با توجه به گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 24 آبان 1400، در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش جماران؛ شمار مرگ و میر روزانه کرونا در ایران در مسیر کاهشی خود، امروز به ۱۰۵ نفر رسید و بتدریج و در صورت تداوم این روند به رقم ۹۴ نفر فوتی در ۱۲ فروردین سال جاری خواهد رسید.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز(دوشنبه) اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند و هر چند این خبر همچنان تلخ است، اما کاهش این روند با توجه به تسریع واکسیناسیون  و افزایش واردات واکسن در دولت سیزدهم مایه خوشحالی است و می توان به رسیدن به عدد دو رقمی فوتی ها امیدوار بود.

مرگ ۱۰۵ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته، کمترین تعداد فوتی ها پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور است.   

خیز پنجم و مرگبار کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

در این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار مرگ و میر در اثر کرونا از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد مرگ و میر روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار مرگ و میر از ابتدای شیوع کرونا(اسفند ۹۸) در کشور رسید. 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۴۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۰ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۴۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۸ هزار و ۲۷۲ نفر رسید.

تا کنون ۵ میلیون ۷۰۸ هزار و ۲۵۳ نفر از بیماران نیز بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

همچنین سه هزار و ۴۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۳۷ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

همچنین تا کنون ۵۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۵ نفر دُز اول، ۴۲ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ نفر دُز دوم و ۵۶۲ هزار و ۷۵۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۹۹ میلیون و ۴۲ هزار و ۶۰۹ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته نیز ۶۰۲ هزار و ۱۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به هر روی گرچه روند تلفات روزانه کرونا کاهشی است اما باید گفت، تا رسیدن به ۱۲ فروردین سال ۱۴۰۰ که رقم تلفات روزانه کرونا ۹۴ نفر بود در صورت رعایت پروتکل های بهداشتی و تزریق واکسیناسیون اندکی مانده است. 

روز ۱۳ فروردین روند مرگ های کرونایی با ۱۱۷ نفر سه رقمی شد و تا کنون این ارابه مرگ بر این مدار می تازد. 

گرچه خیز ششم کرونا به رغم هشدارها تا کنون و در آبان ماه به وقوع نپیوسته اما به باور کارشناسان هر گونه عادی سازی و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی می تواند طغیان مجدد این ویروس را رقم بزند.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۵ مهر ماه نیز گفت:‌ هنوز بابت کرونا و پیک ششم آسوده خاطر نیستیم و باید رحالت آماده‌باش بمانیم و امیدوارم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماه‌های آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم. 

وی همچنین روز سه شنبه ۱۷ آبان ماه گفت: با توجه به آغاز موج ششم در کشورهای همجوار، نگران هستیم و مراکز درمانی در آماده باش کامل هستند، ولی تجربه خوبی که در درمان بیماران کرونایی ، تامین اکسیژن سازها، دستگاه‌های کمک تنفسی و غیره داریم می توانیم از آنها استفاده کنیم.

بر این اساس کلیدی ترین ابزار دفاعی در برابر ویروس کرونا و خیز ششم آن، در کنار واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی است و بدون شک می توان در صورت بروز این خیز، سر به سلامت برد و مانع از تجربه مرگبار خیز پنجم کرونا شد.

ویروس کرونا از اوایل اسفند سال ۹۸ در کشور شیوع یافت و واکسیناسیون سراسری همزمان با ۲۲ بهمن سال گذشته آغاز شد.

 

۲۴ آبان و مهمترین  اخبار کرونایی استان ها

وضعیت بیماری کووید ۱۹ در حال حاضر در اکثر استان های کشور با ثبات گزارش شده ولی این وضعیت می‌تواند بسیار شکننده باشد.

بر اساس گزارش خبرنگاران از سراسر کشور ، در برخی روزهای هفته‌های گذشته تعداد بیماران کرونایی فوت شده در برخی استان ها صفر بود و امیدواریم این روند نزولی در فوتی‌های قطعی و مشهود به کرونا ادامه یابد.

