دکتر رحیم صمدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پایگاه بهداشتی مرزی بازرگان با توجه به قرار گرفتن شهرستان ماکو در امتداد مرزهای ایران با کشور ترکیه و احتمال انتقال پشه «آئدس» به کشور، ظروف جمع‌آوری این پشه موسوم به «اویتراپ‌» را جهت مراقبت‌های انسانی به کار گرفتند.

وی افزود: این پشه ناقل بیماری «تب دانگی»، «چکین گونیا» و «زیکا» است و واکسن و درمان قطعی ندارد و تنها راه مقابله با این پشه اقدامات کنترل ناقلان است.

وی اظهار داشت: در این بیماری‌ها ویروس ۱۰ تا ۱۲ روز وارد بزاق بیمار می‌شود و این بیماری به نسل‌های آینده نیز منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: پشه «آئدس» در پاکستان، کشورهای آسیایی و برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس دیده شده است.

 وی اضافه کرد: اویتراپ‌گذاری در مبادی ورودی از اولین اقدامات شناسایی ورود پشه «آئدس» به داخل کشور می‌باشد و تا پایان فصل فعالیت پشه‌ها ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا پشه «آئدس» منتقل‌کننده ویروس عفونی «دنگی» است که به علت درد شدید به عنوان تب استخوان‌شکن نیز شناخته می‌شود.

تب، سردرد، حساسیت‌های پوستی و درد درماهیچه و مفاصل از نشانه‌های بیماری تب «دنگی» است.

پشه «آئدس» دارای ۲ بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته به نام هالتر، خرطوم بلند با قطعات دهانی گزنده، مکنده در جلو سر، وجود فلس‌های کوتاه و متراکم روی سینه، پا و رگ بال‌ها، رگ‌بندی مشخص بال و بندبند بودن روی شکم، پوشیده بودن سینه از فلس‌های قهوه‌ای تیره یا متمایل به سفید است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.