مهدی فتاحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش‌بینی شده که در قالب اجرای این طرح ۷۰ هزار راس دام سنگین و ۴۰۰ هزار راس دام سبک توسط اکیپ‌های مایه‌کوبی در واحدهای روستایی واکسینه شوند.

وی همچنین از آغاز طرح همگانی مایه‌کوبی بروسلوز یا تب‌مالت بره در این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح نیز از ۱۷ فروردین آغاز شده و با پیش‌بینی واکسیناسیون ۸۰ هزار راس بره به مدت یک ماه اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح واکسیناسیون علیه بیماری‌های «لمپی‌اسکن» و «بروسلوز» گاو و گوساله در این شهرستان به پایان رسیده است، اضافه کرد: با واکسیناسیون ۶۰ هزار راس گاو و گوساله در این طرح، جمعیت پیش بینی شده دام سنگین این شهرستان علیه این ۲ بیماری ایمن‌سازی شد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات شبکه دامپزشکی میاندوآب در مقابله با بیماری کرونا، بیان کرد: همه بازارهای هفتگی دواب این شهرستان به تبع استان، تا اعلام وضعیت عادی از لحاظ بیماری کرونا به طور مطلق ممنوع بوده و با هرگونه تجمع انسانی در محل بازارهای هفتگی طبق مقررات برخورد خواهد شد.

«فتاحی» اضافه کرد: همچنین عرضه بدون ضابطه گوشت قرمز در معابر عمومی، محورهای مواصلاتی و خارج از مراکز عرضه ممنوع و با عرضه کنندگان گوشت قرمز بدون پروانه کسب و کارت سلامت برخورد جدی خواهد شد.

تب‌برفکی یک بیماری مخصوص دام بوده که احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است؛ ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم حیوان از علایم بیماری تب‌برفکی است.

کاهش شیر در دام‌ها، کاهش تولید فرآورده‌های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام‌های جوان از جمله خسارت‌های اقتصادی ناشی از بیماری تب‌برفکی است.

واکسیناسیون تب‌برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام‌ها دارد و یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام‌ها به وسیله مایه‌کوبی جلوگیری کرد.

میاندوآب دارای ۷۴ هزار راس دام سنگین و  ۴۳۵ هزار راس دام سبک است که سالانه به طور متوسط ۱۱۵ هزار تن محصول دامی در این شهرستان تولید می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.