در همین حال سرعت روند کاهشی این بیماری در برخی استان های دیگر نیز کاسته شده و با توجه به عادی انگاری و کاهش رعایت پروتکل‌ها، ممکن است روند ابتلا در بین افراد پرخطر بیشتر شود.

مسوولان بهداشت و درمان با ابراز نگرانی از عادی انگاری وضعیت کرونایی در برخی استان ها معتقدند که تداوم این مساله ممکن است اثرات خود را در آینده نزدیک به شکل خطرناکی نشان خواهد داد.

به گفته کارشناسان بهداشت و درمان و اعلام سازمان بهداشت جهانی ۸۵ درصد فوتی‌های کرونا در ایران افرادی هستند که واکسن دریافت نکرده اند که این نشان دهنده تاثیرات واکسیناسیون در کاهش ابتلا به این ویروس و مرگ ناشی از آن است.

متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ هموطن دیگر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۲۸ هزار و ۲۷۲ نفر رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۴۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۰ نفر از آنها بستری شدند.

همچنین تا کنون ۵۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۵ نفر دُز اول، ۴۲ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ نفر دُز دوم و ۵۶۲ هزار و ۷۵۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۹۹ میلیون و ۴۲ هزار و ۶۰۹ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته نیز ۶۰۲ هزار و ۱۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

وضعیت مبتلایان به کرونا و واکسیناسیون در استان‌ها

بر اساس اعلام دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در استان خراسان رضوی ، در حال حاضر وضعیت کرونا در شهرستانهای خراسان رضوی شکننده است و تعداد مبتلایان در برخی از مناطق استان رو به افزایش است.

دکتر علی‌اصغر انجیدنی نسبت به تغییر رنگبندی کرونایی در خراسان رضوی و احتمال افزایش تعداد شهرستانهای قرمر هشدار داد و افزود: در صورت تداوم وضعیت موجود احتمال تغییر رنگ و قرمز شدن برخی از شهرستانهای نارنجی مانند قوچان و خواف در خراسان رضوی وجود دارد.

فرماندار ویژه شهرستان جهرم با بیان اینکه افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا در جهرم نگران کننده است، گفت: واکسن کرونا در کاهش موارد فوتی و بستری در جهرم مؤثر و تأخیر در تزریق آن تهدید و خطری جدی است.

مهدی شفیعیان افزود: عادی‌انگاری و کم‌شدن میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی وضعیت این شهرستان را به سمت قرمز و بحرانی سوق می‌دهد و لازم است موجی برای دعوت از مردم برای واکسیناسیون ایجاد شود.

بر اساس اعلام فرماندار شهرستان رشت نیز روند نزولی بستریهای مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در شهرستان رشت تداوم دارد و هم اکنون ۱۲۶ نفر در بیمارستان های رشت بستری هستند.

علی فتح اللهی با تاکید بر اینکه تداوم روند نزولی مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان ها نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی است، افزود: هم اکنون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان رشت به حدود ۶۷ درصد رسیده است که باید افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز گفت: با افزوده شدن ۱۶۷ مورد جدید کرونا طی شبانه‌روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۰ هزار و ۹۲۴ نفر رسید.

در شبانه‌روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

رییس کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا آذربایجان غربی با بیان اینکه بهبودیافتگان کرونا در استان از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت، گفت: با بررسی آمار اپید میولوژی، تعداد بیماران بستری سندرم حاد تنفسی در استان کاهشی و متمایل به پایدار شدن است.

بر اساس این گزارش ، تعداد افراد فوت شده با تست کرونای مثبت در آذربایجان غربی رو به کاهش است.

همچنین بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز  با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان کرونا طی شبانه روز گذشته، مجموع جان‌باختگان بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۵۵۲ نفر رسید.

دکتر شهرام حبیب‌زاده وضعیت کنونی شیوع کرونا در استان اردبیل را پایدار ولی شکننده خواند و گفت: در ادامه روند کنونی، طی شبانه روز گذشته ۲۹ فرد جدید مبتلا به بیماری کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری شدند.

