به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست قم، سید رضا موسوی مشکینی در نشست همفکری با تشکل های زیست محیطی استان اظهار داشت: نگرانی های زیست محیطی پیرامون دریاچه نمک همچنان وجود دارد و متاسفانه وضعیت این اکوسیستم ارزشمند نسبت به گذشته وخیم تر شده است.
وی با اشاره به ادامه روند خشکسالی و قطع حقابه های زیست محیطی دریاچه نمک، خواستار تشکیل کارگروه ویژه «احیای دریاچه نمک» و فاصله گرفتن از اقدام های جزیره ای در رابطه با این دریاچه شد و گفت: مسئولان امر باید نگاه ویژه ای به این دریاچه داشته باشند و دور از چشم بودن این دریاچه، باعث فراموشی آن نشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه نمی توان با حدس و گمان و ادعاهای کارشناسی نشده با اکوسیستم شکننده دریاچه نمک رفتار کنیم، افزود: در صورت بروز تخریب زیست محیطی در دریاچه نمک، خسارات آن پایدار و جبران ناپذیر خواهد بود و گرد و غبار ناشی از آن پایتخت و مرکز کشور را فراخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ظرفیت عظیم گردشگری دریاچه نمک مغفول مانده است، تصریح کرد: بهره برداری از شورابه این دریاچه باید به گونه ای باشد که آب از دست رفته دوباره به دریاچه بازگردد و در این رابطه لازم است مطالعات کارشناسی به صورت دقیق و شفاف انجام پذیرد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و درحد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود 200 هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است.
این دریاچه دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است که در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و تخصیص نیافتن حقابه آن به یکی از کانون های فعال ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.
1175 /
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.