ممکنی به منظور اطمینان از حفظ و اجرای برجام از سوی همه طرف‌ها ادامه می‌دهم.  

این مقام ارشد اتحادیه اروپا در ادامه گفت: برجام ستون اصلی معماری جهانی منع گسترش می‌ماند و با پرداختن به برنامه هسته‌ای ایران به شکلی جامع، به امنیت منطقه‌ای و جهانی کمک خواهد کرد. از همه می‌خواهم همه تلاش خود را برای حفظ توافق (هسته‌ای ایران) انجام دهند و از هر اقدامی که ممکن است به عنوان تشدید شرایط کنونی تلقی شود، خودداری کنند.

 

پاسخ چین به ادعای آمریکا درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه: مسخره بازی را تمام کنید!

هیئت نمایندگی چین در وین در پیامی توییتری اعلام کرد:

*زمان پایان‌دادن به این مسخره‌بازی خودساخته (آمریکا) فرا رسیده است.

*تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران همچنان معلق می‌ماند.

*موضع همه طرفهای باقی‌مانده در برجام روشن است. 

*آمریکا دیگر عضو مشارکت‌کننده در برجام نیست و ادعای او درباره فعال‌سازی «اسنپ‌بک» پوچ و بی‌اثر است.

 

تکمیل می شود...

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.