وی این تعداد بستری روزانه مبتلایان کرونا در استان اردبیل را ۱۶۰ نفر از کمتر بالاترین رکورد ثبت شده در سه ماه پیش ذکر کرد و افزود: صعودی شدن شیوع کرونا در این استان محتمل است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: ۶۱ ابتلای جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۶۵ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت و مجموع بهبودیافتگان نیز ۶۳ هزار و ۶۹۸ نفر است.

محمد کریمیان اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا ثبت نشد و مجموع فوتی های استان تا این لحظه یک هزار و ۱۴۸ نفر است.

بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، ۱۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته دراین استان شناسایی شده و تعداد مبتلایان هم به ۱۹۴ هزار و ۲۵۳ نفر رسیده است.

مریم کوشکی اعلام کرد: سه بیمار مبتلا به کرونا نیز طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۶۲۷ نفر رسید.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران نیز گفت که تاکنون۱۵۳ هزار و ۳۸۲ دُز واکسن کرونا برای گروه های هدف این شهرستان تزریق شده است.

محمد صادق رضایی افزود: از این میزان  ۸۳ هزار و ۷۱۸ نفر در دُز اول و ۶۸هزارو ۹۵۴ نفر در دُز دوم واکسن کرونا  را در شهرستان دریافت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش البرز اعلام کرد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان ۹۰ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال البرز یک دُز واکسن کرونا را دریافت کردند.

سالار قاسمی اظهار داشت:  همزمان با آغاز  واکسیناسیون سراسری دانش آموزان،  معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز با برنامه ریزی منسجم، ضمن ارائه آموزش های لازم به والدین و دانش آموزان تلاش نمود تا در کوتاه ترین زمان ممکن کلیه دانش آموزان استان را در برابر کرونا ویروس واکسینه کند.

وی خاطرنشان کرد:  اکنون با تلاش مراکز ثابت و سیار بهداشت استان البرز تکمیل  واکسیناسیون  دانش آموزان  ۱۲ تا ۱۸ سال در حال انجام است .

سرپرست فرمانداری سمنان با اشاره به استقبال خوب شهروندان از واکسیناسیون علیه کرونا، گفت: بالغ بر ۷۱.۱ درصد از جمعیت واجد شرایط شهرستان، دُز اول و دوم واکسن را دریافت کردند.

مهدی صمیمیان ابراز داشت: حدود ۸۹.۵ درصد  جمعیت واجد شرایط شهرستان سمنان دُز اول واکسن کرونا را تزریق کردند.

بر اساس اعلام مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکنون ۸۴ درصد از دانش‌آموزان و ۶۰ درصد مادران باردار آذربایجان‌شرقی در مقابل کرونا واکسینه شده‌اند.

 دکتر سیمین خیاط زاده افزود: تاکنون ۷۱ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال آذربایجان شرقی هر ۲ دز واکسن کرونا و ۸۷ درصد آنان نیز دز اول واکسن را دریافت کرده‌اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار نیز با اشاره به اینکه روزانه بین ۲ تا ۶ هزار نفر در این شهرستان واکسن کرونا دریافت می‌کنند گفت: این آمار نشان از استقبال مردم بوده اما توصیه برای واکسیناسیون سایر افراد هنوز وجود دارد.

دکتر همایون دادگر اظهارداشت: براساس آمار ۷۸ درصد مردم شهرستان چابهار دُز اول واکسن کرونا و ۲۹ درصد دُز دوم را دریافت کرده‌اند و باید برای ایمنی بهتر حتما این دُز دوم تزریق شود.

 

فرماندار گناباد:افزایش بستری کرونایی‌ها در این شهرستان نگران کننده است

فرماندار گناباد گفت: افزایش روند بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این شهرستان در چند روز اخیر نگران کننده است و استمرار عادی‌انگاری وضعیت و کاهش احساس مسوولیت عمومی نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، می‌تواند پیامدهای نامطلوبی داشته باشد.

حامد قربانی روز دوشنبه در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در گناباد افزود: سهل انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه به یک دغدغه تبدیل شده است باید با عزم جدی همه بخش‌های دولتی، خصوصی و آحاد مردم و خانواده ها و اصناف نسبت به رعایت مسائل پیشگیرانه و حفاظت فردی به خصوص استفاده از ماسک، تزریق واکسن و پرهیز از حضور غیرضرور در اجتماعات و دورهمی های خانوادگی، احتمال بازگشت بیماری کووید ۱۹ را کاهش داد.

