محققان دانشگاه ارومیه در مقاله ای توانستند به تشخیص بیماری اوتیسم از طریق مدل ریاضی دست یابند.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی مقاله دکتر ماهرخ غنی شایسته عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه و شادی سرتیپی و دکتر هاشم کلب خانی به عنوان یکی از مقالات برتر نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات   IST 2018  انتخاب شد.

این مقاله با موضوع تشخیص بیماری اتیسم با استفاده از مدلی ریاضی در این سمپوزیوم ارائه شده بود.

اختلال طیفی اوتیسم ( ASD ) یک اختلال رشدی است که در ارتباطات و رفتار فرد تاثیر می­گذارد. اگرچه اوتیسم در هر سنی می­تواند تشخیص داده شود، ولی نشانه­های آن در دو سال اول زندگی ظاهر می­شوند. از آنجایی که اوتیسم به شدت در رفتار و ارتباط فرد با محیط افراد تاثیر می­گذارد، تشخیص به موقع آن می­تواند تاثیر به سزایی در روند درمان آن داشته باشد.

داده های FMRI ، که با اندازه ­گیری سطح اکسیژن خون به دست می­آیند، اطلاعات بسیار با ارزشی از عملکرد نواحی مختلف مغز در اختیار قرار می­دهند. در این پژوهش، سری­های زمانی دادهFMRI با استفاده از روش زمان - فرکانس به زیرباندهای مختلف تجزیه شده و سپس تغییرات آن­ها در زمان­های مختلف اندازه­گیری شده و مدل­سازی ریاضی شدند.

نتایج به دست آمده نشان داد که مدل­های افراد سالم و افراد مبتلا به اوتیسم از هم متفاوت هستند، لذا می­توان از آنها برای تشخیص افراد مبتلا به اوتیسم استفاده کرد.

نتایج این پژوهش در کنفرانس معتبر ist ، که آذر ماه در مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد، در قالب مقاله ارائه شد و در فهرست مقالات برگزیده کنفرانس قرار گرفت.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.