طی اسفندماه سال گذشته عباراتی چون «ماسک تمام شد؛ لطفا سوال نکنید»، «ماسک و مواد ضدعفونی نداریم»، «ماسک و دستکش موجود نیست لطفا اصرار نفرمایید» پرتکرار ترین جملاتی رد و بدل شده بین مردم و کارکنان داروخانه های قم بود و این روزها چینش این چندکلمه به این ترتیب به ندرت در داروخانه ها شنیده می شود.

افزایش ظرفیت‌های تولید استان و کاهش تقاضای مردم برای خرید انبوه ماسک و اقلام بهداشتی، وضعیت عمومی قم را در تامین این کالاها بهبود بخشیده است و التهاب و آشفتگی روزهای نخست تا حدودی فروکش کرده است.

یک ماه قبل از این ماسک در داروخانه‌های قم تا ۶ برابر قیمت واقعی به فروش می‌رسید به‌طوری‌که ماسک‌های معمولی بین هزار تا سه هزار تومان و ماسک‌های فیلتر دار بیش از ۲۰ هزار تومان به فروش می رفت اکنون اما قیمت ها کمی تعدیل شده، ماسک های معمولی و دست ساز در خیلی از سوپرمارکت ها هم به فروش می رسد هر چند قیمت آن با توجه به مصرفی بودنش، همچنان بالاست و خیلی ها قدرت خرید آن را ندارد.

با این حال اکنون مسئولین داروخانه‌ها در مجموع از وضعیت تامین ماسک و اقلام بهداشتی رضایت نسبی داشته و معتقد هستند دیگر التهاب روزهای نخست و هجوم مردم برای خرید ماسک از بین رفته است.

حمیدوند مسئول یکی از داروخانه‌های قم به ایرنا، گفت: توزیع و تامین ماسک در بین داروخانه‌های استان در مقایسه با ۵۰ روز قبل کاملا متفاوت شده و کمبود دارو در داروخانه‌ها به بیش از ۴۸ ساعت نمی‌کشد.

وی اضافه کرد: به‌جز ماسک معمولی و محلول‌های ضدعفونی‌کننده که نوعا در داروخانه‌ها یافت می‌شود اما دستکش لاتسک همچنان کمیاب است و به‌سختی امکان تامین آن‌ها به‌صورت انبوه وجود دارد.

او افزود: البته این نکته را هم باید اضافه کنیم که تب‌وتاب مردم برای خرید ماسک نسبت به‌روزهای اول فروکش کرده که علت آن می‌تواند عادی شدن شرایط و یاد سهل‌انگاری عمومی‌باشد که در این شرایط نباید به موجود بودن ماسک در داروخانه‌ها، دل‌خوش شویم و آن را ناشی از عرضه کافی بدانیم چون ممکن است ناشی از مصرف و تقاضای کم باشد. 

درمجموع می‌توان گفت قم در تامین ماسک معمولی به ثبات و آرامش نسبی رسیده است اما همچنان در تامین ماسک ویژه کارکنان مراکز درمانی با مشکل روبه‌رو بوده و بخش مهمی نیاز استان به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی از تهران خریداری‌شده و به دست کادر درمانی قم می‌رسد.

اما بااین‌وجود استان نیز قدم‌های مطلوبی برای حل کمبود ماسک N۹۵ برداشته است که می‌تواند وابستگی  در تامین این محصول را به خارج از استان بهبود ببخشد.

روزانه ۳ هزار ماسک  N۹۵ در قم تولید می‌شود

استاندار قم چند روز قبل در حاشیه افتتاح واحد تولیدکننده ماسک N۹۵ در شهرک صنعتی شکوهیه قم، بیان کرد: برای گسترش سطح تولید ماسک و سایر لوازم بهداشتی موردنیاز استان در شرایط موجود،‌ به دنبال رفع مشکلات واحدهای صنعتی تولیدکننده این محصولات هستیم.

"بهرام سرمست" افزود: در ارتباط با واردات مواد اولیه و تامین ماشین‌آلات موردنیاز این واحدها، مذاکراتی با آقای نهاوندیان،‌ معاون اقتصادی رییس جمهوری انجام شد و ایشان برای حمایت از این موضوع قول مساعد داد.