وی ادامه داد: به دنبال افزایش تعداد موارد بستری کرونایی، وضعیت گناباد از نظر شیوع ویروس کرونا از زرد به نارنجی تغییر یافته است که این وضعیت نیز شکننده است و با توجه به اینکه بیشتر شهرستانهای اطراف گناباد در وضعیت قرمز قرار دارند، هرگونه کوتاهی در رعایت پروتکل های بهداشتی، زدن ماسک و تزریق واکسن کرونا، می تواند شرایط افزایش مبتلایان به این بیماری را تشدید کند.

فرماندار گناباد گفت: با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب بر تزریق واکسن کرونا، برخی افراد نباید با القائات منفی خود پروتکل‌ها و واکسیناسیون را زیر سوال ببرند و مردم باید نسبت به این مسال هوشیار باشند چون هرگونه کوتاهی در دریافت واکسن سلامت عمومی جامعه را به مخاطره می اندازد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و  خدمات بهداشتی و درمانی گناباد نیز با ابزار نگرانی از افزایش بیماران مبتلا به کرونا در این شهرستان در چند روز اخیر گفت: در صورت ادامه این روند وضعیت گناباد طی چند روز آینده به قرمز تغییر خواهد یافت.

دکتر جواد باذلی گفت: از مجموع ۳۱ هزار و ۶۳۰ تست بیماری کووید ۱۹ که از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون در شهرستان های تابعه این دانشگاه صورت گرفته ۱۶ هزار و ۵۹۵ تست، معادل ۵۲ درصد، مثبت بوده است.

وی گفت: چهار هزار و ۶۱۶ نفر در این مدت بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در شهرستان های گناباد و بجستان بستری شده و ۱۳ هزار و ۸۱۵ تن به صورت سرپایی درمان شده اند.

وی گفت: همچنین تاکنون ۷۹ هزار و ۷۰۵ دُز نخست واکسن، ۶۱ هزار و ۳۹۷ دز دوم و ۷۷۴ دز سوم واکسن کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان تزریق شده است.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری  جنوب مشهد واقع است.

 

۲ مدرسه ابتدایی مهریز به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی تعطیل شد 

سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: در ۲ مدرسه ابتدایی این شهرستان به علت برگزاری کلاس‌های حضوری و رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی و با توجه به شرایط کرونایی تصمیم به تعطیلی آن گرفته شد.

دکتر سیدعلیرضا پورمازار یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران افزود: گروه های بازرسی کارشناسان بهداشت بر حسن اجرای مصوبه ستاد کرونای شهرستان  نظارت می‌کنند و با مسئولان مدرسه های خاطی برخورد قانونی می‌شود.

وی ادامه داد: روزهای اخیر با توجه به وضعیت قرمز شهرستان از لحظ رنگ بندی کرونایی انتظار می رود با همکاری مسئولان واحدهای آموزشی و استقبال بیش از پیش مردم از برنامه واکسیناسیون عمومی بر این مشکل پیروز شویم .

این مسئول بدون اشاره به تعداد دانش آموزان این ۲ واحد آموزشی تعطیل شده گفت: حفظ سلامتی شهروندان به خصوص دانش‌آموزان که سرمایه‌های آینده‌ هستند خط قرمز ماست و در این خصوص مماشات نخواهیم کرد.

پورمازار تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد مقابله با کرونای شهرستان کلاس های درس تمامی مدرسه های شهری و روستایی باید به صورت مجازی برگزار شود.

در سال تحصیلی جاری ۱۲ هزار دانش‌آموز در ۱۰۲ واحد آموزشی شهرستان مهریز از طریق شبکه آموزشی شاد مشغول تحصیل هستند.

مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

   

شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی به ۸۴ مورد رسید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: شمار مبتلایان جدید کرونا در استان مرکزی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی طی شبانه روز اخیر به ۸۴ مورد رسید.

دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: ۱۹ نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی بیان کرد: ۶۵ نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به ۱۰۴ هزار و ۳۰۷ نفر رسید.

جمالیان افزود: چهار بیمار کووید ۱۹ نیز در این بازه زمانی در استان به دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری به ۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسید.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

 

تعداد مبتلایان به کرونا در برخی از مناطق خراسان رضوی رو به افزایش است

دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در استان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر وضعیت کرونا در شهرستانهای خراسان رضوی شکننده است و تعداد مبتلایان در برخی از مناطق استان رو به افزایش است.

دکتر علی‌اصغر انجیدنی روز دوشنبه نسبت به تغییر رنگبندی کرونایی در خراسان رضوی و احتمال افزایش تعداد شهرستانهای قرمر هشدار داد و افزود: در صورت تداوم وضعیت موجود احتمال تغییر رنگ و قرمز شدن برخی از شهرستانهای نارنجی مانند قوچان و خواف در خراسان رضوی وجود دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون سه شهرستان کاشمر، بردسکن و خلیل آباد استان در وضعیت قرمز، ۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، مشهد و ۱۳ شهرستان دیگر در وضعیت زرد و ۱۰ شهرستان هم در وضعیت آبی قرار دارند.

دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در خراسان رضوی گفت: هم اکنون قرارگاه مدیریت کرونا در همه دانشکده ها و دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در استان خراسان رضوی فعال شده است و فرآیند بیماریابی، درمان بیماران و پیگیری نیازها و مشکلات آنان به جد دنبال می شود.

وی افزود: در قرارگاههای مدیریت کرونا کمیته‌های بهداشت، دارو، درمان، فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی، نظارت و پایش، مشارکت‌های مردمی و دانشجویی فعال است و بدین طریق گزارش های روزانه تمامی کمیته‌ها بلافاصله مورد بررسی قرار می‌گیرد تا نیازهای موجود در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود.

دکتر انجیدنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی همزمان با توجه به پوشش فراگیر واکسیناسیون از سوی مردم تاکید و بیان کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان به کمتر از ۵۰ درصد کاهش یافته است که باید چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: اقشار مختلف مردم بدانند کرونا تمام نشده است چرا که ویروس کرونا جهش دارد و ممکن است دچار جهش های بدتر شود که عدم رعایت پروتکلها و بی توجهی به واکسیناسیون زنگ خطر شیوع دوباره این ویروس را خواهد نواخت.

دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در خراسان رضوی گفت: در حال حاضر  میزان تزریق دز نخست واکسن کرونا در خراسان رضوی ۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر است و این در حالی است که میزان تزریق دز دوم واکسیناسیون کرونا در این استان، کمتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: حدود ۸۵ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال در خراسان رضوی دز نخست واکسن کرونا و قریب به ۶۲ درصد آنها نیز دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون شش میلیون و ۳۷ هزار و ۷۱۸ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۲۸ هزار و ۱۶۷ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. همچنین پنج میلیون ۶۹۵ هزار و ۹۴۹ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون بهبود یافته‌اند.  

هم‌اینک ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در شرایط نارنجی و ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند. ۱۱۳ شهر نیز در وضعیت آبی قرار گرفته‌اند.

همچنین تاکنون ۵۵ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۶۶ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا، ۴۲ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۷۳۴ نفر دوز دوم آن را زده‌اند و  ۵۱۴ هزار و ۷۹۰ نفر نیز سومین دُز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۹۸ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۵۹۰ دوز رسیده است.

روزانه ۲ تا ۶ هزار نفر در چابهار واکسن کرونا دریافت می‌کنند

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار با اشاره به اینکه روزانه بین ۲ تا ۶ هزار نفر در این شهرستان واکسن کرونا دریافت می‌کنند گفت: این آمار نشان از استقبال مردم بوده اما توصیه برای واکسیناسیون سایر افراد هنوز وجود دارد.

دکتر همایون دادگر روز یکشنبه اظهار داشت: براساس آمار ۷۸ درصد مردم شهرستان چابهار دُز اول واکسن کرونا و ۲۹ درصد دُز دوم را دریافت کرده‌اند و باید برای ایمنی بهتر حتما این دُز دوم تزریق شود.

