به گزارش ایرنا، مجید آوری فرد روز چهارشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم در سالن امام جواد استانداری، با بیان این که برخی استان های کشور با مطالعه و تعیین مدل اقتصادی متناسب با ظرفیت های اقتصادی خود به موفقیت هایی دست یافته اند افزود: استان قم نیز با توجه به ظرفیت ها و نقاط ضعف و قوت خود مطالعات گسترده ای برای تعیین مدل متناسب با شرایط خود انجام داده و سرانجام مدل «پروژه محور» به عنوان مدل مناسب برای این استان تعیین شد.
وی ادامه داد: بر اساس مدل پروژه محور، سه پیشنهاد شامل تعیین مدل برای سرمایه گذاری در فرودگاه، تعیین مدل برای سرمایه گذاری در دریاچه نمک و همچنین الزام ها و راهکاری کسب عناوینی نظیر پایتخت گردشگری و یا فرهنگی برای استان قم ارائه شد.
آوری فرد در ادامه با تشریح فعالیت های کارگروه تولید و اشتغال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم در سه سال گذشته افزود: تدوین سند اشتغال به عنوان سند راهبردی و جامع با جلسات متعدد سرانجام در فروردین ماه امسال نهایی شد و پس از امضا و تعهد دستگاه های مختلف برای اجرایی کردن آن به تصویب رسید و مراحل اجرایی آن آغاز شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم ادامه داد: این سند دارای سه بخش تولید، سرمایه گذاری و اشتغال است که 26 دستگاه مختلف استان مکلف به ایجاد 14 هزار و 810 شغل تا پایان امسال با اعتبار 41 هزار و 880 میلیارد ریال شده اند که هدف این طرح تک رقمی کردن آمار بیکاری در قم است.
وی در ادامه افزود: سال گذشته به منظور سیاست گذاری و تفکیک وظایف دستگاه های حاکمیتی، هماهنگ کننده و نظارتی، برای تمام دتسگاه های مختلف تکالیف اختصاص در زمینه سیاست گذاری پروژه های اقتصادی استان در چارچوب اسناد بالادستی، تعیین پروژه های مهم دستگاه های مختلف و رصد پیشرفت پروژه ها انجام شد.
آوری فرد اضافه کرد: فعال سازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، شناسایی طرح ها نیمه تمام و پیگیری جهت تسریع در بهره برداری آنها، تعیین اولویت ها و ممنوعیت های سرمایه گذاری در استان، تخصیص منابع بودجه و تسهیلات مورد نیاز پروژه های اولویت دار، چابک سازی و تکمیل نمودن چارت سازمانی دستگاه های مهم و موثر در مباحث اقتصادی، حمایت و مساعدت مالی، ارزیابی عملکرد دستگاه های تخصصی و همچنین تهیه و انتشار آمار مرتبط با تولید و اشتغال به صورت ماهانه و فصلی از جمله اقدام های صورت گرفته توسط کارگروه تولید و اشتغال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم است.
وی عنوان کرد: پیگیری به منظور بهره برداری و واگذاری طرح های نیمه تمام استان، تحلیل بازار کار، تعیین تکلیف سند اشتغال، تعیین تکلیف جایگاه سند توسعه شتغال، فعال سازی و ارائه برنامه اجرایی کمیته آموزش کارگروه اشتغال، رصد وضعیت اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحدهای اقتصادی، کمک به خود اشتغالی و اشتغال های خرد و نیز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی از مهمترین اقدام های صورت گرفته در سه سال گذشته توسط کارگروه تولید و اشتغال قم است.
آوری فرد افزود: تحلیل وضعیت اقتصادی از منظر کلان اقتصادی، تعیین وضعیت منابع و مصارف تسهیلات بانکی، فعال سازی مرکز خدمات سرمایه گذاری، شناسایی و دعوت از سرمایه گذاران بزرگ اقتصادی داخل و بیرون از استان، نظارت بر عملکرد بانک های دولتی و خصوصی برای ایجاد فضای رقابتی سالم و پیگیری جذب سرمایه گذاری خارجی، با جدیت در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر این که بانک مرکزی عزم جدی برای حمایت از واحدهای تولیدی و پرداخت تسهیلات مورد نیاز آنها دارد، گفت: بانک مرکزی در حال هماهنگ کردن کامل تمام بانک ها در راستای اقتصاد مقاومتی و ارائه تسهیلات بانکی مناسب به واحدهای تولیدی است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم، توسعه و ارتقای اشتغال قشرهای خاص، رصد وضعیت فرصت های شغلی موجود، راه اندازی و گسترش فعالیت کلینیک صنعتی و فعال تر شدن مراکز مشاوره را از دیگر فعالیت های کارگروه تولید و اشتغال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان دانست و افزود: از جمله اقدام های مهم برای بررسی و شناسایی مشکل واحدهای صنعتی در قم راه اندازی کلینیک صنعتی در استان بوده است.
آوری فرد افزود: وظیفه کلینیک صنعتی، بررسی و سرکشی به واحدهای صنعتی، علت یابی دقیق مشکل های واحدهای تولیدی و مشاوره برای رفع این مشکل هاست.
وی ادامه داد: در گذشته تمام مشکل واحدهای صنعتی در نبود نقدینگی و تسهیلات خلاصه می شد و بدون ریشه یابی دقیق مشکل با تزریق نقدینگی و سپردن تسهیلات نه تنها مشکل آن برطرف نمی شد بلکه در عمل به افزایش مشکل آن واحد تولیدی نیز افزوده شده که کلینیک صنعتی وظیفه علت یابی دقیق مشکل واحدهای صنعتی پیش از تزریق تسهیلات را به عهده دارد.
7404/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.