وی ادامه داد: به جد و با حضور میدانی مشکلات این واحدهای صنعتی را رصد و برای رفع آن تلاش می‌کنیم،‌ تا محصولات تولیدی آن‌ها به‌منظور حفاظت بیشتر در مقابل ویروس کرونا،‌ هرچه سریع‌تر در اختیار کادر درمانی و مردم استان قرار گیرد.

سرمست گفت: ماسک N۹۵ ،‌ بسیار موردنیاز کادر درمانی بیمارستان‌هاست و به همین خاطر تولید این محصول در قم،‌ نقش مهمی در کمک به ارتقای سطح حفاظت این مدافعان سلامت دارد.

در  این واحد صنعتی روزانه حدود سه هزار ماسک N۹۵ که از لوازم موردنیاز کادر درمانی در جریان مواجهه با ویروس کرونا است، تولید می‌شود.

ظرفیت تولید ماسک قم دو برابر شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به دو برابر شدن ظرفیت تولید ماسک بیان کرد: با اضافه شدن خط تولید و ظرفیت ۱۰۰ هزار ماسک در استان، بیش از ۵۰ درصد از کل نیاز قم در داخل تامین خواهد شد.

"مهرداد غضنفری" ادامه داد: تا قبل از اضافه شدن ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار ماسک جدید، روزانه ۱۷۰ هزار ماسک در داخل استان تولید می‌شد.

وی اظهار داشت: مهم‌ترین دغدغه استان در رابطه با ماسک و مواد بهداشتی دیگر تامین نیاز دستگاه‌های درگیر با کرونا است.

وی عنوان کرد: به همین منظور مقررشده تا هر محموله‌ای که در اختیار این دستگاه‌ها قرار می‌گیرد متعاقبا لیست توزیع از آن‌ها اخذ شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: پس از دریافت لیست توزیع از دستگاه‌ها، فرآیند بازرسی، پایش و رصد عملکرد آن‌ها برای رسیدن این اقلام در دست مصرف‌کنندگان واقعی انجام خواهد پذیرفت.

به باور ناظران، بخشی از مشکل کمبود ماسک و مواد بهداشتی در استان قم بستر سنتی توزیع آن بود که زمینه را برای سوءاستفاده و احتکار افراد سودجو فراهم می‌کرد که دراین‌بین رو آوردن به روش‌های نوین خریدوفروش می‌تواند بخشی از این مشکل همیشگی که شامل تمام کالاهای مصرفی می‌شود را سامان دهد.

فروش اینترنتی ماسک و مواد بهداشتی در قم راه‌اندازی شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، ابراز کرد: برای بهبود وضعیت دسترسی مردم به ماسک و اقلام بهداشت دیگر، کانال فروش اینترنتی راه اندازی شده است.

"محمود سیجانی" ادامه داد: با این روش ماسک و مواد ضدعفونی با خطای کمتر و اطمینان بیشتر در اختیار مصرف‌کنندگان واقعی قرار می‌گیرد.

وی گفت: در این طرح ماسک‌های معمولی در قالب پک‌های ۱۰ عددی بسته‌بندی می‌شود و به‌صورت اینترنتی و تحویل در مقابل درب منازل به فروش می‌رسد.

وی اظهار داشت: در این طرح هر عدد ماسک به قیمت ۷۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده خواهد رسید، در طرح فروش اینترنتی اقلام بهداشتی، مردم می‌توانند علاوه بر ماسک، نسبت به خرید ژل، دستکش یک‌بارمصرف و محول ضدعفونی‌کننده اقدام نمایند.

سیجانی تصریح کرد: ظرفیت واقعی استان درفروش اینترنتی ماسک بیش از ۱۰۰ هزار عدد در طول روز خواهد بود و همچنین روزانه ۳۰۰ هزار دستکش معمولی نیز در استان تولید می‌شود که از این بستر می‌توان آن‌ها را به دست مصرف‌کنندگان واقعی برسانیم.

در همین حال کمبود و گرانی اقلام بهداشتی و بخصوص ماسک بعنوان یک کالای مصرفی که در صورت رعایت ضوابط بهداشتی، گاه باید در روز چند عدد آن را تعویض کرد، برای شاغلان در برخی مشاغل حساس از جمله نانوایان، رفتگران و نیز داوطلبانی که روزانه اقدام به گندزدایی معابر عمومی می کنند، دلیل و یا بعضا بهانه ای برای عدم رعایت ضوابط بهداشتی شده است، امری که آزاردهنده و رسیدگی به آن مورد مطالبه عموم مردم است./

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.