محمد علی طهماسبی روز شنبه در حاشیه بازدید از باغ های میوه خسارت دیده از برف و سرمای بخش شاهرود خلخال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خسارت وارده از جانب سرما در محصولات سردرختی بیشتر بوده طوری که در محصول درختان گردو ، سیب ، زردآلو ، آلبالو ، گیلاس و آلو در برخی از مناطق این خسارت به میزان 100 درصد رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم بیمه محصولات کشاورزی و باغی به عنوان بهترین راهکار ممکن برای جبران خسارات حوادث قهری ، به باغداران و زارعانی که محصولات خود را بیمه نکرده‌اند نیز گفت: مدیریت بحران استان با همکاری بخشداری ها و فرمانداری ها میزان خسارت ناشی از سرمازدگی را در استان اردبیل برآورد کرده و اطلاعات لازم در خصوص میزان خسارت و لیست باغداران و زارعان خسارت دیده را با ذکر میزان خسارت ریالی به مدیریت بحران کشور منعکس می کنند تا برای تصمیم نهایی از سوی مرکز کشور مورد استفاده قرار گیرد.
طهماسبی اظهار کرد: معاونت امور باغبانی نیز پس از جمع‌ بندی اطلاعات کارشناسی آن را برای اخذ تصمیم به هیات دولت ارسال می کند.
او افزود: انتظار می رود بر اساس مذاکرات صورت گرفته هیات دولت نیز با استمهال وام های خسارت دیدگان و پرداخت تسهیلات با بهره کم بانکی این باغداران و زارعان خسارت دیده موافقت کند.
طهماسبی بیان کرد: برای مقابله با سرما و دیگر شرایط نامساعد محیطی باید برنامه بلند مدت در خصوص باغ های میوه استان اردبیل اجرا و از ارقام کشاورزی و از انواع درختان میوه ای استفاده شود که مقاوم به سرما بوده و دیر گل باشند تا قدرت مقاومت در مقابل شرایط نامساعد محیطی را بخوبی داشته باشند.
وی گفت: کشاورزان و باغداران باید برای مقابله با سرما و دیگر شرایط نامساعد محیطی از آخرین تکنولوژی و فن ‌آوری‌ های لازم برای مقابله استفاده کنند تا میزان خسارات احتمالی ناشی از شرایط نامساعد جوی کاهش یابد.
برف و سرمای اوایل اردیبهشت امسال به سردرختی و بار بیش از پنج هزار هکتار از باغ های میوه و 14 هزار هکتار محصولات زراعی شهرستان خلخال خسارت زد و بیش از یک هزار و 500 میلیارد ریال خسارات مالی برجای گذاشت.
7119/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.