غلامحسین پورنجف روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نوع گونه گیاهی، محل رویشگاه و مقدار برداشت گیاه در این قراردادها با نظارت کارشناسان برای بهره برداران مشخص و قبل از برداشت نیز آموزش های لازم برای برداشت اصولی گونه ها به افراد داده می شود.
وی افزود: امسال هیچ گونه مجوز بهره برداری از گیاهان خودروی عرصه های ملی به هیچ فرد یا تعاونی داده نشده و عمده گیاهان عرضه شده در بازار به صورت قاچاقی و بدون اطلاع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برداشت شده است.
پورنجف یادآور شد: حمل و جابجایی گیاهان خوارکی و دارویی به صورت انبوه و در مقادیر زیاد ممنوعیت قانونی دارد و در صورت مشاهده فرد خاطی به مراجع قضایی معرفی و متحمل جریمه و حتی زندان نیز می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به گستردگی و دامنه وسیع پراکنش گیاهان داوریی و خوراکی و نیز تنوع این گیاهان امکان رصد همه عرصه ها برای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام میسر و امکان پذیر نیست و حفاظت از این عرصه های ملی نیازمند همکاری خود مردم و بهره برداران است.
مسئول اداره بهره برداری منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: این اداره کل در این موقع از سال که هنگام برداشت گیاهان است، تمام تلاش خود را برای حفاظت از رویشگاه ها و ذخیره گاه های مهم استان برای در امان ماندن این اماکن از دست درازی و تجاوز متخلفان می کند، اما با توجه به وسعت و گستره زیاد عرصه ها نظارت از آنها نیازمند یاری خود مردم است.
به گزارش ایرنا، از گستره 2 میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و 700 هزارهکتار را اراضی ملی و طبیعی تشکیل داده است.
در هفته های آخر اسفندماه و در فصل بهار بازارهای استان ایلام مملو از عرضه و فروش گیاهانی طبیعی چون پاغازه، ونگی، پیچک (سیرکوهی)، تره کوهی، گل گاوزبان، ازبوه (آویشن کوهی)، تولیه (پنیرک)، کنگر، کرکول، بوره ولی، قارچ دملان، ... است.
این گیاهان در بین مردم استان ایلام به ویژه نسل های گذشته و دیگر مناطق غرب کشور از استقبال و اقبال زیادی برخوردارند.
7172/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.