وی با اشاره به اینکه از جمعیت بالای ۱۲ سال در شهرستان چابهار ۱۵۱ هزار و ۴۰۸ نفر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند افزود: از این میزان ۱۱۷هزار و ۸۵۹ نفر دُز اول و ۴۳ هزار و ۷۷۶ نفر دُز دوم این واکسن را تزریق کرده‌اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار ادامه داد: قشرهای مختلف مردم برای مراعات حال همدیگر از تجمع غیرضروری، شرکت در مراسم عروسی و عزا و رفت و آمدها خودداری کنند تا سلامت عزیزان خود را تضمین و از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری شود.

وی اظهارداشت: ۶۹ مرکز از جمله خانه‌های بهداشت، مراکز تجمیعی و مراکز جامع سلامت برای تزریق واکسن کرونا در چابهار پیش‌بینی شده است تا افراد واجد شرایط به راحتی واکسن دریافت کنند.

۳ بیمار دیگر در منطقه کاشان قربانی کرونا شدند

معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۲ مرد ۵۹ و ۸۵ ساله مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی کاشان و یک مرد ۷۱ ساله در آران و بیدگل طی ۲۴ ساعت گذشته جان باختند.

مهدی دلاوری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۹ بیمار با سن ۲ ماهه تا ۷۷ سال در مرکزهای درمانی کاشان و هشت نفر با سن ۵۴ تا ۸۸ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.

وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۱۵ نفر اعلام و اضافه کرد: ۱۳ نفر از بیماران در کاشان و ۲ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۵۲ مورد جدید به ۵۴ هزار و ۲۵۰ نفر رسید.

وی ادامه داد: اکنون ۱۷۵ بیمار حاد تنفسی مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۱۲۶ بیمار در کاشان و ۴۹ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند؛ همچنین ۳۴ بیمار به طور موقت بستری شده‌اند.

دلاوری با اشاره به مراجعه ۲۲۱ نفر به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته، گفت: ۶ هزار و ۵۲۳ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.

به گفته وی، ۲۸۵ هزار و ۸۶۵ نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند ۹۸) تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل مراجعه کرده‌اند و ۱۸ هزار و ۳۷۶  بیمار حاد تنفسی نیز تاکنون از بیمارستان‌های شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل مرخص شده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در خصوص واکسیناسیون جمعیت بالای ۱۲ سال این منطقه خاطر نشان کرد: از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا تاکنون ۷۳ و ۴۳ صدم درصد واجدان شرایط نوبت نخست و ۵۵ و ۱۵ درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب نارنجی و زرد است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

 

زالی: واکسیناسیون ۹۰ درصد لازمه ایمنی همگانی علیه کرونا است

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران گفت: کاهش بستری‌های کرونا مستلزم واکسیناسیون ۸۰ درصدی و ایمنی همگانی وابسته به واکسیناسیون ۹۰ درصدی علیه این بیماری است.

علیرضا زالی روز دوشنبه در جلسه اعضای ستاد مقابله با کرونای استان تهران اعلام کرد: شرایط ارائه خدمات درمانی در این استان متفاوت از دیگر نقاط کشور است.

زالی اضافه کرد: به همین دلیل امروز در کشورمان ۷۰ درصد فوتی ها مربوط به افراد بالای ۶۰ سال و در پایتخت این رقم ۶۰ درصد است.

وی افزود: این آمار نشان دهنده پوشش خوب واکسیناسیون علیه کرونا و ارائه خدمات قابل قبول بهداشتی و درمانی در سطح کشور و البته تهران است.

زالی تاکید کرد: نیازمند مراقبت همه جانبه برای همه گروه ها هستیم و در این میان باید حضور افراد بالای ۶۰ در سطح جامعه کاهش یابد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران اظهار داشت: برای سنجش وضعیت تهران باید ارائه خدمات درمانی قبل از انتقال فرد به بیمارستان بررسی شود و همین شاخص در زمان بستری را بهبود بخشیم.

