گزارش عصر دوشنبه روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست؛ سید محمد احمدی در جلسه کارگروه تخصصی برنج گیلان در رشت، کشاورزی را یکی از محورهای اصلی توسعه استان عنوان کرد و افزود: حدود یک میلیون کشاورز گیلانی در قالب 350 خانوار در 238 هزار هکتار از اراضی شالیکاری استان به کاشت، داشت و برداشت محصول برنج می پردازند.
وی طرح تجهیز اراضی کشاورزی را یکی از اقدامات مثبت در حال اجرا توسط دولت تدبیر و امید دانست و خاطرنشان کرد: 170 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گیلان قابلیت اجرای این طرح را دارد که تاکنون 83 هزار هکتار محقق شده و اقدامات اولیه 10 هزار هکتار دیگر در حال انجام است.
احمدی با بیان اینکه گیلان ظرفیت های فراوانی در زمینه های مختلف دارد گفت: باتوجه به محدودیت افزایش سطح کشت برنج تلاش ما بر بالابردن ظرفیت تولید محصول در اراضی موجود است.
وی با اشاره به تدوین طرح بسته‌بندی برنج با برند مشخص گیلان افزود: جلوگیری از عرضه برنج گیلان در استان های دیگر با عناوین مختلف و اختلاط آن یکی از اهداف اجرای این طرح است.
وی اظهار داشت: تمامی الزامات فنی، بهداشتی، نظارتی و استانداردها در تهیه طرح بسته‌بندی برنج در نظرگرفته شده است.
احمدی همچنین به اجرای طرح رتبه‌بندی کارخانه های شالیکوبی اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم با اقدامات مثبت در حال اجرا باعث تشویق و ترغیب بخش خصوصی بویژه فروشگاه های زنجیره ای در مسیر تهیه برنج مورد نیاز خود از تولیدکنندگان به صورت بدون واسطه باشیم.
در این جلسه هریک از مدیران دستگاه‌های اجرایی و تحقیقاتی و فعالان بخش خصوصی به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
به گزارش ایرنا استان گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه یک میلیون و 160 تن شلتوک از آن استحصال می شود و از این میزان حدود 750 تن برنج سفید با کیفیت بدست می آید.
بهره برداران بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.