لیلا رنجبر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زهرا قائمی، زهرا مرشد زاده، اعظم جعفری و حمیده سنجیده، هنرمندان رشته حصیربافی بافق با هماهنگی میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان در دوره آموزشی یاد شده حضور دارند.
رئیس میراث فرهنگی بافق گفت: در این کارگاه هنرمندان و صنعتگران شیوه های نوین و شکل های جدید حصیر بافی و همچنین تنوع در طراحی را زیر نظر 'یانگ' استاد بین المللی از کشور چین آموزش می بینند.
وی با بیان اینکه هنر اصیل حصیر بافی یکی از مهم ترین رشته های صنایع دستی در شهرستان بافق است گفت: گروه هنری شادن با ارائه نمونه کارهای خود به یانگ، مورد توجه و تشویق این استاد بین المللی چینی قرار گرفتند.
رئیس میراث فرهگی ، صنایع دستی و گردشگری بافق افزود: این کارگاه آموزشی از امروز به مدت پنج روز با حضور هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی از نقاط مختلف کشور و با همکاری منطقه آزاد قشم برگزار می شود.
وی با بیان اینکه امسال، سال حصیر بافی نامگذاری شده و هشت استان کشور در این صنعت فعالیت دارند افزود: شهرستان بافق به عنوان تنها نماینده استان یزد در این کارگاه جهانی شرکت دارد.
رنجبر، هدف از شرکت در این کارگاه آموزشی را ارتقا و توسعه دانش صنعت حصیر بافی و آگاهی بیشتر مربیان این صنعت عنوان کرد.
بافق به عنوان شهرستان نخل پرور استان یزد دارای بیش از 2 هزار و 400 هکتار نخلستان است که علاوه برتولید سالیانه چهار هزار تن خرما، مواد اولیه صنعت حصیر بافی را نیز تامین می کند.
حصیر بافی شهرستان بافق یکی از صنایع اصیل و ریشه دار این شهرستان است که قدمت آن به تاریخ کهن بافق باز می گردد.
مواد اولیه این صنعت که از نخل بدست می آید به آسانی و فراوانی در دسترس حصیر بافان این منظقه قرار دارد.
بیش از 200 نفر تحت عنوان مشاغل خانگی به شغل حصیر بافی اشتغال دارند که 70 درصد آنها بانوان بافقی هستند.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری شرق یزد قرار دارد.
7543/ 6197 خبرنگار : اصغر عسکری ** انتشار : فلاح
irnayazdd@
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.