نقی تقوایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر پایگاه مرکزی یزد در صفاییه، در نوبت صبح نیز پایگاه اردکان از ساعت 30: 07 تا ساعت 00: 13 دایر است.
وی به طرح پویش نذر پلاسما در استان اشاره کرد و اظهار داشت: اغلب مردم در ماه محرم نذرهای متعددی دارند که یکی از نذرها می تواند اهدای خون و سایر فرآورده ها مانند پلاسما باشد.
مدیرکل پایگاه انتقال خون تصریح کرد: پایگاه انتقال خون مرکزی یزد در صفاییه مجهز به دستگاه های پیشرفته است، افراد می توانند به جز اهدا خون نسبت به اهدای پلاسما یا پلاکت خون خود اقدام کنند.
وی یادآوری کرد: پلاسما بخشی از خون است که از طریق فرآوری خون های اهدایی به دست می آید یا مستقیما از اهداکنندگان با استفاده از فناوری نوین به روش آفرزیس تهیه می شود.
یکی از اجزای مهم خون، پلاسماست، که بخش مایع خون را تشکیل می دهد و در واقع محلولی متشکل از پروتئین ها و املاح است که در آن گلبول های قرمز و پلاکت ها شناور هستند.
حدود 90 درصد پلاسما را آب تشکیل می دهد، پروتئین اصلی آن آلبومین است و سایر پروتئین ها شامل فیبرینوژن، گلبولین ها و فاکتورهای انعقادی است.
پلاسمای اهدایی با تبدیل به فرآورده های مختلف مانند آلبومین، فاکتورهای انعقادی، ایمونوگلوبولین، طیف وسیع فرآورده های تزریقی داخل وریدی و ده ها محصول دیگر نقش بسزایی در درمان به ویژه افرادی که دچار بیماری های مزمن از جمله هموفیلی دارد.
این مسئول در ادامه افزود: همچنین شهروندان می توانند با مراجعه به سایت انتقال خون استان نسبت به ثبت نام اینترنتی اهدا بخشی از خون خود اقدام کنند.
تقوایی تصریح کرد: در این سامانه امکان انتخاب مرکز ، روز و ساعت مورد نظر برای اهدای خون وجود دارد.
مدیر پایگاه انتقال خون استان شرایط اهدا خون توسط افراد را حداقل وزن 50 کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر جنسی، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل 18 سال تمام و حداکثر 60سال ، برخورداری از سلامت کامل و نداشتن ابتلا به کم خونی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه نیاز به خون و فرآورده های خونی مختص زمان خاصی نیست، افزود: بیماران نیازمند در تمام ماه های سال به خون و به ویژه پلاکت نیاز دارند.
تقوایی تعداد مردان اهدا کننده خون استان را 97 درصد و بانوان را سه درصد اعلام کرد و از بانوان خواست که در این امر هم حضوری فعال داشته باشند.
وی اضافه کرد: خون های اهدایی در اعمال جراحی، تصادف، زایمان و بسیاری از بیماریها از جمله تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر پایگاه انتقال خون یزد، نوع آزمایش خون های اهدایی را هپاتیت ‎ ،C ،B ایدز و بیماری های مقاربتی ذکر کرد.
متوسط اهداکنندگان خون در استان به ازای هر هزار نفر جمعیت 37 نفر است در حالیکه این رقم در کشور 27 نفر است.
هم اکنون چهار پایگاه انتقال خون در شهرهای یزد، اردکان و میبد فعال است.
استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در شهرها و بقیه در مناطق روستایی و آبادی ها زندگی می کنند.
49 درصد جمعیت استان مرد و 51 درصد مرد هستند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.