به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ابرکوه ، درآیینی که باحضور مدیرکل منابع طبیعی استان قم و جمعی از مسئولان برگزارشد آیت‌الله جوادی‌آملی روز سه شنبه به مناسبت هفته منابع طبیعی در بنیاد بین‌المللی علوم و حیانی اسرا نهال کاشت .
آیت‌الله جوادی‌آملی در حاشیه این مراسم با بیان اهمیت و جایگاه درختکاری در اسلام اظهار کرد: درختکاری یک عبادت است و مردم باید بخاطر توسعه منابع طبیعی و فضای سبز در این امر مهم مشارکت جدی داشته باشند.
این مرجع تقلید جهان تشیع بابیان اینکه منابع طبیعی خدادادی می تواند درسلامت روح انسان تاثیر گذار باشد افزود : هر چقدر انسان بتواند در راستای توسعه فضای سبز و جلوگیری از فرسایش خاک تلاش کند در پیشگاه خداوند متعال اجر و پاداش مضاعفی دارد.
در این مراسم تصویر سرو 4500ساله شهرستان ابرکوه یزد به عنوان پیرترین موجود زنده دنیا و نماد سبز و استقامت کویر استان یزد بوسیله اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به حضرت آیت الله جوادی آملی، اهدا شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا درابرکوه ، درخت سرو 4500 ساله ابرکوه با گذشت 45 قرن از عمر خود، همچنان سرسبز و شاداب در پهنای کویر یزد در ابرکوه مقاوم و استوار ایستاده و جهانیان را شگفت زده کرده است.
الکساندر روف دانشمند روسی عمر این درخت را به چهار تا چهار هزار و 500 سال تخمین زده است که هنوز در دل کویر ابرکوهی یزد خرم و شاداب است.
حمدالله مستوفی هم در کتاب نزهت القلوب که به سال740 هجری قمری تالیف شده است درباره درخت سرو ابرکوه آورده است، در آنجا سروی است که در جهان شهرتی عظیم دارد چنانچه سرو کشمیر و بلخ شهرتی داشته و اکنون این از آن بلندتر و بزرگتر است .
برخی مورخان معتقدند نهال این درخت را 'یافث' پسر نوح کاشته است و درخت سرو ابرکوه با ارتفاع 25متر که از نوع سروهای مدیترانه ای است در شانزدهم تیرماه 86 با شماره سه و بعنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همچنین این اثر طبیعی در سال1382 به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور رسیده است.
****
* تجلیل از خبرنگار فعال ایرنا در حوزه منابع طبیعی ابرکوه
همزمان با هفته منابع طبیعی و روز رسانه و فرهنگسازی سه شنبه از ابوالفضل کارگر خبرنگار ایرنا در شهرستان ابرکوه به علت انتشار فرآورده های خبری متعدد با موضوع منابع طبیعی و آبخیزداری طی مراسمی تجلیل شد.
به گزارش ایرنا ، سید احمد هدایت رییس منابع طبیعی و آبخیزداری ابرکوه در لوح تقدیر اهدایی به ابوالفضل کارگر آورده است : باتوجه به مسئولیت خطیر جنابعالی بر خود لازم می دانم از تلاشهای مجدانه تان درحوزه خبری و معرفی هرچه بیشتر منابع طبیعی شهرمان صمیمانه تقدیر و تشکر کنم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ابرکوه در این آئین طی سخنانی بابیان اهمیت و نقش رسانه ها در حفظ منابع طبیعی گفت: رسانه ها برای صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست نقش تاثیر گذاری دارند.
وی ادامه داد: رسانه ها به عنوان مهمترین ابزار فرهنگ ساز، نسبت به تشریح، تبلیغ، احیا و ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در جامعه تلاش مضاعف داشته باشند.
هدایت تصریح کرد: باید با همکاری دیگر دستگاهها و آموزش جوامع محلی و مشارکت های مردم از گسترش بیابان جلوگیری کنیم .
480 هزار هکتار مساحت عرصه های منابع طبیعی ، شامل اراضی بیابانی، کویری و مرتعی ابرکوه است که با توجه به شرایط اقلیمی خاص شهرستان ابرکوه 300 هزار هکتار اراضی بیابانی و 180 هزار هکتار مرتع است .
شهرستان ابرکوه با 50 هزار نفر جمعیت در 140 کیلومتری جنوب غربی یزد واقع است.
7540/ 5054خبرنگار: کارگر ابرقوئی ** انتشار: بهنام احمدی *
irnayazdd@
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.