وی یادآورشد: بیماران مبتلا به کرونا گاه در شرایطی به بیمارستان منتقل می شود که بیش از ۵۰ درصد درگیر بیماری شده است.

زالی خاطر نشان کرد: گاه ارائه خدمات درمانی مناسب پیش از انتقال فرد به بیمارستان و وخیم شدن حال شخص، می تواند مانع از افزایش درگیری و تشدید روند بیماری شود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران ادامه داد: این استان رتبه نخست کشور در تعداد واکسیناسیون به نسبت جمعیت را کسب کرده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.

۵۹ بیمار کووید ۱۹ در البرز بستری شدند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که ۵۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی پذیرش و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند.

دکتر شهرام صیادی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ۷۷ هزار ۹۰۸ بیمار بدحال کووید۱۹ ازابتدای شیوع کرونا تا کنون در مراکز درمانی البرز بستری شده‌اند.

وی بیان داشت: ۳۴۵ بیمار کووید ۱۹ اکنون در مراکز درمانی استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند.

صیادی با اشاره به اینکه چهار بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند، ‌اظهارداشت:۶ هزارو ۳۹۳ بیمار بدحال از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در البرز جان باخته اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ۷۱ هزارو ۱۶۸  بیمار کووید۱۹  از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بهبود یافته و از بیمارستان های البرز ترخیص شده‌اند.

از مجموع هفت شهرستان تابعه  البرز طالقان در وضعیت آبی و ۶ شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

همچنان توصیه کارشناسان بهداشت و درمان البرز به مردم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت فاصله اجتماعی، تزریق واکسن کرونا، ‌استفاده از ماسک و شستن مکرر دست‌ها است.

۱۶۷ سیستان و بلوچستانی دیگر به کرونا مبتلا شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۱۶۷ مورد جدید کرونا طی شبانه‌روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۰ هزار و ۹۲۴ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی‌ شهری روز دوشنبه اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.

وی با بیان اینکه هم‌اینک ۱۹۶ بیمار حاد تنفسی و ۷۷ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: از مردم عزیز درخواست می‌شود در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راه‌های انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدت‌زمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس براساس یافته‌های علمی رفتار عامل بیماری شناسایی می‌شود ضروریست شهروندان‌ تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در داروهای ضد ویروس و تجهیزات موردنیاز بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد، گفت: براساس مطالعات انجام شده واکسیناسیون عمومی از شمار مبتلایان، بستری و فوت‌شدگان ناشی از کرونا به شدت کاسته و این روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در این استان نیز ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.

مجموع فوتی‌های کرونا در چهارمحال و بختیاری به یک هزار و ۷۰۰ نفر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: با فوت ۲ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته ،مجموع فوتی‌های ناشی از این ویروس در استان به یک هزار و ۷۰۰ نفر رسید.

مجید شیرانی روز یکشنبه افزود: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۶۵ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان شناسایی شد که از این تعداد ۱۷ نفر بستری شدند و ۴۸ بیمار نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

وی، مجموع بیماران بستری در بخش‌های کرونایی مراکز درمانی استان را ۱۹۱ نفر اعلام کرد و گفت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان در مقایسه با اوج موج پنجم کرونا ۷۵ درصد کاهش یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: همچنین از مجموع بیماران کرونایی بستری، ۲۱ بیمار با حال عمومی وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

شیرانی روند شیوع کرونا در استان را کماکان کاهشی با ثبات اعلام کرد و گفت: کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و افرادی که هنوز اقدام به تزریق واکسن نکرده‌اند مهمترین چالش‌های وضعیت کنونی استان به شمار می‌رود.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون (۲۳ آبان) ۲۴۵ هزار و ۳۹۳ تست تشخیص مولکولی کرونا در استان گرفته شده که بر اساس آن ابتلای ۸۵ هزار ۳۳۵ نفر به بیماری کووید ۱۹ قطعی شده است.

بر اساس رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان و فارسان در وضعیت نارنجی (پرخطر) شیوع کرونا و شهرستان‌های کوهرنگ، خانمیرزا، بن، سامان، اردل و کیار در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.