به گزارش ایرنا ، سیدمحمدرضا سیدحسینی روز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان یزد بعد از زلزله غرب کشور با تسلیت این حادثه غم انگیز افزود: در مرحله نخست به منظور اعتمادسازی در میان مردم باید از دریافت اقلام مستعمل که قرار است در انبار هلال احمر بماند جلوگیری کرد.
وی افزود: اقلام ضروری اعلام شده و آنچه مورد نیاز مردم در هوای سرد و در روزهای آینده که همراه با بارندگی است از مردم تحویل گرفته شود و غیر از این اقلام قابل جمع آوری نیست.
معاون استانداری یزد با بیان گستردگی دامنه زلزله در استان های کرمانشاه و ایلام و نقاط مرزی با کشور عراق بر لزوم برنامه ریزی در ارسال منظم محموله کمک ها تأکید کرد.
سیدحسینی اضافه کرد: با توجه به مشکلات توزیع در مناطق زلزله زده باید به گونه ای برنامه شود که یک روز 10 کامیون کمک ارسال نشود و روز دیگر محموله ارسالی نداشته باشیم از این رو بهتر است کمک های روزانه و به صورت منظم و با تعداد کامیون کمتر باشد تا در توزیع هم مشلی ایجاد نشود.
وی در عین حال با تأکید بر لزوم اعتمادسازی در میان مردم گفت: برخی از مردم با توجه به دهه آخر ماه صفر نذوراتی دارند که اصرار دارند خودشان به دست مردم این مناطق برسانند از این رو به آنها اجازه داده شود در قالب کاروان های هلال احمر این هدایا را ارسال و خودشان توزیع کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: با این کار هم اعتماد مردم و بویژه خیران نسبت به متولیان جمع آوری کننده کمک ها بیشتر می شود و از سوی دیگر آنها با سختی و مشکلات ارسال و توزیع اقلام آشنا می شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد درباره نحوه جمع آوری کمک های مردمی نیز گفت: برای سرعت بخشی روند جمع آوری بهتر است تمامی مدارس در جمع آوری چهار قلم اساسی مورد نیاز مناطق زلزله زده همکاری کنند .
در این جلسه مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد نیز با بیان ارسال نخستین کاروان کمک های استان یزد در قالب 10 کامیون و تریلی در روز گذشته به مناطق زلزله زده ارسال شد ، گفت: اقلام ارسالی نان، حلوا ارده ، پتو، چادر و اقلام گرمایش بوده است.
هادی هادی نسب با بیان اینکه باید اقلام ارسالی بر مبنای درخواست و نیاز مناطق زلزله زده باشد ، تأکید کرد: در این خصوص مجموعه هلال احمر استان محور ارسال کمک ها و هدایای مردمی است و این شورای و استانداری وظیفه پشتیبانی و تامین وسایل نقلیه و کامیون و تریلر را خواهد داشت .
وی افزود: مردم برای تحویل سایر هدایا صبر کنند تا بعد از اسکان کامل آسیب دیدگان ، اقدام شود که در این خصوص برنامه هایی همچون استقرار جمعی از مردم یزدی ، جمع آری سایر کمک ها و طبخ و توزیع آش امام حسینی را در برنامه داریم.
مدیرکل بحران یزد در عین حال با بیان اینکه نیروی انتظامی استان بر شماره حساب های اعلامی متفرقه در فضای مجازی برای دریافت کمک های نقدی به مناطق زلزله زده نظارت داشته باشد، اظهار کرد: شماره حساب 99999 هلال احمر در تمامی بانک ها به عنوان حساب رسمی برای کمک های نقدی به مناطق زلزله زده است.
در بخش دیگر این جلسه مدیرعامل هلال احمر یزد گفت: علاوه بر ارسال محموله های روز گذشته ، 9 کامیون کمک های جدید نیز شامل 800 چادر ضدآب ، 2 هزار تخته پتو ، 2 هزار تخته موکت 2در 3 ، آب بسته بندی و نان خشک آماده است که با تأمین کامیون و تریلر مورد نیاز ، این هدایا نیز بلافاصله ارسال خوهد شد.
عباس احدپور افزود: آب ، نان خشک، کنسرو ، پتو و چادرهای برزنتی ضد آب از نیازهای مناطق زلزله زده است ولی با توجه به وضعیت نامناسب و افزایش نظارت ها در مناطق زلزله زده امکان ارسال هدایا و نذورات در قالبهای غیررسمی وجود ندارد .
مدیرکل آموزش و پرورش استان در این جلسه با بیان آمادگی این مجموعه برای جمع آوری کمک های مردمی گفت: هم اکنون نیازمند اعتمادسازی بیشتر در جامعه و تعریف فضاهایی برای جمع آوری هدایای مردمی هستیم.
احمد شیرزاد با انتقاد از مهیا نبودن فضای شهر برای کمک رسانی به زلزله زدگان اظهار کرد: باید با تغییر فضای شهر و افزایش تبلیغات صدا و سیما و رسانه ها ، همدلی و همکاری را در سطح شهر گسترش دهیم تا فضای کمک رسانی ملموس شود.
یکشنبه شب 21 آبان ماه زلزله 7.3ریشتری در منطقه مرزی میان ایران و عراق و در استان کرمانشاه خسارات زیاد مالی و جانی برجای گذاشت.
در این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 950 روستای استان کرمانشاه خسارت وارده و بیش از 430 نفر کشته و هفت هزار و 156 مجروح شدند.
به گفته استاندار کرمانشاه، براساس برآوردهای انجام شده براثر این زلزله به 40 هزار واحد مسکونی در محدوده غرب استان خسارت های کلی و جزئی وارده شده است
1968/ 6197 خبرنگار : محمودرضا رحمانی ** انتشار: فلاح
@irnayazdd
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.