به گزارش خبرنگار ایرنا عدیل سرور زرگری روز چهارشنبه در دیدار با فرماندار بندرانزلی با اشاره به افزایش 60 درصدی تامین تخم نوغان در طول امسال نسبت به سال گذشته اظهار کرد: تغذیه کرم ابریشم از محل برگ توت تامین و هزینه های تولید و توزیع نهال ها در سطح کشور از سوی دولت و به صورت یارانه ای حمایت می شود.
وی با تاکید بر ضرورت آموزش کشاورزان برای افزایش بازده و درآمد برای نوغانداری افزود: در تلاشیم در سال آینده دو میلیون قلمه توت برای نهالستان های کشور تامین شود.
زرگری به انعقاد تفاهم نامه با کمیته امداد و رایزنی با بانک کشاورزی برای اعطای تسهیلات در جهت بهره مندی روستاییان از این ظرفیت ها برای توسعه نوغانداری اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر از 27 درصد برگ های موجود در نوغانداری استفاده می شود و این ظرفیت پایینی است .
وی با اشاره به جایگاه خوب ایران در صنعت ابریشم خصوصا در صادرات فرش های ابریشمی تاکید کرد: برای سال آینده 37 میلیارد تومان اعتبارات اشتغال روستایی به صورت تسهیلات برای نوغانداری پیش بینی شده که نوغانداران می توانند در نوسازی و باز سازی انبارها و همچنین ایجاد توتستان های جدید و احیای توتستان های فرسوده از این تسهیلات بهره مند شوند.
رئیس مرکز نوغانداری کشور با اشاره به اینکه ابریشم پس از خاویار و زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی به شمار می رود گفت: ابریشم به دلیل محصولات جانبی ارزشمندی که از آن تولید می شود بسیار مهم بوده و بندرانزلی با تولید 10 هزار و 600 جعبه پیله و اشتغالزایی برای هزار نفر سابقه خوبی در صنعت ابریشم داشته است.
زرگری با اشاره به ارائه پیشنهاد افزایش 21 درصدی قیمت تضمینی خرید پیله از نوغانداران نسبت به سال 97 بیان کرد: امسال قیمت فروش پیله در پایان فصل تولید آن به رقم کیلویی 43 هزار تومان رسید در حالی که قیمت تضمینی آن 18 هزار و 100 تومان اعلام شده بود.
وی افزود: خوشبختانه کشاورزان از لحاظ فروش پیله هیچ مشکلی ندارند و در صورت بروز مشکل در فروش محصول، دولت آمادگی دخالت در خرید را دارد.
به گزارش ایرنا ، نوغانداری از صنایع سنتی و قدیمی در منطقه آسیا و البته ایران است که وضعیت آن در بیش از دو دهه گذشته با فراز و نشیب های فراوانی همراه بوده به طوری که اوج شکوفایی تولید پیله و ابریشم در کشور به سال 1379 بازمی گردد و بعد از آن صنعت نوغانداری درگیر خواب غفلت شد.
در کنار صنعت نوغانداری، ابریشم بافی به عنوان هنر صنعتی منحصر بفرد و بازارپسند مطرح است و با تولید نخ های ابریشمین زمینه ساز تولید دستبافته های سنتی و هنری در قالب فرش ها و تابلوفرش های دستباف ابریشمی می شود که در حقیقت همان ارزش افزوده و سودآورترین بخش در مرحله تولید ابریشم است.
سهم ایران از سبد تولید ابریشم دنیا کمتر از یک درصد است و از این حیث رتبه هشتم دنیا را دارد؛ البته این میزان تولید ابریشم ایران برابر با تولید پیله ابریشم در 12 کشور دنیاست اما بی مهری های گذشته به این صنعت بود که نفس های نوغانداری را به شماره انداخت ولی رونق و احیای دوباره نوغانداری در پنج سال اخیر با همت عالی و تدبیر ویژه دولت میسر شد، اقدامی که در دوره های گذشته بی سابقه بود.
45 روز کافی است تا تخم های کوچک و سیاه رنگ نوغان ثمربخش و به پیله های ارزشمند ابریشم بدل شود و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی در کنار کشاورزی و باغداری در فصل بهار، رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
اگرچه 20 استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید 85 درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می آید.
سال گذشته نوغانداران کشور بیش از 800 تن پیله تر ابریشم تولید کردند که از این میزان، حدود 423 تن آن سهم تلاش پیله وران استان گیلان بوده است. قابلیت پرورش کرم ابریشم در مناطق مختلف کشور و مکان های کوچک، سهولت کار، سرمایه گذاری اندک و درآمدزا بودن این فعالیت جانبی در بازه زمانی 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده های آن مثل نخ و فرش از مهمترین مزایای پرورش کرم ابریشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود. از هر سه کیلوگرم پیله تر ابریشم، پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم به دست می آید.
پرورش کرم ابریشم از اوایل فروردین ماه هر سال آغاز می شود و پس از طی یک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به تولید پیله تر می شوند.
مرکز توسعه نوغانداری کشور در رشت مستقر است.
7471/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.